Slová sú zbytočné?!

Príspevok v téme: Slová sú zbytočné?!
svetobeznik

Ahoj. Táto téma sa asi veľmi nehodí na portál zdravie, no predsa ju sem dám, pretože ma táto otázka omína už hodne dlhú dobu. Zdá sa mi, že všetko, od narodenia po smrť, sú len prázdne táraniny. Život ako taký je síce naoko veľmi plný miliardy pojmov. Ako aj na tomto portály. Ľudia sem píšu o svojich starostiach, problémoch, všetko je to "len" o slovách. Je pravda, že slová ako také sú potrebné na dorozumievanie sa medzi ľuďmi. Ale aj tak. Zdá sa mi, že svet je v poslednej dobe až príliš pretechnizovaný a plný pojmov. Všetko, každý jeden stav, psychický, či fyzický, každý jeden jav musí byť pomenovaný, aby potom následne ľudí "strašil". Potom sa človek stretne s rôznymi názormi tipu "ja som narcis!", "ja som flegmatik"...atd. Zdá sa mi, že si ľudia sami robia svet komplikovanejším, ako v skutočnosti je. SOm študovaný človek, no zisťujem, že vždy, keď narazím na nejaký problém, musím si o ňom prečítať ďalších 20 nových pojmov a niekedy ma to už skutočne nebaví. Chcel som touto témou len trošku zjednodušiť pohľad na všetko. Zaujímajú ma Vaše názory na tento problém, určitého preplnenia doby slovami. Chcel by som sa asi vrátiť naspäť na stromy, bolo by to lepšie a možno by sme boli aj šťastní! :) love and peace! nech žije hipííís :)

Sejla

no svetobežník tak sklapni a čuš :DDD Keby boli slová pre teba také prázdne, tak by si nemal potrebu sem toto písať... či tvoje slová sa nerátajú?

svetobeznik

Zaujimave nazory...
Isotne by sa miestnost pre filozofov uzivila (alebo pre pseudofilozofov).
Mna asi najviac k tejto teme o slovach oslovila piesen od Depeche Mode: Enjoy The Silence.

...words are very, unnecessery, they can only do harm... .)

diky za zastavenie btw...
pekny den

shy

Lulu, čím viac človek vie, tým je múdrejší, čím je múdrejší, tým viac rozmýšla, čím viac rozmýšla, tým viac sa privádza do šialenstva ;)

arman, asi áno ;)

Lulu2011

ja mam pocit, ze cim viac citam, informujem sa, viem, tym tazsie sa mi zije

niekedy ked dieta prilis skakalo, bol to vesely clovek plny energie, niekedy neskrotny rodicmi, dnes uz dostane nalepku "hyperaktivny" aby sa rodicia mali cim pochvalit, psycholog rozoberat a skola tolerovat

zen

treba vnimat viac duchom ako usami:) vygoogli si ZEN :) alebo, skor si kup knizku a citaj o tom. filozofia/nabozenstvo, kde necitali dlhokanske texty, lebo SLOVO povazovali za mor ktore nici podstatu...alebo tak nejak. slova vsetko dost komplikuju. nikdy nepovies vsetko slovami. nedokazes urcite veci vysvetlit, pritom pochopit na to ti staci zazitok. a moze ti to iny clovek priblizovat tisickami slov, nebude to to iste. asi tak.

mate59

ak sa o niečo bližšie zaujímaš,musíš si k tomu niečo naštudovať, lebo taký záber do všetkého nemá nik, ani žiaden polyhistor, doba je taka, moc pojmov a odborov.Ale na stromy naspat by som nechcel.
Maximálne na Krétu do Mataly, kde bývali hipies v jaskyniach.