je to ten pravy?

brazilcanka

ja mam 28 a 3 roky priatela, mame spolu byt, milujeme sa. mam vztah aky som si vysnivala a od zaciatku citim ze s nim chcem byt do konca zivota. ale to nikdy nevies na sto percent, lebo ludia aj okolnosti sa menia. ale pocas vztahu to musis citit ze s nim by si chcela zit. moj byvaly bol tiez podobny tomu tvojmu terajsiemu a aj ked som ho lubila, vedela som ze do buducna to nebude a ze aj to, ze nema maturitu, ze fajci atd. mi bude vadit stale. teraz som stastna ze sme spolu neostali dlhsie. hentie veci nie su malickosti ktore ti na nom vadia, lebo uz nie ste pubertaci. musis aj teraz citit, ze o rok dva ked budes chciet mat rodinu a usadit sa, ze to chces s nim a ze aj on to chce. ale ked on to v 27 este nechce alebo nevie ci chce tak to asi buducnost nema.

Kavenka114

Na internet chodia príliš mladí ľudia, aby ti odpovedali na túto otázku. Aj keď osobne neverím, že existuje niečo ako pravá láska, skôr to je niekoho poznať, rozumieť si s ním a vedieť s ním vychádzať roky. Ale až dôchodcu sa môžeš spýtať, že ako vedel, že jeho partner/ka je ten pravý. Lebo aj keď tu príde človek v stredných rokoch, ktorý bude tvrdiť, že našiel tú pravú, tak to ešte nie je isté (aj keď je to rozhodne istejšie ako počúvať to od niekoho čo má 20 rokov a za sebou 2 ročný vzťah). Proste keď človek nemá život ešte za sebou tak ťažko môže rozhodovať kto bol a kto nebol ten pravý

wurva

no tebou opisany chlap mi hrozne pripomina byvaleho... neznie to moc dobre.. radsej by si sa s nim mala podla mna rozist, zmenit ho nezmenis, zda sa, ze on sa menit nechce..

ruskazmrzka

vsetky tieto veci ktore si uviedla, hovoria proti dlhodobemu a vaznemu vztahu. nie je zodpovedny, nema zaujem o spolocnu buducnost. urcite rozmyslas aky by bol otec. myslim ze kym ako priatel ti celkom mozno vyhovuje, pre buducnost ocakavas od partnera ovela viac. aj to ze vzdelanostne ste obaja uplne inde, ty si vs, on ucnovka, je dost velky rozdiel, ktory vam bude sposobovat konflikty. to ze ma problemy a fajci, hovori o jeho nezodpovednosti k sebe aj vo vseobecnosti.

lenuska111

dakujem všetkým za vaše reakcie..kafik tým pojmom ten pravý som to myslela nadnesene...ale myslela som to presne tak že kedy začína človek cítiť že je to ten/tá s kt. chcem straviť zvyšok života....neviem prečo je to u mna tak....mám priateľa kt. ma lúbi ale sú určité veci kt. mi vadia resp. kt by som chcela aby pre svoje dobro zmenil...napr. nechce si dokončiť maturitu ma 27 v mladosti sa dostal do zlej partie a školu nedokončil...má sice vyučný list ale začal si robiť maturu a kašle na to..ma dost neprijemnu diagnozu na žaludok a lekár mu zakazal fajčiť no fajčí ešte viac ako ked sme spolu začali chodiť..a ked mu na to poviem že sa mi to nepáči som ta zlá..sem tam ma zarazí vetami typu ja som ešte nerozmýšlal nadtým či chcem aby som mal ženu do života povie mi lúbim ťa ale nad takýmito vecami ešte nerozmýšlam...potom ma to trápi lebo ja chcem muža s kt.viem že to niekam vedie...mám 24 končím výšku a chcem sa potom usadiť...lúbim ho no niekedy to takýmito výrokmi totálne zabije :-((((((

kafe

po troch mesiacoch som cítila, že to neni ono. Takže možno to funguje aj opačne.
A prosím ťa, preber sa. Neexistuje "ten pravý" ani ľavý. Existuje len partner, ktorého dobre poznáš (to trvá roky), dokážeš zniesť jeho dobré i zlé stránky, máte niečo spoločné a TY si ho VYBEREŠ za otca svojich detí.

wurva

mozes mat s niekym 30 rokov super vztah a manzelstvo... a zrazu sa mozete rozviest, lebo mu napriklad prepne a najde si mladsiu. alebo kopec inych dovodov... je to potom ten pravy, ci nie?.. myslim, ze pravy neexistuje... vsetko to zalezi od inych skutocnosti..

sweater*

aj ked to budes citit, neznamena ze to je v skutocnosti aj tak, ze on je ten jediny, pravy, skutocni s ktorym ste si sudeny a zarucene teraz ked ste sa uz nasli spolu budete po zbytok zivota. pokial to nevnimas takto nerealne nostalgicky, ale chapes ze tych pravych je ovela viac ako len jeden, tak odpoved je, ze by si to mala citit, nie pochybovat, je to taka zmeska velkej zamilovanosti, teda aj urcitej davky zaslepenosti a nejake to male percento racionalnych dovodov. pokial toho cloveka nemilujes ten pocit ze je pravy mat nebudes, mozes si jedine sama sebe nahuckat rozumne dovody preco s nim byt, jako ze je zodpovedny, rodiine zalozeny alebo ja neviem co, co je pre teba dolezite az budes mat pocit ze ano chces s nim byt, ale ten pocit ze si nasla svoju spriaznenu dusu pride len ked budes citit k nemu vleku lasku ako som uz spominal :)

kukucko

Hm, ten pravy neexistuje. Ludia sa menia a aj partneri sa menia. Dolezite je, ako sa bude vyvijat Vas vztah. A pre uspokojivy vyvoj su potrebne aj Tvoje spravne kroky.

Urcite musite spolu prezit nejaku krizovu situaciu na ktorej sa ukaze, ako spolu viete zvladat taketo problemy. Ako reaguje on a ako potom reagujes na neho Ty. Zial, zivot nie je len laska.