Chronická bolesť žaludka

Príspevok v téme: Chronická bolesť žaludka
|AnonyM|

Mám chronickú bolesť žalúdka. Žalúdok ma bolí stále už rok. Bol som 2x na gastroskopii raz mi zistili reflux žlče do pažeraka, helikobaktera, miernu chronickú gastritídu a metaplaziu na pažeraku na druhej gastroskopii mi povedali že všetko je OK aj ta metaplazia už vybledla. Lenže mńa žaludok boli staále. Bolesť cítim hneď pod hrudnou kosťou. Nije to silná bolesť dá sa stým žiť ale ja si myslím že normalneho zdraveho človeka nič nebolí. Neviete mi poradiť niečo na tu chronickú bolesť? Možno ešte doplním, že keď sa mi odgrgne tak sa mi tak na 2sek akoby uľavilo no potom zas len bolesť. Hovoril som to už niekoľko krát doktorke no vždy si to len napiše do počitača predpíše liek kinito a je to OK ...

|AnonyM|

Takže už 4 deň beriem probiotiká Biopron 9 PREMIUM a nevidim nejakú zmenu... jem aj produkty v ktorych by mali byť probiotika (aspon to tak na produktoch píšu), veľa kysleho mlieka, jogurtov atď...
ale mne sa zdá že mne je ešte horšie ako keď sob bral KINITO (KINITO som vysadil). Nafukuje ma bolesť pod hrudnou kosťou je o trochu silnejšia a citim už aj slabšiu bolesť pod ľavým rebrom (ale to može byť buď z nafukovania alebo od chrbta pretože snažim sa spať s podloženou hruďou no ale rano sa vždy nejak inak zobudim :D).
Ale začal som mať obavy či to nemože byť aj zapal čriev tzv. crohnova choroba. Stolicu mám pravidelnú, žiadny krv ani hlien, konzistencia OK malo kedy mam riedšiu stolicu a farba je tiež ok. Ale ja tak mam obavy.
Dufam že už čoskoro dostanem tie kyseliny a že sa to konečne zlepši :/

|AnonyM|

Tak ja už pracujem na tom aby sa ku mne dostali tie enzymy a kyseliny...
Ja už len z logickeho hľadiska si myslim že mam malo kyselin...
Rano zjem napr. chlieb a minimalne do 11 sa mi grga vždy za ranajkami...
Keď by som mal dostatok kyslein alebo veľa prečo by ma nafukovalo, bolo i ťažko a grgalo by sa mi keď by jedlo bolo pri dostatku kyselin už stravene...
atď., ale čo ja zmožem mam ešte len 17 mame som to už nejako vysvetlil a celkom dobre to prijala takže tie kyseliny zachviľu budu doma :)
Dufa že to pomože

imunka

Anonym, mala som nieco podobne. isla som k lekarke, predpisala mi antacida proti kyseline. bolo mi este horsie. takto ma katovala niekolko mesiacov uz som od bolesti nevedela co mam robit. robila mi nejake vysetrenia ale vzdy to skoncilo len predpisanim liekov. potom uz taka zufala som isla na vysetrenie k doktorke albertovej hoci som vedela ze ona je sukromna a musim si to vsetko platit. ale co uz som mala robit aj v robote mi bolo stale zle uz som myslela ze ma aj prepustia ked som stale stonala. a predstav si, co mi ona povedala? ze nemam vela kyseliny ale naopak velmi malo. neverila som tomu ved som sa liecila niekolko mesiacov s tym ze mam vela kyseliny. ale ona mi predpisala dietu a dala mi nejake lieky a preslo mi to. normalne som mala chut ist k tej doktorke predtym a vynadat jej co ma liecila na zvysenu kyselinu ked mam znizenu, ale vykaslala som sa na nu ved co by mi to pomohlo. odvtedy nemam problemy so zaludkom ani travenim. nejaky cas som uzivala traviace enzymy ale ani tie uz nepotrebujem.
daj si urcite vysetrit mnozstvo kyseliny je to dolezite. vela ludi ma takyto problem a neni su spravne lieceny. trvaj na tom nech ta spravne vysetria mas na to narok. a nie len predpisovat lieky ale najskor nech si je doktorka ista co ti naozaj je a nech nestriela naslepo.

RNG

Vacsina najma starsich ludi ma oslabene tvorenie roznycy veci v tele, vcitane kyselin a enzymov. Preto tvrdenie, ze pala je z nadbytku kyselin je nezmysel, ktory sa vsak uci aj na medickych fakultach aj na farmacii.
Skutocne merenie stavu kyselin a ich tvcoreni je zname uz dlhe roky, ale odsuvaju ho na bocnu kolaj, lebo tak by sa objacilo, ze paly su z NEDOSTATKU kyselin a to sa medickemu monopolu a farmacii nehodi, to by im znizilo obraty a mnozstva pacientov.
www.phcapsule.com
ghi4u.com

|AnonyM|

Takže nejako sa mi podarilo presvedčiť mamu na doplnok kyselin, enzymy a probiotiká.
Lenže moja mama bola v lekárni sa pýtať o tieto doplnky a tam jej lekarnička povedala, že mam zatial vyskušať probiotika (Biopron 9 PREMIUM) a piť acidofilné mlieko, mam sa stravovať tak aby som prijimal čim najviac probiotik, akeď mi to nepomože tak mi može zohnať tie kyseliny a enzymy. Povedala tiež že po helikobakterovy ma veľa ľudi problemy s kyselinou v žaludku ale že väčšina ľudi ma veľa kyselin.
Poprosil by som hlavne RNG aby vyjadril svoj názor.

|AnonyM|

Tak ja som si toho vedomý... bohužial s tým neviem zatial nič spraviť :/ a veľmi sa bojím toho čo sí písal...
približne za aký čas sa možu obsadiť aj črevá mikrobami a zapaliť ich?

RNG

Nedostatok kyselin zmamena, ze sa mikroby, co mas na kazdom surovom jedle miesto znicenia v zaludku kyselinami tam rozmnozuju a postupne zamoria aj creva. Medzi nimi su aj rozne mikroby skodlive pre nas a tak sa nediv, ze dostanes zapal zaludka a neskor aj zapal criev z toho.Tj tes sa na IBS, Crohna a Ulcerativnu kolitidu, ked v tom nic nespravis, tj ked si nedoplnis kyseliny
Zialbohu velka vacsina lekarov ti poradi pravy opak....

|AnonyM|

Môžu mi tieto moje problémy (reflux žlče do pažeraka, helikobakter, mierna chronická gastritída a metaplazia na pažeraku), hoci ten helikobakter a te metaplazia je už OK, spôsobovať chronickú bolesť?