Mám šancu sa zbaviť okuliarov? mám -1 dioptrie

Príspevok v téme: Mám šancu sa zbaviť okuliarov? mám -1 dioptrie
hindu

ahojte,
mám 18, a od 17 rokov mám krátkozrakosť -1 D..nie je to veľa, ale vadí mi to...všade čítam, že je možnosť krátkozrakosť znížiť. Mne sa zhoršil zrak práve vtedy, keď som sa začala nezdravo stravovať a menej športovať..vraj oči súvisia z pečeňou..myslíte, že po nejakej očiste tela, detoxu by mi to pomohlo? od pc to nemám určite, v rodine to nemáme...pomohla vám niekomu očista tela k lepšiemu zraku? Ďakujem :-)

hindu

ja si myslím, že oko zdegenerované nemám :D to skor starší ľudia majú problém so šošovkou, u mladých je to spojené s predozadnou dĺžkou oka - s rastom..takze oko je zdravé, organizmus mladý...snáď by sa s tým dalo dačo spraviť?

Magy

zhorsenie zraku suvisi s degeneraciou nejakej casti v oku, najcastejsie sosovkou ci rohovkou. bohuzial, spatne obnovenie do povodnej ostrosti zraku pri zlepseni zivotospravy patri skor do sfery rozpravok a zazrakov.
mozes skusit sosovky a pokial za rok-dva sa dioptrie nebudu zhorsovat, skusit excimer. ale to uz si musis rozhodnut sama toto, navyse je to este daleko.