Deficit/nedostatok rastoveho hormonu

Príspevok v téme: Deficit/nedostatok rastoveho hormonu
tabletka200

Ahojte chcem sa opytat ked mam na krvnych testoch ze mam rastovy hormon pod hranicou a doktorka povie ze to nieje dost na to aby mi mohla poistovna preplatit liecbu rastovym tak co si mam o tom mysliet?a este mi trepne ze ked mam nizkych rodicov nic sa stym neda robit pritom taky messi(futbalista)ma oboch rodicov nizssich ako je on sam a vdaka tejto liecbe vyrastol z 140 na 170 cm a mam aj znamu co ma nizsich rodicov a podarilo sa jej vdaka tomu vyrast..tak neviem mam tu doktorku podplatit alebo co?

mifor

Tabletka200, nielen kvôli ukrutnej bolesti, ale predĺženie ľavej nohy sa u mňa navyše nepodarilo, čiže ľavá stehenná kosť bola úplne zbytočne lámaná, ostala mi po ňom príšerná jazva, skoro cez celý bok stehna a navyše rozsah pohybu danej nohy už nikdy nebude dokonalý. Našťastie, keďže sa nepodarila ľavá noha s ktorou začali, tak pravú mi ani nerobili. Aj moja kamarátka z Čiech, ktorá je speváčka, mala s predlžovaním hrozné skúsenosti.

kasandra

Rastové hormony ti môžu viac uškodiť ako pomôcť, niektoré študie dokazali, že deti ktorým boli podávané rastové hormony neskôr mali nádor hypofýzy. Ak už máš 16 rokov tak to je už asi aj neskoro, pretože tie by sa mali podávať na začiatku puberty, teda okolo 12 roka.

RNG

Clovek rastie, pokial nema uzavrete rastove strbiny, to sa da jednoducho zistit roentgenom. Ja osobne som prestal rast v 14 rokoch do vysky, ale poznam napr chlapca, co vyrastol pocas vojenskeho vycviku, ked mal uz 22 rokov, a to znacne.

mifor

Rastový hormón sa dáva len pri určitých diagnózach, keď je človek naozaj nízky. Nepoviem keby si merala pod 150cm. 150cm je náhodou dobrá výška a ja mám ešte menej. A lámanie kostí, to je to najhoršie čo by si mohla spraviť. Ja s tým skúsenosť mám, nezdarilo sa to, nikdy viac! Mimochodom, keďže máš už 16 rokov, tak rastový hormón by podľa mňa u teba na rast už nezabral.

my.myself

a si chlapec alebo dievca? ak dievca, tak by som to neriesila asi. ked sa zvysuju hladiny rastoveho hormonu, tak narasties vsade, nielen do vysky, myslim aj tvar a tak. ak si so sebou spokojna po tejto stranke, tak by som to neriskovala. neviem, to su uz extremne pripady, ale su ludia, co mali nadprodukciu kvoli nadoru a aj v dospelosti rastu a vobec to nie je pekne

RNG

Injekcie rastoveho hormonu su velmi drahe a zdravotnictvo na Slovensku jednoducho na to nema peniaze.
Kedze rastovy hormon vyraba kazde telo, len jeho uvolnovanie do, krvi ma niekto obmedzxene, doplnok na zvysenie hladiny dopaminu, L-DOPA v davkach 250 az 500 mg denne casto zvyzi hGH v krvi, a to nie len mladym, ale aj starsim ludom, kde to pomaha zlepsit regeneracne procesy.
Komercne sa L-DOPA vytazuje z bobu, najma africkeho , Mucuna Pruriens, a viacero doplnkovych vyrobcov ho ma, pozri napr na Now foods, ktorych vyrobky predava hromada e-straniek.

Lulita

tak to ja netusim, iba viem, ze tam maju dobre vysetrenia a su na urovni, to co nezistia inde, zistia tam, aspon co som pocula, vsetko ohladom hormonalneho systemu