Preventivna prehliadka

Príspevok v téme: Preventivna prehliadka
hviezda01

Dobry den.Tento tyzden mi volala dajaka pani,ze som pozvana na bezplatnu preventivnu prehliadku srdcovo cievnych chorob.Ked som to spomenula manzelovi,tak povedal,ze v tom urcite bude nejaky zadrhel,lebo to isto nebude zadarmo.Nerobi to nasa lekarka,ale pride tim ludi do nasej dediny,ktori to budu robit.Aj kolegyna mi vravela,ze to urcite nebude len tak zadarmo.Ale ta pani,ktora mi volala vravela,ze je to uplne zadarmo a so mnou mozu prist este dalsi dvaja ludia.Sretol sa uz niekto z vas s niecim takymto?Co si o tom myslite?Nerada by som niekomu naletela.

jankaaaaaaaaa

podla mna to bola skor nejaka promo akcia na nejake tlakomery, nove medicinske centrum, noveho lekara, poistovne alebo nebodaj promo politickej strany :)

ivana45

hviezdicka, tak to este nebolo take zle. Obvykle sa deje natlak, aby "klienti" nieco kupili.

mozno to boli studenti, co orientacne zmerali krvny cukor, cholesterol alebi tlak krvi a pod. Takze vcelku neskodna vec.

Skoda, ze si nebola, bola som zvedava :-)

hviezda01

Zdravim Vas..:-))...tak ankoniecsom tam nesla,nedostala som volno v praci,ale bola som s par ludmi,ktori tam boli..tak cista blbost,urobili im vraj dajake vysetrenie,nic konkretne im nepovedali,len,ze by mali ist na odborne vysetrenie k lekarovi..:-DD...potom naco tam boli nechapem???..:-DDD

Laurina22

Nie nie,MR bola robena koli inemu problemu a tie ostatne testy no ved vies-kedze som pracovala tam kde som pracovala a mam par znamych akych mam tak som to proste mala na vyziadanie to nazvime:-)

Vidis ja som sibnuta

ivana45

Nuz, nepoznam. Rozumna prev. prehliadka nie je hypochondria.
Neviem, ci mas tie krvne testy a ktore kvoli nejakemu svalovemu problemu, ani MR coho mas urobene a preco. Ale MR sa robi len s konkretnou otazkou, takze sa tebou nejaky lekar zaobera. Negugli tolko. Ze hodgkin .... na to nema narok hocikto .. :-).

Laurina22

Vies,ze ja mam problem s hypochondriou.USG,MR,krv,vsetko mam aj som mala vzdy OK.Momentalne ma tyzden pobolievaju svaly a ja uz zacinam premyslat ze mam Hodgkina...Ved ma poznas

ivana45

Laurina, o-markery mozu signalizovat nadorovu chorobu a nemusia.
V prevencii maju vyznam iba niektore.Potrebujes (ak si zdrava cca á 2 roky) prev. prehliadku (int, koza, ocne, orl, urol., usg brucha..), ak chces byt spokojna.
Markery su fasa na sledovanie uz znameho onkol. ochorenia, ak boli vysoke a po liecbe klesli, vtedy - ak stupaju, dobre signalizuju relaps.
Inak sa daju dobre hodnotit len so znalostou zdrav. stavu konkretneho jedinca. Je to zlozita problematika aj pre specialistu.

Laurina22

Dakujem ti Ivana,prajem aj tebe krasne sviatky a vela zdravia hlavne.

Ivana chcela som sa ta este spytat,je mozne z krvi zistit onko ochorenie?Chodim pravidelne na onkologiu na krv ohladom onkomarkerov,ak je nejaky problem objavi sa to?

ivana45

laurina, chvalabohu, ze uz nerobis aj ze menis klimu. Vacsina ludi taketo zmeny nelutuje, tak sa drz. Myslim, ze taky zdravotnicky flek zozenies lahko a ked uz budes robit, mozes sa rozhliadat po lepsom mieste. Treba len zacat a dostat sa do diania. Drzim ti palce. A krasne sviatky.