Opakovany zapal stredneho ucha

Príspevok v téme: Opakovany zapal stredneho ucha
strelka

Moj 6 rocny syn mava opakovany zapal stredneho ucha. Uz dva krat podstupil operaciu, kde mu vlozili gromety do uska a vybrali nosove mandle. V septembri ide do skoly a bojim sa, ze sa mu to bude stale vracat a ze si bude vela vynechavat zo skoly. Zvazujeme, ze by sme v lete isli na dovolenku k moru, ak by mu to pomohlo. Nemate niekto podobne problemy? Zaujima ci maly z toho vyrastie a ci ma vyznam ist na tu dovolenku.

srdiecko100

mala som 2krat,zapal str.ucha,hucalo my v hlave sem tam aj piskanie,sem tam aj zavrate,doktorka my dala iba antibiotika a prestalo to.noale teras sa my to objavylo zase zapal str.ucha ale teras sa my vyskytla nejaka hrcka v uchu a je taka tmavomodra,na dotyk bolestiva.neviem co to je,zajtra stym pojdem k lekarke,drzte sa.pa

mira

Bola som zúfalá, tak ma to bolelo a k tomu hluchá, tak viem, ako sa cítiš. Okrem toho doktorka povedala, že mi tam nič nevidí, tak som sa musela liečiť sama. Odvtedy sa vyhýbam hlienom v potrave, je to už vyše 10 rokov a mám pokoj.

didka

mira ahoj,
dakujem za odpoved. usne sviecky som vcera skusala, asi to raz nestaci.
bola som uz aj u lekarky,zapal nenasla,beriem antibiotika od pondelka, ale tie usi neprechadzaju. predpisala mi clarinase,no ale to je strasny liek, celu noc som nespala,busilo mi srdce a pod.stavy.neviem si stym rady,ona 3 dni sa to da, ale 6 dni vkuse, to uz je na nervy,ty si musela byt tiez zufala.dakujem

mira

Didka, tie hlieny, ktoré ti stekajú z dutín si našli cestu k uchu, zalepili ušné kostičky a bubienok. Preto máš zaľahnuté a nepočuješ.
Ak nemáš zápal, čo sa dá poznať, použi ušné sviečky ako 1. pomoc a neboj sa je to úľava.
No a snaž sa predchádzať tvorbe hlienov tak, že nebudeš ich prijímať vo forme mliečnych výrobkov a mlieka, bielej múky, sladkostí a ovocia a veľkého množstva tukov.
Mám s tým osobnú bolestivú skúsenosť, keď som bola určitý čas hluchá a dostala som sa z toho.

didka

Prosím Vás neviete mi niekto poradit z coho uz mam 6 dní zalahnute v usiach, slabo pocujem a strasne mi hučí v hlave. Liecim si este chripku, ale som uz zufala z tych usi. Ak niekto vie, co by pomohlo, dakujem vopred za radu.

moonie

ahoj lenka, dik vyskusam, maly uz ma zacinajuci zapal :o((( svokra ma nuti nedavat ho pol roka do skolky ze ona sa bude starat, je mi z toho zle ale toje uz ina tema :o(

lenca

nakvapkať do ucha pár kvapiek teplého olivového oleja, alebo rozpusteného masla (nie horúceho), potom prikladať na ucho zohriaty chlieb. Chlieb treba po ochladnutí znova zohriať. (nie ako hrianku, ale nech je mäkký, nenechať ho uschnúť). Zastaví sa tým zápal stredného ucha,alebo nahriať jadierko z orecha nad sviečkou, zabaliť ho do vaty a vložiť do ucha. Zastaví sa zápal aj bolesť, najmä keď sa to urobí hneď - to som hodila do google - napr. bolest ucha, bolest uska, ....tych receptov je tam vela, skus radu od RNG úna toho pneumokoka -Dat do pol litrovej flase 15-30 kvapiek GSE, postupne cez den pit, aj 2 krat

moonie

ahojte, pomohla ta dovolenka? moj maly 4rocny syn prekonal pneumokoka a jeho otitidu, kovove trubicky in, a out a teraz mesiac po ich vybrati ma v nose /aj po zaockovani/ opat pneumokoka plus moraxellu, vytvorila sa mu tekutina v usku, zatial je bez zapalu, neviem co s tym, poradte babske recepty prosim.

zuzicka

colina, reagujem na Tvoj príspevok s tými novinami. Radili to aj mne, hlavne staršie babky, ale mám strach. Kolegyňa mi spomínala aj tie sviečky do ucha, ale myslím si, že to je dočasné riešenie. My sme už skúšali všeličo, aj cesnak do ucha. Tekutina z uška vytiekla, ale tvorila sa ďalej. Dokonca lekárka hovorila, že je lepšie, keď lekár bubienok nareže (prebije), ako keď uško vytečie samé. Údajne lekár urobí rez a keď uško vytečie samé, môže sa urobiť veľká rana. Dnes ideme na kontrolu a sama som zvedavá, či mu budú znova vkladať gromety, alebo uško len vyčistia. (strelka)