Čo sa deje? (menštruácia)

Príspevok v téme: Čo sa deje? (menštruácia)
1nikitka6

Ahojte. Mám 16, menštruáciu mám od 14. A teraz neviem čo sa s ňou deje. Zatiaľ som ju nemala pravidelnú, vždy mi trošku meškala ale teraz som ju dostala skôr. V januári prišla tak jak mala ale vo februári došla o týždeň skôr a teraz dokonca už o 10 dní, už na 18. deň. A táto vo februári bola veľmi slabá ale trvala normálne 6 dní, skôr by som povedala že to bol taký hnedý výtok a odvčera mám zase taký výtok. Normálne som mávala krámy 6-8 dní. Neviete prosím čím to môže byť? dosť ma to se*e lebo teraz vôbec neviem či to mám brať ako krámy a ako mám vedieť kedy dostanem dalšie. Prosím napíšte aspoň čo si o tom myslíte. Dakujem :)

1nikitka6

Ahojte, tak zase som tu s tým, že mám zase ten hnedý výtok. Ani nie po 2 týždňoch! neviete čo sa môže diať? :/

Calypso

Ahoj Nikitka,...žiadne obavy, to je úplne normálne u dievčat ako si Ty. Je nás veľa, čo nemáme pravidelnú M. V Tvojom veku o to viac, keďže M sa Ti ešte len rozbieha. Každopádne by som Ti odporučila navštíviť gynekológa. Skús sa poradiť s Tvojom mamkou, ktorý je ten správny. Nemusíš sa ničoho obávať. On si Ťa vypočuje a pravdepodobne určí správnu liečbu...
Viem, čo prežívaš, lebo som bola presne ten prípad, nikdy som nevedela kedy TO príde. Pre istotu vždy nos v taške hyg. potreby, pre každý prípad. ale určite zájdi aj ku gyn. Maj sa pekne :-)

97Lenka17

Ahoj, mala by si to dostať normálne, ale proste sme vo vývine a niekedy to štrajkuje aj dva mesiace a niekedy to chodí aj dvakrát do mesiaca.. to ten blbý cyklus a hormóny proste všetko, však vieš ako to je :)

1nikitka6

Lenka dakujem, upokojila a ten výtok dneska už nemám, tak podľa mňa to bol akože menzes lebo to trvalo normálne 6-7 dní. A aj som nakoniec rada ž to bolo také slabé a dúfam že teraz to dostanem už normálne, za mesiac :)

1nikitka6

Ale ja som práveže nejedla žiadne tabletky. Jedine som tento mesiac bola prechladnutá a jedla som vitamín C ale to asi nebude preto. Ale ten výtok som mala aj pred tým...

97Lenka17

jasné chápem, ale vieš ak si si dala nejakú tabletku od bolesti tak ti mohol cyklus vybočiť, mne vravela gynekologička,že žiadne tabletky nemám jesť od bolesti len fakt akútne,keď už sa nedá vydržať, skús tak, že nebudeš žiadne tabletky jesť medzi cyklami a mali by sa ti upraviť :) neviem ti inak pomôcť, lebo aj paralen ti to mohol pokaziť :/

1nikitka6

97Lenka17 hej ja som rada, tiež sa mi už stalo že som ho nemala asi 3 mesiace, len teraz ani neviem či to mám brať ako krámy. A dosť mi to vadí lebo by som rada vedela že kedy zas príde, kedže mám teraz nabitý program cez prázdniny atd... :)