Pilates/joga

shay

na joge som bola raz - ani som sa nespotila, ani som neschudla, ale krasne ma to uvolnilo...

pilates je na chudnutie urcite lepsia volba. odporucam ti kliknut si na youtube kanal blogilates a zamerat sa hlavne na cardio cvicenia (viac spalis=schudnes) - predcvicuje to nenormalne super baba... dat si vecer aspon dvakrat take 8-10 minutove video (odporucam ti pop cardio: fat melting routine). v pociatkoch som takto schudla zazracne cisla, ale postupne si musis dlzku/intenzitu cvicenia zvysovat lebo si na to telo zvykne...

sydney

ja chcem skusit najrpv skupinu u oboch,vidiet to,a potom zacnem sama. mam doma 5 tibetanov aj nejake dvd na pilates,ale chcem ist do skupiny vyskusat co kde ako mam spravne cvicit. ale dakujem moc za rady,moc to pomohlo!! :)

peta111

dakujem Seila za odpoved.. skusim to teda znova, mam nejake podklady doma o joge, tak skusim to znova.. ked som bola v skupinke, nevedela som sa dobre skoncentrovat, mozno vyzniem teraz primitivne, ale vela veci ma tam rusilo, napr. ze niekomu skrkalo v bruchu alebo zazvonil mobil a vela inych veci a bolo po koncentracii :D aj meditacia ma laka, ale treba zacinat pomalicky a budem mat realne ciele... pekny vecer zelam vsetkym :)

Sejla

no takto - ja som s jogou začala pred troma rokmi, cvičila som len doma a to podľa náhodne darovaného CD, ktoré sa skladalo z časti, kde bol detailne vysvetlený spôsob dýchania, ako nastaviť mysel, ako zistiť, či človek cvičí správne atd., základné vedomosti, ktoré treba pred začatím, druhá časť pozostávala zo samotného cvičenia cca 45 minúť, kde sa postupne naťahujú jednotlivé svaly od hlavy až po končeky prstov, a cviky boli postupne náročnejšie, tretia časť bola 10 minútová "rýchlovka" tzv Pozdrav slnku, ktorá by sa mala cvičiť vždy, keď si človek nenájde čas tých 45 minút. Kiež by som to DC niekde nezapatrošila a pamätala si jeho názov. Každopádne, odporúčam knihy 5 tibeťanov, alebo obdobné, ktoré vysvetlujú aj celú filozofiu jogy, najskôr treba pochopiť, ako pri joge dýchať, pri cvičení mať absolútny pokoj, sústredenie, výdrž, trpezlivosť a podľa mňa ak sa do toho trochu zahĺbite a neflákate to, nie je možné cvičiť nesprávne, dá sa to aj bez vyhadzovania nekresťanských peňazí za skupinové cvičenia s tzv odborníkmi, to ma osobne nikdy nelákalo, lebo ja potrebujem pokoj, samotu, príjemné prostredie a veľa priestoru, otvorené okno. Každý je ale iný, pre niekoho je skupinové cvičenie motivácia, iný sa cíti pri tom trochu sklúčene. Mňa motivovali moje vlastné pokroky, keď som deň za dňom zvládala pozície, ktoré pred tým neboli možné a samotný pocit po cvičení, cítila som sa plná energie, a kombinovala som to s občasným akčnejším pohybom, ako korčulovanie, beh, plávanie, sezónne športy a hlavne ma to rozhýbalo celkovo pri akejkolvek činnosti, pred tým ma skôr ovládala lenivosť, po joge som nedokázala obsedieť, automaticky ma to viedlo k aktívnejšiemu spôsobu života aj napriek tomu, že joga samotná je veľmi pokojné, rozvážne a relaxačné cvičenie.

peta111

Sejla, ja len pilates, bola som raz na joge, velmi ma to nezaujalo, doma som nevedela, cio to cvicim spravne...ale ono je vela druhov jogy... ktora teba zaujala? mne pilates velmi vyhovuje, tiez mi spevnelo telo, narovnany chrbat... ale ta joga ma stale laka..alebo ako si zacinala? kolko cvicis? cvicis doma lebo niekam chodis? dakujem!

Sejla

pilates som neskúšala, ale joga je super. Na chrbticu, správne dýchanie, vzpriamenú chôdzu, zrýchlenie metabolizmu a rohýbanie vnútorných orgánov, na viac energie, proti stresu a na čistejšiu mysel:)