Život je zebra (momentálne na dne)

Príspevok v téme: Život je zebra (momentálne na dne)
Bipolar

Existuje nejaký návod na to, ako úspešne ostať v tejto hre zvanej Život, v ktorej neexistuje SAVE a LOAD? Bola by to ináč celkom sranda, keby to tak bolo, ale myslím, že sa to zatiaľ nikomu neosvedčilo.
Vidíte, chcem pomáhať Mer a sama som momentálne na dne; včera som sa prešla po železničnej trati a la I. Bartošová v nádeji, že ma prejde rýchlik, ale keďže tu jazdia tuším iba osobáky, vždy som napokon uskočila (okrem toho si nemôžem dovoliť zabiť sa, mám u brata dlh, ktorý musím splatiť, možno... potom?).
Ale zas dole, zas a zas, život je posraná zebra a síce viem, že po čiernej príde biela, ale ako ustáť tú čiernu, preboha?

kuko2

Hm, pekne, pekne ... laska je nadherna a oplati sa o nej snivat ... verit, ze raz sa ten sen splni a bude radost na svete zit ... ked zomries, zomru s Tebou i vsetky sny ... ja viem, sediet v zime pod mostom schulena len v spinavej bunde ... ale ver mi, skutocnost nebude ani biela a ani cierna, bude urcite niekde medzi tym, len sa neboj ... neboj sa a kludne zi dalej ... daj priestor prirodzenemu vyvoju ... a casom sa Ti tie hlupe myslienky z hlavy vytratia ...

daniuska

anjelik, krasne si to napisala.Presne tak to je. Vsetko je len v nasej hlave. Aj radost, aj bolest, aj smutok, aj laska, aj nenavist, aj problemy...raz som videla krasnu myslienku s obrazkom, pohlad na planetu Zem z dalekeho vesmiru, kde bola zem znazornena len ako malilinka bodka, sotva viditelna a k tomu bol text, ze nech si na tej bodke predstavime este o miliardu mensiu bodku, ktorou sme my a asi taky velky je aj v skutocnosti kazdy nas problem.to len my si tie problemy strasne pripustame a trapime sa, neraz aj zbytocne, chceme mat harmoniu, pokoj, ale to v zivote mozne nie je, svet je chaos, zijeme v chaose, kde pokoj nemoze zavladnut, zijeme v hmote, kde neexistuje stabilita, nasa dusa je stabilna , je nepominutelna, nase telo je jej opakom, preto sa v nas bije ta tuzba po pokoji a harmonii s chaosom a neporiadkom a pominutelnostou, striedanim, preto trpime.to si treba uvedomit, ak chceme zivot zvladnut.

zewa

Najst si dobreho kamarata, kamaratku, a vykecavat sa vtedy dokola. Pripadne si zajst obcas na terapiu. Je uzasne, ze tak bojujes! Kto v sebe raz najde takyto mechanizmus, uz nikdy neprehra pokial sa o to prehratie nebude urputne snazit. Takze verim, ze ta caka este vela bielych pasov, ktore budu dlhsie a hrubsie ako tie cierne ;)

anjelik *

Čiernu ustojíš len tak, že nikdy do nej nevstúpiš, keď je jasné, že nemáš na to ju zvládnuť. Máš vedomie, máš mozog, máš myseľ, tak ich využívaj vo svoj prospech a nie v prospech svojich stavov. Nikto ti predsa nekáže, aby si sa vedome ponárala do stavov depresie a ľútosti a žiaľu. Robíš to ty sama a dobrovoľne, tak sa tomu vzopri. Kedykoľvek sa objaví takáto ponuka, zameň ju za niečo iné. Tento svet je len tak krásny a podporný, akou si ty sama. Nie život je zebra, ty si tá zebra..tak si vyber, či tá, ktorá voľne beží savanou, alebo tá, čo žerie trávu a vzdychá, aké je všetko nechutné a hnusné a nevidí, že to je ona sama. :o)
Je tragédiou tejto doby, že sa ikonou stáva psychicky chorý jedinec, ktorý svoj život nezvládol a sú takí, ktorí majú túžbu ho nasledovať,lebo im to príde ľahšie, ako niečo poznať a pochopiť, keď už tú šancu, že sa zrodili dostali.
A to SAVE v živote je..je to každá tvoja myšlienka, každá tvoja spomienka...tú si ukladáš na večné veky..tak zvažuj, aké si uložíš, lebo s takými budeš LOAD. O také sa oprieš a ak jediné, čo ukladáš je beznádej, tak ťa tá beznádej aj takou silou podporí..silou beznádeje. Potom sa aspoň nediv, že prečo nič nezvládaš a nehľadaj, kto za to môže. :o)
Nezriekaj sa svojho života, nezriekaj sa samej seba...objav znovu svoje sny, stav, keď si bola šťastná a načerpaj z toho silu sa znovu postaviť. Aj keď to asi nie vždy je moc veselé, nikde nie je napísané, že ty veselou byť nemôžeš. Aj keď jediným dôvodom by bolo to, že žiadny dôvod na to nemáš. :o))

Prezyvka55

:D normalne vole, najdi si serioznu robotu kde prides domov taky rozbita - rozbity ze nebudes mat cas riesit idiotiny.