Sociálna práca

Ketrin888888

Sociálna práca obsahuje v sebe všetky prvky pedagogiky, zdravotníctva, pravá, sociológie, ekonomiky, filozofie, etiky a človek , ktorý sa rozhodne študovať SP sa musí boriť jednotlivými zákonmi ako zákon o rodine, zákonník prace, správne a občianske pravo, pravo sociálneho zabezpečenia, Prechádza samotnou sociálnou politikou a psychosociálnymi výcvikmi. Učí sa ako byť správnym mediátorom, psychológom, sociálnym pracovníkom a pedagógom v jednom. Manažment na sociálnej práci taktiež nechýba.... oplatí sa ju študovať, ale na UNIVERZITE, nie na VS Sv. Alžbety. Tam to je naozaj odveci. Z tej skoly k nam prestupili studenti a po prvom semestri vypadli .....

Mimulus

Ddana - presne! Je veľmi smutné, že sociálne smery v dnešnej dobe zanikajú :( Všetci sa naháňajú len za hmotnými statkami a aj vedomosti mladých ľudí potom tak vyzerajú. Koľko máme vysokých a stredných škôl z technickým alebo ekonomickým zameraním a koľko s umelecký alebo sociálnym??? Nepíšem a lepšej a horšej škole ale o perspektívach dnešnej doby. V dnešnej dobe nikto neberie na nikoho ohľad z hľadiska ľudskosti, zásad a skutočných hodnôt. Je podstatné len to, či má vzdelanie a dokáže zarábať peniaze!!!

Ddana

Škoda tohto oboru. V dnešnej dobe ju spraví každý. Kvantita na úkor kvality. Úrady práce sú plné sociálnych pracovníkov s VŠ vzdelaním.

Opica

jazmin a ako ti pomaha socialna praca v slovencine (predpokladam) pri podnikani v oblasti zahranineho obchodu?

Tina, uprimne mam z teba pocit, ze tu socialnu pracu chces studovat najma preto, ze je to lahka skola - (co si budeme nahovarat.
Sama si totiz v jednom prispevku priznala, ze chces ist z toho dovodu.. to, ze ta zaujima socialna praca je mozno pravda, ale je to podla mna len akesi odovodnenie pre vyber tejto skoly.. aspon ja mam taky pocit..
Keby si chcela v tejto oblasti naozaj robit, tak si za tym ides a nebude ta odradzat, ze co hovoria o tom odbore ostatni.. a preco by si nechcela pomahat v detskom domove s romami? oni su ini? tiez su to deti, ktore sa potrebuju naucit navykom, ktore im zial rodicia nedali.. keby si chcela skutocne pomahat druhym, tak nemas v sebe tolko otaznikov

Mimulus

Tiež by ma veľmi zaujímal názor niekoho kto túto školu vyštudoval a pracuje v sociálnej oblasti.

jazminn - veľmi pekné ale toto je o niečom inom ,,(Som podnikateľka v oblasti zahraničného obchodu).,,

jazminn

Ja som piatačka na SP. Som podnikateľka v oblasti zahraničného obchodu. Vôbec neľutujem, že som sa na to dala...momentálne píšem diplomovú prácu...

Tina52

Ďakujem veľmi pekne za rady a názory :)
Pomáha mi to v rozhodovaní. Rada by som tam predsa len išla. Vidím, že sú ľudia, ktorí k tomu majú kladný názor a chcú to robiť.
Budem veľmi rada cry.

[zruseny22]

Tina, mozes mat po vystudovani aj svoju ambulanciu a pomahat napr.drogovo zavislim, mozes pracovat na ministerstve zdravotnicva.. v detskych domovoch.. je to na tebe. Ano, niektori studuju skutocne len preto, aby mali titul. Je to na tebe ako sa rozhodnes.. a podla toho sa budes aj ucit na skusky..