Určenie týždňa tehotenstva

Príspevok v téme: Určenie týždňa tehotenstva
vivien86

Ahojte,
podľa výpočtu na internete podľa prvého dňa poslednej menštr. som si našla že som v 6tom týždni tehotenstva. Dnes na kontrole mi doktor spravil vyšetrenie, sono zobral mi krv ale nepovedal mi v ktorom som týždni. Vyjadril sa že mu to zatiaľ neukázalo, že je plod maličký ešte len 2mm. Tak ako to je prečo mi nepovedal že som v tom 6tom týždni ako to inak zostí ak nie týmto výpočtom? Stalo sa to aj vám že Vám doktor v tomto štádiu tiež ešte nepovedal v ktorom ste týždni?

Nela41

Ach bože neviem načo sa tu rozčuľuješ.. úplne zbytočne.
Ešte raz opakujem, keďže môj príspevok prešiel akosi ignoráciou. Zatiaľ je to čisto informatívne aj čo sa týka termínu pôrodu. Počíta sa to od PRVÉHO DŇA POSLEDNEJ MENŠTRUÁCIE to znamená, že si na prstíkoch vieš približný tt vypočítať aj sama presne tak isto ako by to urobil aj doktor. Presnejšie informácie budeš mať keď bábätko podrastie a na sone ho lekár zmeria. Vtedy ti povie tt, ktorý by sa už mal veľmi blížiť skutočnosti (aj keď nie vždy na 100%) a zapíše ti to aj do tehot. preukazu. Takže nohy do tepla, relax a mysli na zmysluplnejšie veci :)

vivien86

A to ďalej si si už neprečítala.. ? "Stalo sa to aj vám.." ? To je tak nepochopiteľné že som chcela vedieť či aj u iných báb mamičiek doktor čakal napr. až do 9-10 týždňa kým určil tt? Mne je divné že mi určil termín pôrpdu ale nevedel povedať koľký som týždeň. Ale nevadí verím že sa ti raz pošťastí a budeš riešiť podobné problémy-radosti zatiaľ sa vylieč zo zatrpknutosti ;-)

kabel

tak cakaj na odpoved na nezodpovedatelnu otazku i nadalej.
"Tak ako to je prečo mi nepovedal že som v tom 6tom týždni ako to inak zostí ak nie týmto výpočtom?"
jasna otazka, na ktoru sa neda zodpovedat inak, ako som odpovedala

vivien86

Vážne nechápem kábel načo sa tu zapájaš ak mi nevieš poradiť asi ti niekto na tom tvojom kábli stojí či? :) Mne len šlo o to vedieť či tu niekto bol na tom podobne čo je z mojej otázky znateľné.. Ja sa nepýtam prečo mi to nepovedal človeka ktorý s tým nemá skúsenosť, ja sa pýtam či sa to tiež niekomu stalo že mu to v tomto týždni nebolo ešte oznámené, až neskôr či je to normálne, to je všetko. Človek sa snaží byť zodpovedný a v prípade potreby y som doktora zmenila a o to mi ide a nie o to sa tu s tebou naťahovať !

kabel

vazne nechapem, co riesis...my ti tu asi tazko povieme, preco ti to gynekolog nepovedal, jedine ze by sa tu dotycny vyskytoval, o com silne, ale naozaj silne pochybujem

vivien86

kabel vidím že si veľmi múdry/a ... Ja som sa ho nato spýtala, bolo mi povedané že to ešte nevidel že to je ešte malinké ale viem že niektorí doktori povedia už aj napr. v 4tom týždni mamičke že je to ten a ten týždeň to mi nejde do hlavy. Len sa bojím ale kto nezažil nepochopí... Povedal že vyzerá byť všetko v poriadku aj knižku som už dostala len mi toto nešlo do hlavy prečo to niektorí doktori povedia hneď a iní nie..

Nela41

Ono sa to meria približne od prvého dňa poslednej menštruácie ale presnejšie ti to povie keď bude plod väčší a zmeria ho. Podľa jeho rozmerov je to istejšie