Som tehotná a nikto ma nechce zamestnať

Príspevok v téme: Som tehotná a nikto ma nechce zamestnať
GREENLADY

Zdravim vas,
som nezamestnana ukoncila som pracovny pomer z dovodu, ze tam bolo nafajcene a nerobilo mi to dobre.Som v osmom mesiaci, je to na mne uz vidiet, takze asi to uz neutajim. Na matersku nemam narok, nemam tych 270 dni.Cize mozem pracovat este do konca aprila.V maji mam termin.Jednak sa zidu korunky a na druhej strane, nebavi ma sediet doma.
Ale vzdy ked idem na pohovor, bud ma odmietnu, ze bohuzial oni hladaju dlhodobo, cize ma kvazi doskriminuju, alebo sa mi ani len neozvu.Hladam si prihliadajuc na moje vzedalnie a predchadzajuce roboty naozaj take tie podradnejsie, takze urcite to, ze ma neprijali, teda, ze sa ani neozvali je koli tehotenstvu.
Prosim, poradte mi co mam robit, alebo ci sa to aspon nejak da napadnut.Ved je to uplna diskriminacia.Ja by som to oznamila aj na inspektorat prace, ale ako im dokazem, ze sa mi po pohovore neozvali koli tehotenstvu, ked oni si mozu vymysliet, ze vybrali im vhodnejsieho uchadzaca?DAKUJEM.

ebi777

z vlastnej vôle si odišla z práce, kde sa fajčilo? lebo v takomto prípade, ak ti ten dym nerobil dobre a ohrozoval zdravie, zamestnávateľ mal povinnosť ťa preradiť na inú prácu, a tak si nemusela ukončiť pracovný pomer...

výňatok zo zákonníka práce:
Zamestnávateľ má voči tehotnej zamestnankyni isté povinnosti. Ak tehotná žena vykonáva prácu, ktorá je tehotným ženám zakázaná alebo podľa lekárskeho posudku ohrozuje jej tehotenstvo, zamestnávateľ je povinný vykonať dočasnú úpravu pracovných podmienok Ak nie je úprava pracovných podmienok možná, zamestnávateľ dočasne preradí ženu na prácu, ktorá je pre ňu vhodná a pri ktorej môže dosahovať rovnaký výsledok ako doteraz (pracovná zmluva sa zachováva).

alex742

To je ťažko niečo poradiť, musíš sa len zmieriť s tým, že najbližšie roky ťa nikto ani zamestnať nebude chcieť lebo ani matky a malý dietatom nie sú pracovníkmi po ktorých by zamestnávatelia túžili... bohužiaľ doba je zlá, roboty je málo a zamestnávateľ má právo si vybrať koho zamestná...

Prezyvka55

Radsej si pomaly bal veci do porodnice :) fakt to nevidim realne zeby ta niekto zamestnal na 2-3 mesiace, plus cim blizsie k terminu tym viac problemov moze nastat atd.

nelllla

a ako to chces dokazat, ze ide o diskriminaciu? zamestanvatel ma pravo vybrat si najvhodnejsieho kandidata a zakon mu neprikazuje odovodnovat, preco si vybral prave tamtoho a nie teba..diskriminacna otazka "ste tehotna?" nie je namieste..ale tak na tebe to je asi uz evidentne, ze tehotna si..naco by ta niekto bral do zamestania, ked o dva mesiace bude musiet hladat za teba zastupovanie..ved trochu logiky, hm?

Lulu2011

ja viem, ze zena je tehotna 9 mesiacov a lunarnych ak teda tak chces pocitat od 0teho mesiaca tak 10, ked si pisala, ze rodis az v maji, tak to proste nesedelo :) kazdopadne si uz vo vyssom stadiu tehotenstva, kde nemas sancu sa zamestnat a nie je to diskriminacia, lebo zamestnavatel ma pravo si vybrat zamestnanca, ktorý najlepsie splna jeho poziadavky a zial tehotna zena, ktora moze porodit aj skor ich proste nema, snad nebude brat niekoho na 2 mesiace a potom zase robit pohovory a hladat si novu silu

ina prezyvka

a preco by ta mali zamestnat? to budes robit 2 mesiace, porodis cez vikend a v pondelok sa vratis hned do prace, akoby sa nic nestalo? ci ako si to predstavujes?