Hypersomnia - na akeho odbornika sa obratit?

Príspevok v téme: Hypersomnia - na akeho odbornika sa obratit?
Larissa

Zdravim, uz dlhsie mam problem s nadmernou spavostou, robila som si aj test Epworthska skala spavosti, kde mi vyslo 16 bodov - pricom nad 10 sa to uz ma konzultovat s lekarom - a som schopna prespat aj 16 hodin denne.
Problem vsak je, s akym lekarom to konzultovat? Sla som dnes za svojim vseobecnym, ktory ma poslal za psychiatrickou, ta ma vsak dovolenku a okrem toho si nemyslim, ze by to bol psychiatricky problem. Trpim sice depresiami, ale rozoznam spanok pri tazkej depresii a totalnu, ale nevysvetlitelnu unavu a spavost pocas celeho dna (okrem toho teraz v depresii nie som).
Nemyslite, ze by to patrilo skor do ruk neurologa? Pri samovrazednom pokuse predavkovanim liekmi som si svojho casu zrejme poskodila mozog, mozno to ma toto za nasledok, je to mozne? Plus, existuje dobra liecba?

RNG

Maomam, ja nikoho nenavadzam na vysadzanie nicoho, len tu uvadzam rozne ine prostriedky,nefarmaceuticke, co pouzivaju rozni lekari so znacnym uspechom.
To sa zialbohu od svojich lekarov nemozete nijak dozvediet, lebo ti aplikuju len to, co ich v skolach naucili a skoly su uplne pod vplyvom farmacie.
A piomaha to najma tym, ktorym bezne lekari pomoct nevedia, lebo nemaju na to dobre nastroje/prostriedky.
Kedze potravinove doplnky patria do kategorie bezpecnych latok, tak ich schvalili lekarske komisie a hygienici na to urceni na volny trh, nie je prakticky ziadne riziko ich skusit na vlastnu past, napriek bububu sirene lekarmi, ktory ich ani nepoznaju. Teda to riziko pouzit neskodny doplnok je rozhodne mensie, nez exprimentovat s roznymi chemickymi patentovanymi liekmi, kde rozne mozne skodlive nasledky sa nedaju napisat na jedinu stranku pribaloveho letaku.
A co sa toho tyka, ked lekar predpise lieky a tie nepracuju tak ako by mali, tak predpisuje dalsie a dalsie, tj experimentuje na pacientovi.

Lulu2011

Larissa - to bude liekmi, mne dali Trittico na panicku poruchu a to co so mnou urobilo, bolo strasne, neberiem to, ty to skonzultuj, ale vela ludi, co berie trittico len spia a su mimo, mne obvodak povedal, ze ked ich budem brat, mozem ostat rovno doma, lebo nebudem fungovat, vsak to som mu aj vravela, nevedela som prebrat ani po 12 hodinach spanku a sedela som kazdy kusok cesty, lebo som nevedela kvoli slabosti ani chodit, toto ma ma liecit? nie dakujem...tie lieky su utlmovace, este citam, ze k nim mas rivotril, co je dalsi utlmovak a tie dalsie nepoznam, ale asi tie nebudu nejake zivotabudice, skonzultuj s dr. ci nema nieco ine pre teba

Matej

RNG: príspevky, ktoré vás urážajú treba nahlásiť, takže kľudne tak urobte. A aj do budúcna. Keď to uznáme za vhodné budú zmazané, ale nie je možné kontrolovať všetko. Ďakujem

Užívateľka kabel nebudem sa tu s vami doťahovať, evidentne len vy máte pravdu, vo všetkom a vždy. Platí to, čo som napísal. Ďakujem

kabel

slobodna, ja sice vedomosti dokazem podat, ale nevidim dovod, preco to robit na tomto fore, este ma totiz nepresvedcilo, ze je toho hodne...

kabel

utok? kde? v otazke, ci niekto nieco potrebuje, alebo nepotrebuje? matej, sorry, ale toto je z tvojej strany prestrelene :-D

Slobodna

Súhlasím s Matejom. Chcelo by to trošku menej arogancie kabel. Uznávam vedomosti máš, len ich nevieš podať. Toto nie je fórum pre odborníkov, väčšinou sú tu laici. Čiže nie sme všetci múdri ako ty, tak skús byť benevolentnejšia.