Stres a tlaky v hlave

Príspevok v téme: Stres a tlaky v hlave
Santra

Ahojte chcela by som sa vás spýtať či môžu byť spojené tlaky v hlave spôsobené stresom. Čaká ma maturita a som dosť z toho vystresovaná, viem že to nieje nič hrozné ale bojím sa toho veľmi, celé dni sa učím nechodím von nič iné nezvládam. Celý tento druhý polrok mám taký nejaký hektický. Objavujú sa mi však tlaky v hlave také silnejšie v prednej čelovej časti, som podráždená, mám pocit že si nič nemôžem zapamätať, búši mi srdce stále mam studené ruky, je mi zima a pritom sa potím. Niekedy sa mi stáva že niekedy z ničoho nič mám strach upadám do depresie. Môže všetko toto byť spojené vystresovaním sa? Mali ste aj vy niečo podobné, ak áno čo vám pomohlo? Môže to byť spôsobené aj tým že pijem cez deň kávu (jednu šálku aj keď by som nemala vôbec kvôli zrýchlenej činnosti srdca) zelený čaj a čaj ginko?
Prosím o radu, už mi z toho hrabe a hlavne mi to zabraňuje učeniu.

lh95

ahoj ja mam 19 a tie iste problemy sa u mna obiavili a tie tlaky v hlave som mal strstne dlho vysse roka mozno viac ale nevsymal som si to kedze som sa venoval kulturistike ..potom z dna nad en večer mi prislo strastne zle sadol som si na postel strasne mi busilo srdce a mal som dost vysoky tlak a skoncil som na internej ambulancii a tak sa to opakovalo viac krat obchodil som som vsetkych lekarov od hlavy po päty a nič akurat u kardiologa mi na holteri zistili sinusovu tachykardiu 133uderov za minutu pocas dna , extrasystoli a art.hyperteniza...a tak sa to tahalo dlho stale to busenie atd dali mi betablokatori aj tak to nepomohlo stale studene ruky a to site co kazdy opisje tlaky vhlave atd..az ma poslali za psychologom a odtial som siel k psychiarovi povedali mi ze to vsetko je z uzkosti ,depresia,panicka porucha dali mi lieki beriem ich 2 mesiace a je to dost lepsie musim poklopať :D znizili mi davku betablokatorov lebo večer som maval 38 uderov a to je dost malo a v lete sa zacnem opet vennovat kulturistike dufam ze sa mi to podari ..a tebe odporucam sa ukludnit a nestresovat s matur ja mam 5 rocnu skolu cize rok ma este caka ale aj tak zatial sa nebojim :P dajak bolo dajak bude :D a podla mna to mas isto zo strachu ze nezmaturujes alebo niečo podobne ale neboj a keby ze ti to neprestavalo ani po matruitach tak isto zajdi za obvodnym nech ta posle na vysetrenie bud neurologicke ked ta bude stale boliet hlalva a ked nie tak psycholog a potom psychiater a mozno aj kardilogicke ked ti velmi busi srdce lebo ani to neje velmi dobre ked vemi busi :) nechcem straist ani nič :P ale podla mna ti to prejde nemusis sa obavat len sa upokoj ;)

Dona11

Ahoj
presne viem o com hovoris .. az mam pocit ze to opisujes mna :D .. tiez maturujem a od zaciatku tohto roka sa mi lepi smola na paty :/ .. mam skoro podobne priznaky.. nemam sice tlaky ale strasne sa mi toci hlava a niekedy mam az zavraty, tiez sa cela chvejem, sem-tam zaludocne problemy, trasu sa mi ruky(teda cela sa trasiem) aa o buseni srdca ani nehovoriiim :/ .. jedine co ti mozem poraadit a co pomaha aj mne je VYPNUT! .. dat si pauzu, ist s niekam s kamosmi, uplne sa odreagovat .. aspon na chvilku .. viem ze je teraz ucenie prvorade.. ved tiez maturujem takze aj pre mna je to dolezite .. ale niekedy to nestoji za pokaslane zdrvie .. a aby som nezabudla ., vyskusaj tie horuci kupel, strc si do usi sluchadla a urob si vyborny caj :)
Dufam ze som aspon trochu pomohla :)

majka1234

ahoj, nemam pre teba nejaku odbornu radu, ale poviem ti, co pomahalo mne, ked som si musela zvyknut na vyske, pri skuskovom a pri kazdotyzdnovom skusani cez semester...prva vec je, ze ked som sa pred dolezitou skuskou ucila po nociach, ostala som znicena a po case som prisla na to, ze lepsie je mi spat v noci a ucit sa cez den/ rano nejaky cas si privstat, a potom vecer, s prestavkou medzi tym a podobne, takto som zvladala ucit sa aj dva tyzdne na jednu posratu skusku... tiez hrozne pomaha beh, alebo akykolvek sport, aj ked si povies, ze nemas cas sa poriadne ani osprchovat, ale vzdy sa cas najde... urcite by si si mala ist zabehat vramci prestavky..vyvetras sa a mne to pomaha aj s bolestou hlavy..ja zvyknem aj jazdit na koni, popripade nejako vyhladavat zvierata/velmi casto/ to ma ukludnuje., aj ked nie vsetci prave toto maju radi.. nepijem ziadnu kavu ani caje, a pod, no je pravda, ze do seba dam sem tam energetaky, co nie je zrovna moc zdrave... mne trvalo dost dlho si ale uvedomit, ze ked budem sediet cele dni nad knihami, zblaznim sa..nemala som chut do nicoho, bolo mi iba do placu a chcela som vsetko vzdat, no po case som sa skludnila... treba mat pomedzi to aj oddych urcite.. musis sa ukludnit.., ked sa ucis takto poctivo, tak nie je mozne, aby si nezmaturovala, poviem ti, ze som sama zsitila, ze ludia ktori tvrdia ako sa vela ucili a ako vsetko vedeli a nedali skusku, sa v skutocnosti nie az tak velmi ucili...:) maturitu das urcite, ked sa aspon trochu ucis,ucitelia ta podrzia, no musis si na to casom zvyknut, lebo ak sa chystas na tazsiu vysku, bude to tazsie.. :)

monah-nadej

zdravim ta santra,

tieto tlaky velmi dobre poznam, mavam ich velmi casto hlavne ked sa rozculim velmi alebo som psycchickym tlakom. Vzdy mi pomoze len modlidba a ukludnenie. A mas pravdu Kava tento stav zvyraznuje a takisto j zeleny caj. Alebo vsimla som si aj suvislost mezdi tym ci sa dycha nosom alebo ustami. Teda ked dychas len ustami, je tlak v hlave väcsi, aspon ja mam taku skusenost. A presne stavy depresie aj skoro panickeho strachu prichadzaju aj na mna a hlavne v urcitych hodinach, rano okolo siestej a poobede okolo piatej a osmej. Neviem s cim to suvisi. O tychto stavoch som pocula aj od inych ludi.
s pozdravom monah-nadej