Môžem sa dostať z hotelovej ak. na medicínu?

Príspevok v téme: Môžem sa dostať z hotelovej ak. na medicínu?
kiki5599

Rada by som šla na medicínu pred rokom ma to nadchlo akosi. Tento rok idem do 5. ročníka Hotelovej akadémie. Biologiu ani chémiu vôbec nemáme tak by som sa to doučovala celý šk. rok čo sa učia na gympli, aj na doučovanie z chémie by som chodila. Myslíte si že sa do dá zvládnuť? Aké sú požiadavky na prijatie na túto školu pretože si myslím že budú brať aj to že som z hotelovej tak budú uprednostnovať gymnázium. Ďakujem vopred za rady

Jarabica

Milá Kika,,,vôbec nezáleží na akej škole si ! ak spravíš skúšky na medinu zoberú ťa...mám známu čo šla na medicínu do martina z Obchodnej akadémie a zobrali je teraz je pani doktorka očná :) takže treba zamakať držím palce ( vidíme sa na prijmačkach )pa.

gumka

vie mi niekto odpovedat na takuto otazku - co ked 50 uchadzacov uspesne urobi testy, beru co ja viem 20, aky je potom postup?
Podla coho vyberu tych 20 ludi?

Serapentium

sanca je vzdy taka, ze ak mate zaujem sa to doucit sami/douckami alebo nejako, tak sanca je. Nikto vas nebude podcenovat ani nadcenovat, musite dat prijmacky. Tam j potom predpoklad, ze ste tomu aj trosku chapali (osobne by som nedokazala dat prijmacky z chemie bez akehokolvek zakladu chemie, bez sance). Nikto vam tu nepovie, ze ci to naozaj date alebo nedate, j to na vas, ako budete bojovat.

Dadula56

Dievcata, ved zdvihnite tie svoje pekne zadky,nakupte knihy a ucte sa na prijimacky. Vobec nezalezi na tom, ci ste na gympli alebo nie, pretoze sa hodnotia vysledky testov. Nikto vam SS bodovat nebude. Mate to tazsie v tom, ze vobec nie ste v kontakte s bio/chem na dennej baze, ale ak to raz niekoho nezaujima, ani na gympli mu to nezaruci nejake vedomosti. Mate to aj fajn pripravu na vysku-tam vas nikto nebude za rucicku viest a ukazovat co sa naucit. Musite si to zistit same a naucit sa to same. Tak ci tak aj na gympli sa este studenti specialne pripravuju na seminaroch presne podla skoly kam pojdu. Teda sa vobec nelimitujte na to, ze ste si zle vybrali SS, aj horsie veci sa stavaju a pripravujte sa na prijimacky. Robia kurzy, vydavaju na to knihy. Ja som tiez chodila na pripravne z matiky aj ked som bola z gympla specialne zameraneho na matiku, ked som sa chcela dostat na VS.

Lily_15

je jedno aku mate strednu, ak napisete prijimacky ste na medicine, vobec sa neuprednostnuje kto je z akej skoly...

Wanillka

Ja idem do druhého ročníka(Pedagogická a sociálna akadémia) a tiež by ma zaujímalo či je šanca že by som raz mohla študovať medicínu ...

one question

nebudu uprednostnovat podla mna, zavisi od poctu bodov na prijimackach. to je uplne od veci ze gympel su brani ako daco extra, s prepacenim, mala som plno dementnych spoluziakov z gympla, ich inteligencia koncila asi tak pri tom, ze skoncili gympel a stratili ju dakde pri chlastani... gympel uz davno nie je co mozno niekedy bol, to ako sa cloveku dari na vyske zavisi len od jeho vole a schopnosti sa ucit (a tiez aj prirodzenej inteligencie, dnesne gymple nie su zarukou ze ich neskonci aj dakto kto mal inteligencne ledva na zakladnu skolu)

deniki

Nebudú uprednostňovať gympel??? Skôr by som povedala zdravotná škola a aj gympel. Moja, nemáš ani predstavu čo medicína obnáša. Na HA sa učíte samé frasy, úplne mimo od medicíny. Nechcem ťa strašiť, ale nevidím to v tomto prípade ružové....

one question

podla mna, ked chces tak sa to da. ja som z OA a studovala som chemiu. je pravda ze my sme na OA mali aj chemiu aj fyziku, sice iba polroka a aj biolu sme tak mali. no ale to som chcela, ze da sa to zvladnut ked mas fakt zaujem, mne sa dalo v pohode, bohuzial iste zivotne okolnosti mi nedovolili pokracovat. skratka zo strednej som nemala ziaden zaklad skoro a ucila som sa takpovediac od piky.
xxy, a preco by ju to nemohlo zaujimat? ja som isla na OA lebo som nevedela co chcem a vtedy sa mi na vysku vobec nechcelo. ale ciastkova chem a biola co sme mali ma velmi bavila, tak som si robila aj samostudium v tychto smeroch ale nerozvijala dalej. vystudovala som ekonomicku vysku a vtedy som uz vedela, ze tomu sa nechcem venovat, ale potrebujem prirodne vedy. vsetko sa da ked sa chce. drzim ti palce :)

peta111

..podla mna je to dost zvlastne nabiflovat sa otazky, ktore tam budu v presnom zneni a z toho robit prijimacky... samozrejme, nie vsetko sa da nabiflit, pri tom kvante treba tomu aj chapat, ale aj tak mi to pride smiesne taketo prijimacky..