Pôrod v Hainburgu

GoFruit

Butterfly to mi je luto. Presne preto som rodila doma - aby sa mi nic podobne nestalo. Rodila som v maximalnom resekte k mojmu dietatu a mna zas respektovali uplne vo vsetkom moje hebammen - porodne asistentky. Ziadne lieeky oxytociny nic. A meranie az na dalsi den. Ziaden vitamin K. Uplne prirodzeny porod.

buttefly84

Chcela by som sa podeliť o moju skúsenosť s pôrodom v Hainburgu. Moje veľké očakávania sa rozpadli na tisícky kúskov, no v daných momentoch v nemocnici som to riešiť nevládala a teraz už ani veľmi chuť niečo doriešovať nemám. Chcela som mať pôrod bez akejkoľvek chémie, no nanútili mi trikrát infúzku s ATB, keby vraj náhodou došlo k infekcii. To ani nehovorím o tom, ze mi jedna doktorka, co vyzerala a posobila ako zmatená indka povedala, že ATB mi treba, lebo mám streptokoka b pozitívneho a keď sme s mužom zdesený touto informáciou začali odušu gugliť, tak odišla a po 15min. sa vrátila s tým, že sa pomýlila!!!! Že to niekoho iného pozrela..To že ma hebamme Janka zle po pomaly 24hod. trápenia pozrela a bola som zrazu menej otvorená, ako pred 3hod, keď ma pozerala hebamme pred ňou so slovami "to mi príde také komisch, že sa tvárite, že máte bolesti a pri tom to na pôrod ešte nie je..to budeme musieť dať oxytocín...."
tak som si po veľa hodinách utrpenia vypýtala epidurálku s hlavou v smútku..ale trpieť som už "ZBYTOČNE" nechcela, keďže som sa "VOBEC" neotvárala.. do cca 45min. som dostala epidurálku a zrazu som bola na 9! a ze o hodinu môžme ísť rodiť..samozrejme som nevedela tlačiť, pomaly som im tam omdlela..ale za 9 hodín z dvoch cm na päť a náhle na 9? no comment.. mala som ešte jednu požiadavku - odmerať malú až druhý deň, aby ju po 9 mes. pokrčenú nenaťahovali..na to ma pani Janka odbila slovami "budete to vy kontrolovať, či sa na to nezabudlo?".. ok, tak ani to.. ani poloha porodu nebola ako som chcela.. Naozaj som bola sklamaná.. ale asi je to stále lepšie ako Slovensko.. Hebamme Zuzka, Jarmila a Susanne boli úžané, vychýrenú Evu Bauer som žiaľ videla len z diaľky. A ani dopulzovanie pupočníkovej šnúry nebolo podľa mňa dostatočné.. trvalo to mojím vtedajším odhadom 1-max.2 minúty..

chrummka

kukni si diskusne forum modrykonik
tam je aj tema zalozena ohladom porodov v rakusku, ale co zatial ti zbezne mozem povedat je ze ak si poistena v rakusku neplatis nic, ak si samoplatca tak 524 eur na den, zvacsa ak je vsetko ok pustaju po 3-4 dnoch, ale na reverz sa da aj skor odist, rataj s uradnymi opletackami - treba doniest sobasny list prelozeny sudnym prekladatelom do DE, vydaju rodny list v rakusku, a potom zas poziadat na SR o vydanie slovenskeho rodneho listu, ale aj napriek tej cene si to tam vsetci velmi chvalia...robia tam aj slovenske sestry a par slovenskych lekarov, v tej teme na modrom konovi su aj nejake mena lekarov, posledny piatok v kalendarnom mesiaci je vzdy prehliadka porodnice...

rivapata

minule som cestovala s jednou vo vlaku jej dcera v Hainburgu rodila že vysoká urovne, starpostlivot o pacienta ale dobre by bolo keby si ovlaádala aj jazyk.