mam nieco so srdcom?

Príspevok v téme: mam nieco so srdcom?
angra

Mam 15, takmer 16 rokov. Pri kazdej mensej namahe sa mi prudko rozbusi srdce, tazsie sa mi dycha a toci sa mi hlava. Stava sa to hlavne rano, popripade cestou po schodoch a to byvam len na 3 poschodi. Niekedy sa mi nic z tohto nestavalo. Obcas citim aj miernu bolest (tlak) v oblasti srdca. Lahko sa unavim a casto ma, tiez len mierne, boli hlava, aj niekolko dni vkuse. Okrem toho, aj ked to s tym uz mozno nesuvisi, mam uz skoro 2 roky zvysenu teplotu, tak do 37,5 stupnov, no vysetrienia nic nezistili. Lekarka mi po mnohych antibiotikach nakoniec odporucila kupit si lieky na zvysenie imunity, ale nezabrali. Co sa tyka skoly a zivota, nie som v strese. Cim to vsetko moze byt sposobene?

thefiniend

angra,
tieto priznaky,teraz myslim busenie srdca,dychavicnost atd.,si uz riesila u lekara? Ekg, Echo srdca su vysetrenia, ktore odhalia, ci to ma povod v cinnosti srdca.
Casto tieto priznaky sposobuju lieky alebo aj volnopredajne preparaty na chudnutie, alebo napr. aj hormonalna antikoncepcia, popripade ine doplnky vyzivy, ak cokolvek beries (priznavat sa tu nemusis s nicim,mne je to jedno,ale je to vazna vec),v neziaducich ucinkoch ak najdes co i len zmienku,tak je nutne lieky vysadit,moze sa to zhorsovat a v niekorych pripadoch to vedie zavaznym porucham srdcovej cinnosti,aj ked s postupnym nastupom tazkosti... tiez to oznam lekarovi,lebo inak ti nepomozu,niektore neziaduce ucinky z roznych takychto lieciv sa zial nestratia uz ani po vysadeni lieku a je nutna liecba-lekar ale musi vediet CO lieci!!! ak sa o tom nedozvie,tak nedokaze urcit presnu pricinu..

Samozrejme,ak to nieje tvoj pripad,tak kazdopadne sa zver do ruk lekarom,lebo v tvjom veku,ak si doteraz nemala ziadne tazkosti ani problemy,toto urcite nieje normalne ani to nebude malickost.

Zvysena teplota,aj 37,5 nemusi znamenat nic.
lekari, ALE NIE obvodni,ktori sa za posl.20rokov praxe venuju len zakl.diagnostike (nechcem sa nikoho dotknut..)
aj nedavno som citala odborny clanok jedneho lekara,nasho slovenskeho a bola to aj odpoved na mnohe podobne pripady,ked sa ludia "liecili" na zvysenu teplotu aj cele roky a hladali priciny atd...,cize lekari uz vedia, nielen ze normalna teplota sa pohybuje od-do, alebo ze horucka je stanovena az od...ale tiez,ze teplota kazdeho cloveka je trochu ina, ale nielen to, ale tiez, ze sa pocas zivota moze zmenit,moze to mat za nasledok ochorenie,infekcia, alebo aj bez zjavnej priciny,len to clovek naraz zisti, a teda tak, ako su ludia, ktorych NORMALNA teplota je 35°C a teda u nich horucka je uz pri 37°C (resp. 36,5..cize 1,5°C nad), tak su ludia, ktorych normalna telesna teplota je vyssia...aj nad 37...

preto clovek nepocituje ziadne priznaky ochorenia,vysledky na nic nepoukazuju a zbytocne len trapi svoje telo vysetreniami, travi cas u lekara a pod.

Ja ti odporucam bez akychkolvek liekov - teraz len cisto ohladom teploty,prirodzenymi sposobmi a popr. prirodne, pestovat a podporovat imunitu a neriesit to.Drz sa!

colina

Myslim že PANIKA tu dobre píše.Možu to sposobovať alergie.Treba si dať porobiť vyšetrenia kardio ale aj alergo.Nezanedbaj to pretože sa vravi zanedbana alergia = astma.To znamana ak si alergik a neliečiš sa prejde to do asthmy.Dcerka a ja mame astmu.No liši sa prejavmi a každej robi niečo ine zle.Tento rok je však velmi ťažky pričom nebola zima a tak to naše plucka citia o to viac aj vyskit alergie je o to vačši.
Čo sa tyka teploty aj ja mavam často do 37,5 a tiež nič nezistili.

mati61

ANGRA ja mam tiez ten isty problem bola som za kardiologom a ten mi nasiel nepravidelnu cinnost srdca co mam robit? netrapit sa nerozculovat a pravidelne pomaly cvicit

panika

nemusis to mat z alergie.
Ale zase na druhej strane,je tolko alergenov-ze clovek uz ani nema sancu zistit,ze sa s nejakym stretol(priklad takej výtahovej-niekomu staci,ze pred nim isiel vo vytahu pes).No a potom su tie zmiesane,tak tie uz su fakt tazko zistitelne.
No a potom este tvoj vek-vlastne si vo veku,ked sa telo cele meni.Mohlo by to byt aj tym (ale to by si zas asi nemala tie teploty)

angra

no ja som sa nikdy od nicoho nevyhadzala, a takto na jar necitim nijaku zmenu ked vsetko kvitne... ale to by som uvidela len keby som isla na testy a nasledne by som brala lieky..ak by nezabrali tak by som vedela ze to neboli priznaky alergie ale aspon by som zistila ze nie som ziadna vynimka a aj ja som alergicka :)

angra

a na co ma "vas krpec" alergie? ..bo vsetky tie co prichadzaju s jarou mozu byt v mojom pripade, ale potom tam musi byt este aj nieco viac bo rovnako mi bolo aj cez zimu..

panika

zacalo to uplne nevinne-na dovolenke zacala mavat vyrazky (nevedeli sme,ci zo slnka alebo spinaveho piesku).Lenze sa to zacalo opakovat kazdy rok,tak jej detska dala antihistaminika a tym sme pre nu zhasli.Potom si dala (zase na dovolenke) vytetovat hennou na ruku a v momente sa na tom mieste vyhadzala.Lenze-zase sme nevedeli,ci to bola henna,alebo to sparatko,ktorym jej to nanasala.Rok na to sa na prechadzke v lese (bola natreta a mala aj rukavy)-povyhadzovala v mieste toho tetovania.Normalne bolo vidiet ten motiv.tak som sa spytala alergolicky ci nas zoberie-malá uz mala priznaky astmy (piskala jej tam) a vysli jej alergie na nejake travy,obilie a este nejake stromy.A psa a macku