Nenavidim zivot nemam k sebe par

Peter Rybár

moj pribeh

vyrastal som v nestabilnej rodine, otec chlastal, matka nikdy nebola doma. Na školu som kašlal, neskor prišli drogy. myslel som si, že toto je moj osud a takto skočim. Keď som mal 21 rokov som sa spamatal. Našiel som si pracu a dorobil strednu školu. Dneska pracujem v dobrej firme, našetril som si, kupil som si auto, našiel som si slušne dievča, uplny opak mna čo som bol dakedy. Ale nikdy som sa takto neľutoval...vždy je nejaka cesta ako ten svoj život zmeniť, zlepšiť, ale človek musi chcieť.

Vermarka

frey5:

Človek sa najlepšie cíti, ked vykoná niečo dobré pre iného človeka, čo mu slúži, bez nároku na odmenu.

Môžeme to napr. trocha prirovnať k tomu ked rodič vidí ako sa jeho dieťa teší z darčeku pod stromčekom, kt. mu kúpil, no ten rodič sa teší ešte väčšmi, ked vidí jeho radosť.

Možno cítiš, že ty potrebuješ pomoc a nevládzeš pomáhať ešte ty iným.

Ale pravá láska je to, čo dáva obom stranám.

Takže aj ked sa deje niečo zlé v tvojom živote, aj ked sa to zdá beznádejné, tak sa dá popritom byť radostný a naplnený, a to kvôli láske.

Nech si už myslíš o tom čokoľvek, prosím, aspoň to vyskúšaj.

Láska je niečo ako fotosyntéza. Musí byť dávaná do priestoru.

Tento svet už bohužiaľ toto nežije. Žije sebaláskou, čo znamená, dusí ju len v sebe a chce si ju lakomo len sám sebe privlastniť.

Chce len dýchať kyslík, ale nechce vydychovať CO2, aby mohol zas on vrátiť službu rastlinám, ktoré práve z CO2 vyrábajú kyslík. To znamená, ukracuje sám seba o kyslík, v našom prípade o lásku a radosť.

Neviem ako to ešte inak vysvetliť, ale láska sa ti vždy vráti, už len tým pocitom naplnenosti a uvedomenia si svojej hodnoty, ked vidíš, že si niekomu pomohol, vykonal si mu nezištnú pomoc, kt. mu slúži a vidíš, že on je z toho šťastný. Vtedy si uvedomíš, že si tu potrebný a nie zbytočný, o čom ťa chce presvedčiť tento vyumelkovaný perfekcionistický svet.

A každý má túto lásku v sebe, len ju každý ešte neobjavil. Ak ju niekto objaví a začne žiť hodnotu lásky, nie sebalásky a materializmu ako mu svet podsúva, okamžite zmení svoju podstatu a stáva sa konečne tým, na čo bol vždy určený a vtedy si uvedomí ako je tu potrebný.

Ako je tu potrebný každý človek, kt. ma v niečom inom "misiu". Aj ja, aj ty.

anjelka

Ahoj!! Velmi ma mrzi, ze sa citis zle... No laska od partnera nie je vsetko, urcite jej mas okolo seba kopec ... Ci uz ju dostavas od rodiny alebo od priatelov.. uzivaj si ju, zacni ju v nimat.. nehladaj lasku cielene (partnersku). Ona si ta najde, zatial sa snaz uvedomit si, ze ta vela ludi urcite lubi, aj ked inou formou akou by si chcel/a.

Usmej sa a kasli na zle nalady, zivot je kratky a tazky, no vieme si ho urobit aj pekny, ked si stanovime hodnoty a uvedomime si, ake stastie mame, ze vobec mozme zit, aj ked doba je zla a tazka.

Prajem Ti pekny den, dufam, ze Ti bude coskoro lepsie :))

frey5

Vermarka, napisala si to pekne, len co robit v pripade, ak nam davanu lasku nikto nechce opatovat...? Tazko len davat a nic nedostavat, ani len ziadnu naklonnost, to clovek dlho nevydrzi az raz zacne davat sebe alebo okoliu presny opak...

Vermarka

Každý deň tu pribúdajú témy o depresiách, strate zmyslu života, nepoznania svojej hodnoty, chuti po samovražde a pod.

Všetky tieto choroby a problémy súvisia s tým, že takmer celé ľudstvo dnes má pomýlenú mienku o láske.

Ja som si tiež všetkými týmito problémami a chorobami prešla a chcem Vám všetkým povedať, že ak pochopíte pravú lásku a začnete ju žiť, stanete sa šťastnými a spoznáte svoju hodnotu.

Dnešný svet je zameraný len na sebecké JA a materiálne hodnoty. "Musíme zachrániť len seba a svoju rodinu a celý život hrabať čo najviac pre seba."

Všetky tieto veci Vás spravia len viac prázdnymi, lebo čím viac sa kŕmite sebaláskou a materiálnymi hodnotami, tým viac sa cítite nenaplnení a chcete stále viac a viac, no aj tak sa cítite nenaplnení, i ked viete, že by ste naplnení mali byť.

Prosím odložte všetky predsudky a vypočujte si toto o láske, pustite si to namiesto TV a hrania PC hier. Má to 2 hod., ale ručím Vám, že ich nebudete ľutovať. Bolo to odvysielané na rádiu Slobodný vysielač.

archive.slobodnyvysielac.sk