Syndróm nervózneho žalúdka

Príspevok v téme: Syndróm nervózneho žalúdka
marhyno

Zdravím ľudkovia pišem tu už niekoľký krát s takymto problemom.

Bol mi diagnostikovaný syndróm nervózného žalúdka čiže všetko sa zdá byť v poriadku aj na gastre aj pod ultrazvukom - pečen, žlčík, pankreas aj samotný žalúdok.

Ale žalúdok nie je kľudný ale ja niesom vôbec nervózny a nikdy som nebol - stále ma bolí a keď idem v buse abo niekde kde sa to natriasa je to horšie (ešte horšie ked som najedený)

Tú nervóznosť mi spôsobilo jedlo takže žiaden stres

Preto sa chcem spýtať či nepoznáte niečo čim by som vedel vyliečiť - ukludniť žalúdok. Napr. zázvor? mäta? niečo dlhodobejšie? Mám predpísané kinito, Sedatif PC a Lagosu (lebo ževraj to jednemu pacientovi pomohlo) no mne zatial nič. Ďakujem za všetky rady skusim hocičo

luciano

lautida, bohužiaľ, AD sa užívajú spravidla celý život. AD totiž neliečia, oni len potlačujú príznaky. Sú to niečo ako tabletky proti bolesti, ktoré len potláčajú bolesť, ale príčinu bolesti neliečia. A bolesť je v tomto prípade depresia. Žiaľ, skutočný liek na liečenie depresie ešte nikto nevynašiel. Myslím endogénnej depresie, ktorá vznikla bez príčiny. Iné je depresia exogénna - tá má pôvod vo vonkajšom prostredí a tá sa potlačiť dá aj bez liekov.

lautida

Kynedril je dkor proti daveniu hlavne pre deti ktorym robi problem cestovanie.Ale ak mas problem s cestovanim ze ti byva zle od zaludka skus.Ale vyskusaj aj bylinky ta valeriana ucinkuje aj na zaludok.Precitaj si o nej.Mam osobnu skusenost pomaha,ucinna.

lautida

Vidis uz na tom ficis 8 rokov.Preco ich beries vlastne.Myslim si ze liecivo ma vyliecit a nie sa liecit tolko rokov a este to aj odporucas niekomu.Verim ze sa z nich citis fajn presne to sa aj od antidepresiv aj ocakava.Tazke budes mat ich vysadit a nic nebrat.

luciano

lautida, AD užívam už 8 rokov. Užíval som Zooloft, Venlafaxín, Wellbutrin, Cymbaltu, Aurorix, dnes užívam Valdoxan a Coaxil. Tieto dve AD mi najlepšie sadli. Takže s AD mám bohaté skúsenosti. Nikdy som nemal pri ich užívaní negatívne účinky, ani sa u mňa nerozvinula závislosť a pri ich vysadení som nepociťoval abstinenčné príznaky.

RNG

Zialbohu ucinnost antide[presiv je casto otazna, navykovost dost bezna a abstinencne ucinky casto velmi neprijemne. Preto su dnes viaceri lekari muz nie extra nadseni antidepresivnymi liekmi, pozri napr na
www.cbsnews.com
kde sa viaceri lekari zo skusenosti vyjadruju, ze pre mnohych ludi je ucinok antidepresantov po case porovnatelny s cukrovymi pilulkami(placebo efekt), nehovoriac o velmi castych zlych ucinkoch, ktore sa na niektorych ludoch prejavia.

lautida

Luciano nastuduj si nieco o antidepresivach a tak sa vyjadruj.Su navykove a vacsinou ich ludia musia brat cely zivot.Poprosim aj RNG ak moze nech sa vyjadri k antidepresivam on to vie pekne napisat,nech tu nevyzeram za velmi mudru.

Ivka 1

Presne tak, medovka ,valeriána a včelí peľ veľmi pomáhajú , ukľudňujú psychiku a keď sa dá tá do poriadku,ukľudni sa aj žalúdok. Inak kedysy bolo dostať aj valeriánové kvapky, tak sa skús v lekárni spýtať.