Je mi zo mňa na vracanie

Príspevok v téme: Je mi zo mňa na vracanie
dead.pigeon

Ahoj... píšem tu, lebo neviem čo so sebou a chcela by som poprosiť o radu ľudí, ktorí si niečim podobným prešli skôr ako ja.... Od mala som patrila k najlepším žiakom v ročníku, absolvovala som veľa súťaží, mala veľa ocenení, záľub. Rodičia boli na mňa pyšní (nikdy na mňa netlačili, všetko som robila dobrovoľne), taktiež aj učitelia. Dostala som sa na najlepšiu školu v meste a všetko pokračovalo, darilo sa mi. Medzitým som však mala priateľa, tri roky, ktorý ma deptal, nadával mi, urážal ma, žiarlil, vyhrážal sa mi. Začala som mať depresie, ktoré sa veľmi prehĺbili nástupom problémov v rodine. Stratila som záujem o školu, o moje záľuby, pribrala som. Všetko sa zhoršovalo s rodinnou situáciou- prišlo samopoškodzovanie, sociofóbia, nespavosť. Nedokážem sa učiť, blicujem, mám fóbiu z toho, že dostanem zlú známku. Nechcem vychádzať von, lebo som odporná. Rodičia sa za mňa hanbia, nevedia ako so mnou urobiť poriadok. Chcela som s tým skoncovať, chodím na terapiu ku psychologičke- povedala mi že trpím odporom k sebe samej a že sa strašne nenávidím. Poslala ma k psychiatričke- mám AD, ktoré mi už raz menila, lebo nebadať žiaden účinok a aj lieky a uludnenie a na spanie. Je to len horšie, celé dni prespím, nikam nechodím, s nikým sa nerozprávam, nemám urobené polročné skúšky a v škole mi povedali, že ak tam nezačnem pravidelne chodiť, VYHODIA MA! samopoškodzovanie, plač, pozeranie celé noci do steny.... čo mám robiť? ja chcem byť úspešná, chcem byť taká ako predtým... ale depresie sú silnejšie ako ja.... Mám tých najúžasnejších rodićov, majú dosť vlastných problémov, ja nechcem byť ich ďalší problém! Keď tak mi napíšte aj na mail...ďakujem

nowhereman

Nieste sami, tiež som bol výborný žiak na SS sútaže reprezentácie a tak ale keď prišlo na vzťahy tak to nešlo. Nespĺňal som normy, nebol som drsňák, nechoval som sa k dievčatám jak k handrám a tak kvôli predsudkom za výsledky v škole a tomu že som bol \"normálny\" sa stal zo mňa outsider. Skúšal som sa zmeniť na arogantného blbca ale nešlo to. A tak postupom času som sa začal nenávidieť za to že nezvládam to čo vedia všetci, a dokonca je to aj zadarmo. Odpovede že to ide samo a stačí byť sám sebou od úspešných ma ešte viac nahlodali v tom že nie som na nič dobrý. Teraz nenávidím sám seba a trápim sa s depkami. Viem že je to potrebné zmeniť, každý deň sa pokúšam meniť ale stále je výstup rovnaký...

dead.pigeon

hm, áno, celé to začal môj bývalý, lenže ja už s ním rok a pol niesom a celé je to len horšie....mám neuveriteľný strach zo školy, nechcem byť medzi ľuďmi, poškodzujem sa... cítim sa ako blázon a veľmi sa snažím s tým niečo urobiť ale nejde mi to.... a tie lieky mi pomáhajú aspoň tak, že v noci spím...nevidím zmysel v mojom živote a chcela by som, aby už nebol... zaslúžila by som si facku. aj desať.

yalen

aj ja som sa poskodzovala, nikto o tom nevedel, len frajera, ktory ma neustale podvadzal a ja som mu slepo odpustala, toho frajera to odohnalo, ked som mu to povedala. Tak vlastne som sa ho zbavila a mam teraz ovela stastnejsi zivot. Nevravim, ze sa mam rada, to sa povedat neda. Myslim si osobne, ze som nula. Ale to netrapi nikoho, pretoze ma aj tak neberu medzi seba, takze im to je fuk

bella12

Mimulus, keby to bolo také ľahké, ako píšeš v prvom odseku...

dead.pigeon, ak sa celé Tvoje trápenie začalo s tým priateľom, tam treba začať. Predpokladám, že za tie 3 roky si si toho od neho vypočula dosť zraňujúcich slov. Neutekaj pred nimi. Samej by som Ti neodporúčala čeliť im, máš však psychologičku, ktorá Ťa verím podrží.

Zamysli sa, kým si začala chodiť s tým priateľom, bola si úspešná, obľúbená, všetko sa Ti s ľahkosťou darilo. Mali Ťa radi či už rodičia, učitelia, určite aj kamarátky a kamaráti, mala si sa rada sama, prijímala si sa. Potom prišiel nejaký chalan, do ktorého si sa zaľúbila a on spochybnil všetko, čomu si dovtedy žila a verila. Mal pravdu v tom, čo Ti o Tebe samej hovoril? Ako dlho Ťa poznal on a ako dlho Ťa poznali rodičia, učitelia, kamarátky? Kto si myslíš, že Ťa poznal lepšie a teda, kto sa skôr vo svojom pohľade na Teba mýlil - ten chlapec alebo rodičia, učitelia, kamaráti?

Kým si ho nestretla a nedovolila si mu prísť bližšie k Tvojmu srdcu, všetko fungovalo ako po masle. Ak sa to začalo kaziť, musela byť chyba v tom vzťahu, chyba v tom, čo Ti hovoril a ako sa ku Tebe správal. Bohužiaľ, Ty si jeho slovám uverila a veríš im, či si to uvedomuješ alebo nie, aj teraz, keď už je preč z Tvojho života.

Aj keď to bude pre Teba bolestné, najlepšie by bolo spísať si všetky zlé veci, čo Ti o Tebe hovoril. Keď ich už budeš mať na papieri, treba začať tieto jeho výroky o Tebe jeden po druhom logicky spochybňovať a opäť toto spochybnenie napísať, aby si si ho mohla opakovane čítať a uveriť mu. Tak zlé slová toho chlapca prestanú mať takú veľkú moc v Tvojom živote a postupne im naozaj prestaneš veriť. Keďže chodíš ku psychologičke, robte to spolu, ona Ti ukáže cestu.

Príklad: Jeho výrok: Si neschopná. Logické spochybnenie: Čo znamená neschopnosť? Žiaden človek nie je dokonalý, to platí aj pre mňa. Nedokážem hrať na klavíri, zabehnúť maratón či nerozumiem nukleárnej fyzike (napr.) Na druhej strane je mnoho vecí, ktoré ale dokážem: ľahko som sa učila a učenie ma bavilo, patrila som k najlepším žiakom v ročníku a získala som mnoho cien zo súťaží. Musela som byť naozaj dobrá, keď to potvrdilo toľko súťažných komisií. Aj keby som nemala nadanie na učenie, tak ako každý človek by bola aspoň jedna vec, ktorá by mi išla dobre, preto povedať o niekom, že je neschopný je veľmi skresľujúce a zavádzajúce. Môžem byť neschopná urobiť nejakú konkrétnu vec alebo viac vecí, to však neznamená, že som ako osoba úplne neschopná. Tento výrok o mne je dogmatický a absolutizujúci a vôbec nie je pravdivý, tak ako by nebol pravdivý pre hociktorého iného človeka žijúceho na zemi. Tento výrok okrem toho, že je klamlivý, veľmi škodí môjmu sebavedomiu, a preto mu viac nechcem veriť.

Mimulus

dead.pigeon - Ak Ti je na vracanie tak sa vyvracaj!!! Sama si si dala odpoveď na to čo máš robiť. Pribrala si? Tak schudni! AD Ti nepomáhajú? Tak ich nejedz! S nikým sa nerozprávaš? Tak začni! Nikde nechodíš? Tak dvihni riť a hopla! Nemáš urobené skúšky? Tak ich sprav!

Ako predtým už nebudeš nikdy, pretože predtým si bola slabá a preto máš teraz depresie! Depresie možno nezmiznú a budeš sa s nimi musieť naučiť žiť ale ak toto zvládneš tak budeš určite silnejšia a sebavedomejšia ako kedykoľvek predtým :)

kv

takze M. bude kopat za moj team ? uz si sa zobudil konecne ? mne coskoro daju urcite ban, tak potom ich do.d.rba.aj ty :D