Chcem byt modelka.Ako to naozaj chodi ?

Príspevok v téme: Chcem byt modelka.Ako to naozaj chodi ?
slnecnicatvo

Naozaj chcem byt modelka.Tuzim po tom uz viac rokov.Vela som sa zaujimala a aj som rozoslala fotky a ozvali sa mi, pozvali ma na ,,casting'' do agentury.Neviem, zacina za chvilku skola a pridem tam , odfotia ma a ak sa im zapacim tak co bude co mnou?Musim chudnut.Kazdy den chodit do agnetury ked je to cez pol slovenska?Budem chodit po castingoch po slovensku na fotenia alebo ma poslu do zahranicia? Je tam o cloveka postarane alebo ostane na pospas osudu?Ved predsa len ked poslete 16rocne dievca napr. do ciny tak neviem ako to zvladne sama??
Cokolvek ak mate nejaku skusenost,postreh ocenim :)

lia 2001

ja by som chcela byt modelkou 14 rokov mám svoj tvar nemusiím schudnúť rada sa fotím a bavií ma to vedeli by ste mi dakto dať radu ako mam začať?

rada ;)

Rada pre všetky dievčatá ktorých sen je stať sa modelkou : na Slovensku je len zopar agentur ktoré vám môžu ponúknuť skutočnú karieru modelky. Najlepšie su samozrejme exit a elite ale najdu sa samozrejme i iné. Skutočná agentúra nepýta od vás žiadne peniaze. Všetko vám zo začiatku zaplatí, book.... Avšak postupom času, ak začnete pracovať si tie poplatky strhne z vašich zarobených penazí. Na začiatku pracujete len na Slovensku prípadne v okolí. A až potom začnete cestovať. Avšak celý tento proces vám agentúre vysvetlia. Nesnažte sa chudnutím. Ak máte tvár, ste fotogenicka, máte potenciál tak vám agentúra so všetkým pomože.

Magy

esteraz - pointa????

lost - vobec netusim co to znamena, nikde som ani nenasiel ziaden zmysluplny translator. a prosim napis mi mail na take otazky, nebudeme tu rozoberat veci ktore s temou nesuvisia.

lost

Magy, ten obrazok v "tongacine" ci ako z tvojho blogu znamena, nieco v zmysle "pozor, uz ziadne zbieranie dreva a kokosu" ? ale je to len volny preklad..

Nela41

Haló :D ty nie si slávna modelka, ale chceš to len skúsiť :D Ak nie si niečím výnimočná je možnosť, že sa ti ani viacej neozvú a ty rozprávaš ako keby neviem čo. Na začiatku neprídeš do školy možno deň dva.. Preboha :D Nie celé týždne

slnecnicatvo

Samozrejme stou zmulvou ratam ze si treba dopodrobna prestudovat.Dokonca mam pravnika v rodine takze by stym nemal byt problem.
Ozvali sa mi z agentury exit takze ta je celkom znama a nemyslim ze patri ku tym kt. ,,tahaju'' z ludi peniaze.Alebo ci sa oplati nechodit do skoly hned od zaciatku.Viete ja viem ze mi poviete ze ak je to tvoj sen musis si vybrat ale tak trocha raciaonalne budu ma prehanat kazdy den niekma a potom mi MOZU povedat ze sorry dievca ale nie?

Nela41

No najlepšie je si nafotiť fotoboook a z tých fotiek si ťa môžu vyberať aj keď pri tejto konkurencii je to málo pravdepodobné. Inak už do tej agentúry nebudeš musieť chodiť nejak často, ak bude nejaký casting alebo tak oni ti zavolajú a vedia to dohodnúť aj takto. Môžeš chodiť aj do zahraničia, ale kým nie si nejaká úspešná myslím, že len ČR a okolie..
Hlavne spozorni, keď začnú pýtať peniaze za "kurzy zdravej výživy" a "kurzy chodenia" a podobných nezmyslov, lebo tieto agentúry stoja za guľové a len žmýkajú peniaze. Budú chcieť peniaze na 1000 vecí a nakoniec ťa pošlú na 1-2 catsingy a tým to hasne. Hovorím to zo skúsenosti mojej blízkej kamošky nie len "z počutia". Najlepšie je ísť do dobrej agentúry, ktorú je vidieť naozaj pozor na to, lebo veľa dievčat sa dá nachytať

Magy

anders - nic primitivnejsie si nevedel vyplodit???

slnecnicatvo = byt modelka je rehola a len naozaj malo dievcat sa dostane do levelu, kde si to uzivaju. vacsinou je to o odriekani, bolesti a nenormalnom strese. a casto sa to bohuzial konci aj vaznymi zdravotnymi problemami, ked sa neustaly stres a tlaky vyvijane agenturou alebo spolocnostou podpisu na ich zdravi. najme psychickom.
Bolo by skutocne fajn, keby si si svoje sny, tuzby a predstavy konfrontovala s realitou = najlepsie s dlhorocnymi modelkami strednej triedy. Tie ti otvoria oci a v niekolkych vetach opisu realitu denneho rezimu a chleba normalnej modelky. potom sa rozhodnes, ci ti to za to stoji.

Co sa tyka zmluv - je dobre si zmluvu pred podpisom riadne precitat a este lepsie, ak ju mas moznost dat nejakemu pravnikovi na posudenie. ZIADNA seriozna agentura ti neodmietne dat zmluvu na takuto inspekciu, pretoze nemaju co skryvat. Mas na to pravo. Len pofiderne alebo falosne agentury ti odmietnu dat zmluvu do ruk, alebo ponechat na posudenie a prestudovanie, kym ju nepodpises (ty alebo tvoji zakonni zastupcovia, ak si neplnoleta).