Odchod zo školy

Príspevok v téme: Odchod zo školy
marosko089

Ahojte, zaujímal by ma váš názor na moju situáciu:

som študentom 2.ročníka sociológie na UK a rozhodol som sa že so štúdiom končím. Odbor ma absolútne nebavil ani v ňom nevidím uplatnenie a kedže nechcem ostať po škole nezamestnaný rodičom na krku tak som sa takto rozhodol. Teraz mám doštudované len gymnázium takže viem, že na tom nie som s kvalifikáciou najlepšie ale škola ma nebavila a tak chcem radšej pracovať a žiť sám.

Myslíte, že som urobil dobre alebo som to mal vydržať lebo podľa mňa by som si vhodnú robotu po škole len ťažko hľadal tak to chcem skúsiť možno v zahraničí a pracovať aj ked možno nie najlákavejšie zamestnanie ale predsa budem radšej dalšie 3 roky robiť ako študovať.

wreck

marosko089, v roku 2000 som na tom bol podobne, hoci moj odbor bol nanajvys perspektivny. ale nemal som na to trpezlivost a aj intelektualne to bolo take skor slabsie u mna. tak som bol odideny.

zostal som na slovensku. pokial ide o skolu, zatial som to neolutoval. ide najma o to kto si, aky si a co vies. to je pre schopnost uzivit sa podla mna klucove.

samozrejme, neplati pre profesie, v ktorych bez skoly nemas sancu (medicina/veterina, strojarstvo, architektura...).

Aja02

Bol to neperspektívny odbor a ani ta nebavil, takže si urobil dobre. Keď odídeš do zahraničia, určite hneď nezarobíš veľa peňazí a ani nezískaš super pozíciu, ale ak budeš chcieť, vypracuješ sa. Veľa šťastia. :)

kablica

skonči to-je to neperspektivne a hlavne ta to nebavi, naco tam budes? Nieco, co ta bude viac bavit, mozes studovat aj popri zamestnani, ak si nejake najdes