Vždy tá najškaredšia..

Príspevok v téme: Vždy tá najškaredšia..
kristina0000

Ahojte..
Rada by som sa s Vami podelila o môj problém. Mám 14 rokov, a môj problém spočíva v tom, že mám psychické problémy kvôli môjmu výzoru. Všade vidím krajšie, chudšie jednoducho dokonalé dievčatá. Ked sa s nimi rozprávam mám pocit, že som menej cenná a hanbím sa ked sa nimi rozprávam. Veľa ľudí si povie, že riešim zbytočnosti, ale naozaj ma to veľmi trápi..
Niesom ani pekná, ani chudá.. tvár samá vyrážka, mám aj kožnú chorobu vitiligo, strašné vlasy.. s postavou to je tiež strašné, pri 169 cm je 57 kíl veľa, všetky dievčatá majú úplne iný typ postavy ako ja.
Neviem, ani o čo týmto žiadam, možno sa len vyrozprávať .. rada by som však dostala odpoved ako sa začať mať rada ?

PoeticElen

Urcite si krasna baba, taka aka si..kazdy je pekny svojim sposobom ..mozno si ovela krajsia nez tie ostatne baby, mozno pos zis uz zreelsie a zenskejsie, za to sa nehanbi, lebo muzom sa to paci a ked budes starisa bude ti to na vyhodu :) naviac nie si namyslena, ba naopak a to znamena, ze mas aj pekne vnutro..tze si urcite krasna :) nemas sa preco trapit, dievca, tes sa zo zivota, rob to co ta bavi a naplna a isto si casom najdes super chalana, ktoreho ocaris svojou vnutronou i vonajsou krasou, zasluzis si to :)

eva147

Pracuj na sebe. Uc sa, vystuduj nieco take, ze ta bude vela ludi potrebovat. Rob aj teraz nieco uzitocne pre druhych. Ked budes pre ludi dolezita tym, co dokazes, budes ty sama spokojnejsia a hned aj krajsia. Zbytocne si ublizuje sporovnavanim sa. Asi vyzeras priemerne, no a co? Rozhliadni sa v autobuse a hladaj, s kym by si svoj vyzor vymenila. Ledva najdes, uvidis.
Tvoje sebavedomie nemusi pramenit z toho, ako vyzeras ale z toho, co dokazes. Aj tak je to lepsia moznost.
S porovnavanim sa to neprehanaj. Riskujes zatrpknutie a to zhorsuje vizaz.

HeyLolitaHey

kukaj, Kika. Vzdy bude na svete niekto krajsi a niekto skaredsi nez ty. Ak sa pohybujes v kruhoch, kde su vacsinou pekni ludia, zrejme ti je z toho blbo. Aj mne bolo. Ale potom som tie pekne baby videla zblizka alebo nenamalovane a hned ma to preslo :D 169 cm, 57 kil. Vies co ti poviem? Je to idealna vaha. Ja mam pri 166 cm 45 kil, podvaha ako vysita, ale mam ju rada, lebo mam rada seba. Je dolezite, aby si aj ty mala rada seba a uvidis, potom sa veci daju do pohybu. Staraj sa o seba, tvoje vlasy mozu byt nadherne, len im to musis dovolit. Plet sa moze zlepsit, len jej to musis dovolit. Pokial budes nenavidiet svoju postavu a neustale budes so sebou nespokojna, ver mi, ine to nebude. A ak ti to cele pride absurdne, uvedom si ze vsetko co je v tvojej hlave, take je to aj v realite. Neviem ako vyzeras, ale ak chces zmenu, zacni od seba. Netrap sa prilis, nevesaj hlavu, nepodcenuj sa. Drzim ti prsty, Kika.

Fleur-de-lis

Kristinka, ak na to často myslíš a ťa to trápi, tak vyskúšaj si popísať s niekým na stránke ipcko.sk

Na to aby sa mal človek rád sa musí prijať. Dívaš sa na seba dosť povrchne, keď si myslíš, že pre svoj výzor nie si dosť dobrá. Možno sa tak dívaš aj na druhých, zrejme nechtiac. Súdiš seba a druhých podľa vzhľadu.
Si mladé dievča, vekom začneš určité veci vnímať a chápať inak a určité sebavedomie sa vytvorí samo.
Porovnávanie prenasleduje skoro každého, ale to nie je cesta. Čo z toho ak na nad niekým vyhráš, teda že si lepšia? To mi má pomôcť cítiť sa dobre, že som lepšia ako iní? A keď prehrám, som preto horšia? Každý je jedinečný, akždý má na svete svoje miesto, svoju úlohu a preto nemôžme byť rovnaký. Nie sme zvyknutý dívať sa na seba a na druhých s láskou a vnímať jedinečnosť každého ako pozitívum. Ak niekto nemá dokonalú tvár tak je hneď škaredý... Ale je to aj o cviku, naučiť sa dívať na seba a ľudí inak, hľadať v nich krásu. Ja som sa to musela učiť, a stále sa mi stane, že na to zabudnem, ale keď si to uvedomím tak sa začnem dívať na ľudí a seba opäť inak.
Nedívaj sa na svoje nedokonalosti a netráv nad tým kopec času. Zakáž si to!
Sústreď sa na to, čo máš na sebe rada, pripomínaj si, že sa máš rada. Buď k sebe zhovievavá.
A na čom sa dá, pracuj. Často nie sme spokojní s niečím čo je možné zmeniť, ale sme leniví pohnúť zadkom, radšej nariekame...
Čo sa pleti týka, asi ťa nepoteším, pretože zrejme patríš k ľuďom, ktorí nevedia dobre stráviť lepok a mliečne výrobky (nemyslím hneď celiakiu) a tiež vyprážané veci a samozrejme cukor. Akné "patrí" k puberte, ale hormóny a zápaly v tele sú ovplyvnené aj stravou. Takže vhodnou stravou sa dá veľa upraviť.
A že sa ti iné baby vidia krajšie. Vieš, sebavedomie ani tak nie je o kráse. Sú aj krásne dievčatá so sebavedomím v prdeli... A sú ženy, čo nie sú ako z magazínu a napriek tomu sebavedomie vo výšinách.
Momentálne mi napadajú dve veľmi pekné baby, kde som fakt nemohla uveriť, že niekedy sa im ani von nechce z domu, lebo si prídu total škaredé a chytajú pomaly depresiu.

Krása aj tak pominie a potom čo? Sebaprijatie je o niečom viac. Učí nás prijať našu nedokonalosť (pokora), nesústrediť sa len na seba (niekedy skryté sebectvo), hľadať skutočnú krásu a to čo je skutočne dôležité (povrchnosť).

Buď si priateľkou, nie nepriateľom.

somHugo

neviem ci si skutocne skareda alebo si to len namyslas ale ver tomu ze aj keby si bola tak je vas viac skaredych a niesi jedina vo svojom okoli. Ja okolo seba vidim kopu skaredych zien ktore si nahovaraju ze ake su len krasavice. Ci chude ci tucne, ci kratke ci dlhe vlasy , blond, cierne atd. je vas viac. A tie dokonale krasky z casopisov a televiziii ci internetu si za vzor neber, tie su pod upravou maskerov takze je to len zdanliva krasa. V skutocnosti su to priserne vyzerajuce zenske. A aj ked vidis vo svojom okoli peknu babu tak je to vplyvom kadernika a kozmetickych pripravkov cize mejkapu, ruzu, maskary, umelych mihalnic, sosoviek oci, predlzenych vlasov, a neviem co este vsetko si tie zenske na seba trepu.