Mama kamoška?

Príspevok v téme: Mama kamoška?
helikoptéra

mám kamarátku, ktorá má jednu z tých tzv. mám čo sú kamošky.
Mala ju zjavne ako veľmi mladá a problém je ten, že tá jej mama je človek, akí sa mi totálne hnusia.
Nikdy v živote nepracovala, je totálne lenivá, nevie nič zabezpečiť, otca nemá, ten zdrhol, ja vlastne ani nechápem, z čoho oni žijú.
Pracovať sa jej nechce lebo - "ja nebudem robiť za takú almužnu" pričom nechápe, že nie je chyba vo svete ale v nej, lebo absolútne nič nevie a si asi myslí, že dostane pozíciu riaditeľky. Taký ten človek ktorý si myslí že je najlepší a najmúdrejší, všetci sú hlupáci lebo študujú, učia sa, zdokonalujú sa. Pritom je to iba totálne hlúpa obmedzená žena, ktorá zabudla, že už nemá 16.
Kamoška ju má rada, veď je to jej mama, ale v skutočnosti nevidí, že ju tá mama len strháva so sebou k absolútne nijakému životu a jej dcéra bude odsúdená hladať si len nejaké podradné práce.
Neviem ako jej to povedať, lebo je to moja dobrá kamoška a nechcem aby dopadla ako jej mama. A všetky ostatné naše známe ešte všetky hovoria že - jej akú máš ty super mamu ako ti všetko dovolí a neviem čo ešte...no neviem...je takáto mama super a len ja som divná, že sa mi to zdá nenormálne?

nikaalkh

však ju zober potom dakedy preč vonku do zahraničia na brigadu a budte spolu tam ak ste dobre kamošky a naučiš ju pracovat a starat sa o seba, aspon vypadne zdomu a pride na to, že peniaze treba tvrdo zarobit. alebo je uz strateny pripad a tie prachy si vlastne vysulozi, zrejme ako jej mama, lebo ine ma nenapada z čoho mozu zit, ak nepracuje.
inak suhlas s magim, dobre ti radi, netreba sa vrtat v jej mame pred nou, to by nemusela predychat a ty skončiš ako ta zla.

Magy

na rovnake veci v zivote moze byt niekolko navzajom odlisnych nazorov a co je najpodivnejsie - vsetky mozu byt spravne.
to co sa tebe zda nenormalne, je pre nich (alebo niekoho ineho) ta najnormalnejsia vec v zivote. a naopak.
je prirodzene, ze ona niektore veci vidiet tak, ako ich vidis ty, nemoze. zije totiz vnutri toho "vesmiru", na ktory sa pozeras ty zvonka.
doporucoval by som ti velmi nezasahovat do zivota cudzich ludi, nech je ti ta priatelka akokolvek sympaticka. aj s najlepsim umyslom mozes ublizit, ak jej odhalis nedostatky jej mamy. aj ked budes mat mozno v principe pravdu, logicke argumenty u zien malokedy zaberaju. ona ma totiz len ju a ak by ju mala kvoli tebe odsudit, emocne to neprijme, lahsie sa stane, ze skor prerusi kontakt s tebou. pretoze kamoska sa da vymenit kedykolvek, ale mama je len jedna. nadosmrti.
mozes jej jemne naznacit svoje obavy o jej buducnost v style otazok ako "co chces v zivote dokazat? aky mas sen, ciel, co chces dosiahnut, cim chces naplnit svoj zivot, financne zvladat buducu rodinu atd..."
ale rozhodne sa vystrihaj akokolvek priamo ci otvorene poukazovat na neschopnost ci ine nedostatky jej matky. ak na to pride sama, potom to bude o inom.
ozaj, co tu tvoju kamosku robi tak dobrou kamoskou? poznam mnoho ludi v mojom zivote ale tvrdit, ze je niekto moj dobry kamos... to si dovolim tak max. o dvoch/troch. ak vobec.