Udávam "tetu" na sociálku. Ako?

Príspevok v téme: Udávam "tetu" na sociálku. Ako?
Annie.S

Ahojte. my ako rodina máme problém kt. trvá už asi od..teda, od kedy sa ja pamätám. Ja mám 20 rokov. ide o to, že u mojej babky na dedine..býva s ňou aj rodina môjho uja . teda : babka dedo, ujo , kt. tykám a jeho " žienka " donedávna teda + 2 deti ( chlapci 19 a 16 ) a tu je ten problém. Môj otec je syn mojej babky. má ešte jedného brata kt. býva v tej istej dedine ako ja, babka býva 20 km od nás..my tam často nechodíme , bývam s mamkou s ocom ale oco je väčšinou v zahraničí. Mamka tam nerada chodí kvôli dedovi lebo ked sa zobrali , bývali tam, a on je alkoholik, nadával mamke..( nerozvádzam ) teraz sa karta obrátila, dedo je po 2ncmp, čiastočne imobilný..stará sa oň babka. No ale idem k jadru veci. Tak ako sa dedo správal k mojej mamke tak sa správal do 1.ncmp aj k nej. čo viem , od mala sa o tých chlapcov nestarala, len akože . všetku výchovu mala moja babka..ale ona už má 78r. nevládze, a nechem ju nijako uraziť, ale proste naivná, ľahko sa dala oklamať. ešte ked s nimi žila moja " teta" tak chlapci ukradli 1000€ babke zo skrine..tak po dedine porozkrádali domy..atd. dokonca aj mestské zlatníctvo. teda skôr ten mladší..bol 2x (2 roky ) v polepšovni a samozrejme , tam su možno aj horšie výkvety ako ona teraz to je na nevydržanie. Ich milovaná maminka odišla v Januári z domu do mesta ku svojej sestre kt. je prostitutka.. a čo tam asi robí .. ? (!!) a chalani ostali na starosť babke. Obidvaja sa len flákaju..pijú, kradnu peniaze a fajčia..a samozrejme 78 ročnej babke ani len nepomôžu , len škodia. ten mladší ani do školy nechodí, a to je prvák na strednej ! klame..3 dni nebol doma, a ked prišiel , poveal že bol u mamy lenže babka jej volala a vraj že nebol.. a mamička povedala že si ho pzove an víkend..Otca nespomínam, pretože tak isto ako môj ,chodí do zaraničia na minimálne 3 mesiace niekedy príde 3x al. 2x za rok domov. Ako ..? zavolať sociálku ? pretože toto sa nezmení! aspoň toho 16ročneho nech zoberu, on robí najväčšie problemy a ked sa matka nestará ? čo robiť? Máme pocit, že ked tot ak pôjde dalej, tak babka to nevydrží, ved už berie lieky an upokojenie. je na nich SAMA. 78 ročná..čo robiť?

muc

hm...nezavidenia hodna situacia...
ale v konecnom dosledku riesit problem nei je tvoj problem. babka ma svoje deti- tvojho otca a tvojho uja. nech situaciu riesia oni.

Annie.S

a ešte dopĺňam , že hoci moj dedo horko ťažko prejde, ale do krčmy traí,a samozrejme, vyfajčí aj 2 balíky denne..a dôchodok je minimálny, + kŕmiť dvoch faganov..babka jediné oblečenie a periny čo má, sú od nás..