Muzi, co vy vidite na manzelstve?

Príspevok v téme: Muzi, co vy vidite na manzelstve?
Saendra

Vsade naokolo pocuvam o tom, ake su zeny (okrem sexu, prania a varenia) nepotrebne... ze sa riadime iba podla siesteho zmyslu a instinktu, lebo nemame ziadnu logiku... ze sme otravne a vyzadujeme stale, aby ste nam hovorili lubim ta a milujem ta - slova prazdne, pre vas nic znamenajuce... Ale zase na druhej strane pocuvam o tom, aky je muz bez zeny nula, ze on nic neznamena atd... Vazne, ked je muz zadany, tak place, lebo nema svoj zivot, a ked ma svoj zivot, tak place, ze nema zenu... Tuto logiku nikdy nepochopim. Preco sa vlastne muzi chcu zenit, ked im manzelstvo v podstate vadi? Existuje vobec nejake percento muzov, ktori su vlastne v manzelstve radi?

Slobodna

Nemusím, týmito vecami som sa zaoberala na výške :) ale osobne si myslím, že príčin je viac. Napríklad aj nesprávne alebo chýbajúce morálne vzory ohľadom manželstva atď.

Ondrej_333

Pesimista je dobre informovaný optimista :)
Fungujúca rodina je základom silnej komunity, spoločenstva, krajiny. Slabí a rozdrobení sa ľahšie ovládajú.
Navštív iné fóra, na túto tému je tam toho tony ....

Ondrej_333

Ale ano, existuje. Odhadujem tak 20-30% (ale to platí aj oženách). Prečo? Počítajme:
- cca 50 % manželstiev sa rozvedie, to je fakt
- najmenej 10% by sa rozviedlo, ale neurobí to tak, kvôli odvahe, deťom, majetku, viere, rodičom atď.
- najmenej 10% je frustrovaných z toho, že je zrazu všetko inak, ako pred svadbou (menej času, viacej starostí, finančné potiaže - žena na materskej, deti, hypotéka, atď)
Bohužiaľ inštitút manželstva je v hlbokej kríze. Dôvody?
Nie je ťažké na ne prísť ... a ani na to, že je to zámer, ale to už sú iné témy.

Saendra

Mnazel 565,
Nika
Rng
Perfektne ste to opisali. Som rada, ze "druh" skutocnych ludi este nevymrel. V dnesnom prehnitom svete sa skutocny vztah da rovnat miliardovym bohatstvam...

ni-ka

odpoved mojho manzela- pretoze ta milujem,pretoze je krasne vracat sa z prace domov kde ma cakas ty a junior,lebo je krasne vecer s tebou zaspavat a rano sa s tebou stiskat v postielke...lebo chcem byt s tebou stale,kazdy den,kazdu chvilu...lebo bez teba by som umrel...
sme manzelia 9 rokov :-)

RNG

Ja som hladal partnera na cely zivot, , kde vzajomne podporovanie jeden druheho nas urobi silnejsim ako celok.
A isiel som do manzelstva s tym, ze chcem pre toho partnera urobit maximum, co mozem. Na stastie som si vybral takeho partnera, co ma nazory rovnake.
Ked idu do manzelstva ludia s tym, ze ziskaju a nie obetuju, tak sa trpko po case sklamu.
Mne robi davat radost a tak isto mojej zene.Takze fungujeme nie ako individualisti ale ako celok.

zuzi74

Presne tak, preco by si inak podaktori zenati chlapi hladali milenky...lebo manzelke sa uz nechce a boli ju casto hlava:-)

manzel567

Baby ja z tych vasich nazorov odpadnem :))))))
Ja som sa zenil preto, lebo som chcel manzelke ukazat, ze ju nekonecne milujem, ze sa k nej hlasim a ze chcem dat najavo celemu svetu, ze patrime k sebe. Vraj isty trt :), kolko bab praveze ked ma chalan v hrsti tak v tomto polavi alebo to stopne :)