Púpence na rukách (ruky, nohy, ústa)

Príspevok v téme: Púpence na rukách (ruky, nohy, ústa)
aigiee

Pred dvomi dňami som sa obarila horúcou vodou a myslela som si,že púpence/vyrážky sú teda z toho.Včera večer ma začalo všetko svrbieť a začali sa mi robiť púpence okolo úst a taktiež na chodidlách.Celú noc som nespala,lebo som z toho bola nervózna a nemohla som spať.ráno som navštívila lekárku a povedala mi,že je to ruky,nohy,ústa a predpísala mi zodac.
Ale nevedela mi poradiť,čo mi zaberie na tie púpence,ledva niečo chytím do ruky,nemôžem zohnúť poriadne prsty.
Prosím vás,čo zaručene pomôže? :(

jarina200

Ahoj, skus si na nete pozriet chorobu ruky-nohy-usta (and-foot-and-mouth disease). je to detska choroba ale mozu ju dostat aj dospeli. mala ju moja dcerka 2r a zrejme aj manzel. najprv sme mysleli že su to kiahne. natierala som jej to teatree olejcekom a dr. kazala davat fenistil kvapky na zmiernenie svrbenia. preslo to same as po 2 tyzdnoch. mala si aj teplotu? lebo mala mala nez sa vyhadzaa mala tri dni teplotu.
inak tieto priznaky - vyrazky okolo ust, n rukach a chodidlach ma dost vela chorob ako som zistila napr aj kawasakiho choroba ale to uz su neprijemnejsie zalezitosti. tak drzim palce nech je to bez komplikacii :)

orchidejka

asi budes musiet nejaku masticku na to davat. Mozno ze kozna by ti nieco viac na to povedala..ja by som urcite vyskusala nejaku z tych dvoch, mozno ich aj doma mate...alebo chod do lekarne, ukaz in ruku, povedz ze ta to strasne svrbi co by ti dali na to. Ja osobne by som nic ine nevedela..

aigiee

orchidejka
neskusala som nic take,
nie je to z popalenia,pretože ked som sa obarila vodou tak mi ruka vobec nescervenala ani ziadne nasledky,ze som sa obarila.
a zacalo to svrbiet,preto som sla k lekarke,ze to je divne,ze pupence su aj tam,kam voda nezasiahla.