Dym zo záhrad

Príspevok v téme: Dym zo záhrad
Jang111111

Zdravím všetkých!
Chcel by som všetkých upozorniť na výrok jedného lekára imunológa :-))))
Prehlásil, že vdychovanie dymu zo spaľovania záhradného odpadu (lístie, vetvičky, suchá tráva...), môže spôsobiť o.i. aj Alzheimerovu chorobu.
Čo už tu sú za doktori, ja neviem...

str

spalovanie v zahradach sa povazuje skodlive a tvrdi sa ze pri nom vznika skodlivy Co a Co2, decht a podobne. takze si nalejme trochu cisteho vina. do krbu ci kotla tiez ludia hadzu kadeco, nedosusené drevo, nekvalitne uhlie, kartony a kadeco. nehovoriac ze zadechtovne su casto aj kominy krbov. tento decht a sadze padaju spat do krbov ale aj do kotlov. nakolko primo do komina casto slahaju plamene hori aj toto svinstvo a nikto to neriesi. takze nerieste ani spalovanie v zahrade. panelakovi skrobenci nech si zavru okna a bude pokoj. palenie plastov, gumy a podobných toxických látok povazujem za trestuhodny cin.

ebi777

Okrem iného lístie sa častokrát spaľuje ešte mokré alebo navlhlé, čiže ide pritom o nedokonalé spaľovanie, kde to lístie iba tlie, a vzniká veľmi intenzívny dráždivý štipľavý dym a pri takomto spaľovaní vznikne niekoľkonásobne viac dechtových látok ako pri dokonalom spaľovaní.

luciano

V krboch sa spravidla spaľuje kvalitné drevo, ktoré má určite menej karcinogénov, ako biologický odpad spaľovaný v záhradách.

ebi777

mjanik, a na to si prosim ako prisiel, ze splodiny horenia listia nie su zdraviu skodlive? ci ty si myslis, ze pri spalovani listia nevznikaju ziadne splodiny horenia?

luciano

Ten doktor hovoril pravdu. Včera o tom hovorili v správach RTVS. Ináč spaľovanie odpadu v záhradách je podľa zákona zakázané. Treba vždy volať políciu.

ebi777

ci uz ma alebo nema vplyv na vznik Alzheimera, to nech ostane otvorenou otazkou, zatial nie je znama pricina vzniku tochto ochorenia. Avsak kazdopadne dychanie splodin spalovania rozhodne na zdravie cloveka dobry vplyv nema