Niekedy je menej viac

Príspevok v téme: Niekedy je menej viac
lavazza11

Mám priateľa takmer pol roka, zo začiatku všetko klapalo na 150%, bolo to skvelé, avšak.. Poslednú dobu, mi už strašne začína vadiť:
za 1. stereotyp vo vzťahu, každý deň je na 95% rovnaký
za 2. priateľ je vkuse unavený, keď príde domov z práce, stále by len ležal (ja tiež chodím do práce, avšak ja nemám potrebu po práci ležať, potrebujem aktivitu), nechodí ani von so svojimi priateľmi - ani ja, a aj to mi už chýba
za 3. čo mi asi najviac začína prekážať, že nemám čas na seba, svoje koníčky, aktivity (každý deň sme spolu), a jemu vadí, keď idem od neho domov podvečer s tým, že som ako malá (pritom vstávam skoro ráno do práce, a potrebujem byť aj chvíľu sama - nevie to pochopiť)
za 4. tiež vec, ktorá mi už veľmi prekáža. Ak mám povedzme ja nejaký problém, a poviem mu o ňom, v 90% prípadoch mi na to napíše/povie: moje chúďa, dobre laska, atď. proste žiadna snaha pomoci s riešením
za 5. súvisí s názvom témy.. používa už až príliš sladké slová. zo začiatku sa mi to páčilo a imponovalo mi to.. ale teraz. v úplne každej správe/vete, ktorú mi napíše/povie, používa samé také sladké výrazy (láska, moje, zlatko atď).. Proste sa mi zdá že to až príliš preháňa, a takisto sa nevie so mnou normálne niekedy rozprávať. Keď si s ním píšem hodinu, hodinu píše aká som úžasná, že som láska, atď atď, a už ma to prestáva baviť. Mám pocit, že niekedy je menej viac, a mohol by sa trochu krotiť. CHcem sa s ním o tom porozprávať a povedať mu tieto veci, no neviem ako, nakoľko je citlivý a nechcem mu ublížiť. No ak to nebudem riešiť, asi už čoskoro vybuchnem.

Vás sa chcem spýtať, aj Vám by vadilo niečo z toho čo som vypísala, ako by ste to riešili?

Ako by ste začali rozhovor ak by ste to mali s priateľom vyriešiť, no vedeli by ste že je až moc citovo naviazaný?

Ďakujem za všetky príspevky

lavazza11

Niektorí ste to zle pochopili. Neobmedzuje ma.. ja nie som typ že by som chodila každý večer alebo každý víkend po podnikoch ani diskotékach. Len by som sa rada aspoň občas stretla s kamoškami to je všetko. Avšak tým, že on s kamošmi nikam nechodí, tak chce byť so mnou, ale ak idem, tak proste idem.

Čo sa týka oddychu po práci, samozrejme chápem že chvíľu si chce lahnúť a oddychnuť, ale nie 4-5 hodín vkuse ležať/spať a kukať tv. To mňa fakt nebaví.

Neviem ako to má s aktivitami cez leto a keď je teplo, keďže som s ním od jesene, čo bolo už chladno a moc sme po vonku nechodili.

Tie sladké slová, áno aj mne lichotili na začiatku, ale aby mi stále celý deň písal slová bez zmyslu a normálneho rozhovoru, mi príde až moc. Fakt moc.

Agnes998

Nie je dobre ze ta takto obmedzuje ze sa nemozes ani s kamoskami stretnut, pricom on doma furt len spi ci oddychuje a ty sa pri nom nudis. Vo vztahu by nemal byt taky sebecky a mal by mysiet aj na teba a tvoje dobro. Z toho co pises mam pocit, akoby ta bral ako svoje vlastnictvo, nie ako samostatnu slobodnu bytost. Citlivy necitlivy toto su vazne veci a normalne sa s nim o tom porozpravaj, inu moznost nemas. Neutoc na neho, nevycitaj mu nic, povedz mu najskor, co mas na nom rada a potom prejdi k tomu, co by si chcela aby si bola este stastnejsia. To co pises co potrebujes du uplne normalne veci, nechces nic extra. Nikdy nerobi dobrotu ked je na teba priatel takto choro naviazany a nenecha ta dychat. Bud sa bude snazit zmenit, alebo vasmu vztahu velku trvacnost nedavam.

cajickarka

ahoj, nechce sa mi citat celu diskusiu, ale poviem aspon svoj nazor. Nemyslim si, ze by otazkou v tvojom pripade malo byt to, ci je normalne ze ta nazyva prilis sladkymi menami apodobne.
Skor medzi riadkami citam to, ze to pre teba nie je ta prava laska. Pol roka je akurat doba na to, ze opadne prvotna zamilovanost a clovek pride na to, ci mu ten clovek sedi alebo nie. A z toho co tu citam ti on proste nesedi. Ked uz po tak kratkej dobe necitis naplnenie z toho vztahu, myslim ze je uplne zbytocne riesit veci okolo. Nesadli ste si v dost podstatnych veciach - on je pasivny, ty aktivny typ clovek. To ze by mi niekto nevedel povedat normalnu radu ale odbil ma detskym "och moje chuda" tak by som ho tresla po hlave :/. Viem presne ako sa asi citis. Ale podstata zostava rovnaka - keby ti to povedal chlap, ktoreho skutocne milujes, tak by ti to nevadilo....

zúfalá123

Ahoj...Presne to isté prežívam aj ja.. akurát my sme boli spolu o niečo viac. A pred niekoľkými dňami som to vyriešila rozchodom,pretože to bolo nenapraviteľné..:-( Samozrejme ty to rieš a držím palce, nech Ti to víde a nech to vyriešite kompromisom..:-) paaa

Sejla

No keď to s tými rečami preháňa, tak to by sa mi veľmi nepáčilo. Príde mi to umelé a nepravdivé. Navyše sa to opočúva a tie slová stratia význam. Najlepšie tak v norme.

DontWorry

Ak ma na verejnosti alebo v sukromi oslovi priatel - milacik, zlatko, mojko, laska, zlatusik tak na tom nevidim nic cudne a zle. Nepride mi to ani sladke ani ako saso.

Nechutne mi skôr pride ak sa chlap nevie k zene chovat ani pred spolocnostou, nevie ju pekne nazvat a ani sa jej dotknut.

Penisus III

ja by som nadviazal na temu a rad by som spytal pritomnych dam na tie sladke reci a zdrobneniny ako to beru u chlapa, podla mna je to nechutne a taki chlapi mi pripadaju ako sasovia, hlavne ked to robia na verejnosti, aky na to mate nazor baby ?

DontWorry

Je nieco vo vztahu, co sa ti celkom paci lebo zatial mam len pocit, ze si uplne nespokojna. Cakala by som, ze napises ze je tomu tak po troch-styroch rokoch..ale polroka je zalostne malo.

1. Stereotyp nie je problem, ktory sa neda riesit. Ten pocit mozno mas preto, lebo bolo teraz zimnejsie obdobie, kedy vela ludi nevie co s programom. To iste som zazivala aj ja. Uz minimalne tyzden a daco je krasne - viac moznosti, treba vyuzit ;)

2. Toto mu urcite nevycitaj. To, ze ty si aktivna aj po praci neznamena, ze taky musi byt aj on. Ak je unaveny, tak ho nechaj hoci chvilu oddychnut, ved kazdy to potrebuje, nech si pozrie daco v telke alebo na pc, precita noviny, zahra hru a potom sa môzte sebe venovat. Ja po pravde tiez ak pridem domov po dlhom dni, tak na chvilu sa natiahnem, dam si sprchu - relax. To treba len vykomunikovat, ty mu daj priestor na odpocinok a on po odpocinku nech sa povenuje tebe. A ze nechodi za priatelmi? To ze on nechodi neznamena, ze nemas chodit ty. Vsak ak on chce ostat doma a ty mas chut vyrazit za niekym tak chod, v tomto by som sa istotne neobmedzovala za to ze on je taky typ.

3. To je chyba väcsiny partnerstiev, ze kvôli vztahu sa vzdaju inych konickov. Ako som pisala vyssie, rob to co bolo pre teba prirodzene v case ked si bola slobodna. Clovek naozaj potrebuje ocistu a cas pre seba.

4. Existuje malo chlapov, co pride za tebou s konstruktivnym riesenim. Ani ten moj po vypocuti mi nepovie hned, ze no pocuj urobime to tak a tak a tak. Bud rada, ze si ta vypocuje a ze nemavne nad tebou rukou. Ale ak ti to vadi, povedz mu to narovinu, ci vie nieco k tomu este povedat, potrebujes pocut jeho nazor, ktory je pre teba dôlezity.

5. Na jednej strane si vaz, ze ti nenadava a hovori ti same pekne veci, na druhej chapem, ze ak je toho prilis, tak sa zena citi cudne uz. Ale neviem ci toto by som mu povedala. On ta ma rad a tak ti to prejavuje. Mne môj priatel hovoril na zaciatku same krasne veci a tiez som sa citila tak, ze hmm aky sladky..ale to bol len pocit na ktory som nikdy nebola zvyknuta, lebo nikto nikdy mi tak nehovoril.

No a na zaver, vadilo by mi istotne to, ze by sme boli stale na sebe nacucnuti ako klieste a ze by fnukal, ze idem od neho na par hodin prec, lebo sa potrebujem vyspat do prace. To by bolo asi vsetko. Ale zakladom je fakt komunikacia, ale nie na urovni, ze coskoro vybuchnem, lebo uz mi to ide na nervy. A napravit to cim skôr, lebo polroka je kratky cas na nieco take.

Ferko12345

Nemusí mu hovoriť nič z toho. Stačí, ak povie, že potrebuje viac priestoru, čo si on asi neuvedomuje, pretože ona s ním ten čas trávi a nevie mu dať najavo, ze je toho priveľa. Ty sa silou mocou snažíš presadiť svoj názor, no zvyšok, ktorý jej tu odpovedal radi rovnako. Keď sa majú radi, treba to skúsiť a dať mu to patrične najavo. Rozísť sa s človekom, ktorého ľúbi, bez toho, aby to vôbec vyskúšala, je hlúposť. Či tvrdíš tak, alebo tak.