Posilnenie pamäti/dĺžka spánku

Príspevok v téme: Posilnenie pamäti/dĺžka spánku
pavolBB

Ahojte,
chcel by som sa Vás spýtať, či by ste mi vedeli poradiť ohľadom výživových doplkov určených pre zlepšenie pamäti. Na internete som našiel množstvo prípravkov,poväčšine neboli práve najlacnejšie a nechcem míňať peniaze za placebo (i keď aj to niekedy pomôže). Máte s nejakými konkrétnymi prípravkami skúsenosti? Poprípade vyznáte sa v danom obore/čítali ste nejaké štúdie? Nemusia to byť práve výživové doplnky, môžete mi odporučiť i nejaké potraviny na ktoré sa orientovať, poprípade sa im vyhýbať.
A chcel by som sa aj informovať, ak prestanem užívať dané prípravky, či sa mi pamäť opäť zhorší, poprípade, či nebudem na tom horšie ako som bol(Nie som teraz na tom zle, nemám žiadne problémy ale som študent a chcem zo seba dostať čo najviac).

Chcel by som ešte poradiť ohľadom dĺžky spánku. Koľko je ideálne denne spávať? Našiel som v rôznych článkoch časové rozmedie od cca 7 do cca 9 hodín. Tak sa snažím spávať 8 hodín a neprekračovať túto hranicu, pretože vraj aj dlhý spánok a leňošenie prináša veľa problémov. Mala by byť dĺžka spánku konštantná alebo po ťažkom dni by som si mal dopriať viac odpočinku ako po bežnom?