Odporúčate výber krčných mandlí?

Príspevok v téme: Odporúčate výber krčných mandlí?
Nikus23

Chela by som sa poradiť, neustálne mám problémy s bolesťami hrdla, už 2x za posledné 2 mesiace som brala antibiotiká a napriek tomu ma stále bolí hrdlo a s týmto mám problémy už niekoľko rokov. Samozrejme týmto sú potom sprevádzané aj ženské problémy, zápaly a podobne. Až teraz mi povedali po výsledkoch z výterov, že mám v hrdle streptokoka aj stafilokoka. Lekár mi ešte navrhuje raz dať antibiotiká a keď to nezaberie tak navrhuje výber mandlí. A preto sa chcem poradiť či náhodou niekto nemal podobnú skúsenosť a čo je lepšie či vybrať ich alebo nie. Pretože aj ja sama pracujem v oblasti kde som vkuse v kontakte so zákazníkmi a neustále rozprávam tak mám s týmto dosť problém.
Vopred ďakujem za radu.

Axel Wers

Nikus všeobecne platí, tých pár dní po operácii je to teror, ale každý časom uzná, že sa to oplatilo.

Nikus23

Axel Wers
Po tom tvojom pribehu sa len ovela viac bojim kedze mam strach z injekcii a krvi :D ..ale vazne uvazujem nad tym pretoze aj znami v okoli co to absolvovali s tym boli spokojny a taktiez aj Vase ohlasy su viac menej pozitivne no aj tak mam z toho strach.No ina moznost asi nieje nebavi ma uz vkuse brat antibiotika a bezvysledne.

dilmah

Axel Wers
To je tvoja skúsenosť, ja som mala super personál, prišla som na príjem, do 15 min. som bola na izbe a za hodinu ma operovali, samozrejme v lokálnej anestéze, celková je pre detičky. samotný zákrok trval 20 minút so všetkým, bolesti som mala až keď prestala účinkovať injekcia od bolesti, ale skvelý personál sa o mňa postaral ako v súkromnom zariadení. Všetko som mala 3x. A to som tam bola už 2x na operácií. A rovnako sa správajú ku každému pacientovi.

dilmah

Bože, neberte tie antibiotiká, keď mandle neplnia už svoju funkciu, treba ich vybrať! Ako ti lekár môže povedať, že skúsi zasa antibiotiká? Veď to nikdy nevylieči, len potlačí a daný problém je tu opäť. Mandle von a hotovo ... už tam nemajú čo robiť

Bubliii

ahoj, určite vybrať..ja som si to nechala aj u viacerých lekárov potvrdiť, úžasne sa mi zlepšila kvalita života, odvtedy som nebola chorá

Axel Wers

Nikus, túto dilemu som riešil dlho, nakoniec som sa odhodlal si ich vybrať a myslím, že som spravil dobre. Keďže na nete som našiel veľa skúseností, často protichodných, po operácii som napísal o svojej vlastnej skúsenosti článok: forum.freespace.sk čítaj a rozhodni sa.

philips

Byť tebou by som skúsil ešte raz tie ATB, ale až po výteroch a testoch na citlivosť na antibiotiká. Nech ti dajú správne, nie také, na ktoré sú tvoje baktérie rezistentné. A ak to nezaberie, tak potom vybrať.

ooo:)

Ahoj, neodporučam, bacila sa nezbaviš po ich vybrati, maš ho v celom tele a mandle ho len zachytili, lebo čistia. Skus posilňovat imunitu, homeopatiu, akupunkturu. Antibiotikami si len rozmnožiš pleseň v tele a zničiš miklofloru v črevach.