Lekári nevedia čo so mnou

Príspevok v téme: Lekári nevedia čo so mnou
nananako

Píšem sem lebo som už maximálne zúfalá.
ochorela som na začiatku augusta,pripadalo mi to ako obyč. chrípka,po týždni som išla k lekárke - predpísala mi atb klacid (bez toho aby sa mi pozrela do krku,urobila čokolvek). Tie nezabrali, príznaky sa mi zhoršovali.Tak som po dobratí išla zasa k nej - po kriku že som blbý simulant mi vypísala papier do nemocnice, aby mi urobili testy.Z nemocnice ma vyhodili že testy/odbery má urobiť obvodný lekár. Cez rodinného známeho sa mi podarilo vybaviť si krv/rtg/spútum - zistili mi iba haemophilus parainfluenzae - predpísali mi ciprofloxacín (10 dní)s tým že ak mi bude stále zle po dobratí je treba ďalšia dávka. Po dobratí bez zmeny príznakov som išla k obvodnej, tá ma vyhodila a poslala na hospitalizáciu(lebo podla nej môžem mať jedine sarkoizodu)- z nemocnice ma vyhodili že mám výsledky z minulého mesiaca(okrem toho mi povedali že sa mám objaviť až budem vykašliavať krv),ale že mám zápal obličiek alebo močových ciest podla výsledkov a predpísali mi dalšie atb s tým že mi obvodná má urobit kultiváciu - tá na mna začala revaŤ že som sa určite 3 dni neumyla a že mi neverí, napriek tomu ma poslala za pneumológom (zistila mi hraničné výsledky mycoplasmy) - termín mám 9.12.
som už naozaj zufalá.
moje príznaky :šialená unava, absolútne nič nevládzem, opuchajú na preskačku kolená že ledva chodím, kašlem, vykašliavam napenené bielo-tmavožlté čosi,nechutenstvo, bolesti hlavy a svalov,triaška,šialene sa potím v noci, na začiatku som mala neustále zvýšenú teplotu, teraz mám 2-3x denne nad 39 (vtedy zaspím),už nevládzem, chodím do školy a na prednáškách zaspávam/nestíham tam chodiť/vyhodia ma z miestnosti lebo každých 10 minút kašlem
žiadný lekár mi nič nepovie,len si ma"pinkajú ako loptičku",ospravedlnenku na domáce doliečenie nedostanem kedže nevedia čo mi je, nič so mnou nerobia, kedže nevedia čo mi je, kedykolvek ma pošlú za iným lekárom ten na mna začne ziapať prečo mi neurobili také a také testy a pošle ma dalej.
pomoc! :(

liecitel

to ze sa tie priznaky neprejavili vtedy ked si mala to tazke obdobie je pochopitelne.Ludksky organizmus ma relativne dost velku kapacitu(nadrz) a urcitu dobu dokaze bez niejakych nasledkoch znasat posobenie toxinov,stresov a ostatnym negativnym vplivom.Ani fajciar nedostane rakovinu po prvej vyfajcenej cigarete...tym ze to zacalo priznakmi chripky mohol byt nasledok potlacenych,resp.nevyriesenych pocitov a emocii z toho kritickeho obdobia alebo mozno si riesila ine stresujuce situacie a proste telo to uz nezvladalo (nadrz bola plna) a pretrhol sa najslabsi clanok retaze.Pravdepodobne si potrebovala ukludnit sa,zrelaxovat,vyriesit si urcite dilema atd...Tie ostatne tazkosti mohli byt vyvolane vedlajsimi ci priamimi ucinkami tych liekov co nezabrali na tu,,chripku,,A uplne ta chapem ze si z toho vsetkoho taka zufala a frustrovana.tiez som mal take pocity ked som riesil svoje problemy.Som bol zufaly z tych protirecivych informacii,resp. ze ten problem moze mat milion pricin...ale chvalaboho som prisiel na to ze zvycajne najlepsie riesenie je to najlahsie a netreba hladat v tom niejake vedy ani sa riadit niejakymi odbornikmi.Treba pocuvat svoje telo- pocity a zacat sa mat rad .Najst si zmysel zivota.Viem znie to dost ezotericky ale mne to pomohlo...A ta ,,ocista,, co si zapisujes vsetky udalosti pomaha ti? nema to skor opacny efekt?

LMarika

Nananako - bezpodmienecne zmenit obvodnu! Lekar, ktory sa sprava k pacientovi tak, ze zacne nanho vrieskat, si nezasluzi nic ine, len aby vsetci pacienti od neho odisli. Vlacenie sa po sudoch by bola zbytocna strata penazi, od takeho lekara treba jednoducho odist, lebo naozaj nemas co stratit, prave naopak. Urcite je vysoka sanca, ze ku komukolvek sa dostanes, urcite bude lepsi ako ona a ak budes mat to stastie, ze stretnes nejakeho s ludskym pristupom, pre ktoreho hladanie pricin priznakov, ktorych priciny ini lekari nenasli, nie je len rutinnou "pracovnou povinnostou", ale aj vyzvou popasovat sa s problemom, pri ktorom ini kolegovia zlyhali s uprimnou snahou pomoct choremu navratit mu jeho zdravie, alebo aspon zlepsit stav, tak budu tvoje diagnozy odhalene a vyriesia sa. Ja by som na tvojom mieste skusila odkialsi zohnat prachy a ist si dat urobit poriadnu velku prehliadku do niektoreho zo sukromnych zdravotnickych centier. Ak by bol ale problem s peniazmi, tak teda aspon zmenit obvodneho lekara. Normalny a psychicky zdravy lekar nebude predsa po pacientoch vrieskat, no nie? Rovnako, ako normalny a psychicky zdravy zubar nebude pacientovi umyvajucemu si zuby 3x denne spravnou technikou nadavat za zanedbanu hygienu. Ten, kto to robi, od seba len odozenie pacientov. A ak uz nie pacientov vsetkych, tak aspon normalnych a psychicky zdravych. O zuboch sa dalej rozpisovat nebudem, ale co som zazila, zazila som.

nananako

joleen - jediné čo mi robia s plucami je rtg a spirometria - tá je teraz na hranici normy, vraj ak to bude dalej klesat tak mi urobia dalšie testy a niečo vymyslia. u orl na nič nového neprišli. na imunologiu idem v stredu.

liecitel- bola to normálna reakcia kedže takéto veci počúvam často. názor od _nemo ma "nenasral". je pravda že som už z prístupu lekárov a celkovému mojmu "stavu" zúfalá, lenže.
1. všetci ludia ktorý sa zaoberajú alternatívou mi horovili že sa zle stravujem - vela mäsa, bez zeleniny, fast foody - ako to očakávajú v dnešnej dobe.po vysvetlení že mäso 2x do týždna, s min. použitia mlieka,vajec, koly a podobné bublinkové/sladké veci absolutne nie, že alkohol nepijem a jem vela ovocia - opakovane mi bolo povedané že musím klamať. neviem prečo.
2. - jedno je pravda že len ja viem čo sa vo mne odohráva/čo cítim. áno prešla som si niektorými nepeknými vecmi, ale keby toto prišlo v čase ked mi zomrel rodič+skoro ma vyhodili zo školy+proatel ma podviedol+obvinili ma z krádeže+rodiní príslušníci do mňa "rýpali" - nepovedala by som ani slovo. Fakt by som sa nečudovala keby to prišlo vtedy. Lenže práve preto lebo som si tým prešla - "spálila som mosty" s negatívnými ludmi, denne si beriem zošit a píšem všetko - absolutne všetko, nech je to akokolvek nepríjemné aby som sa "očistila" + meditácia/etc (vypisovanie by bolo na dlho/
3. opakovane mi bolo povedané že som vraj urieknutá - ale nebolo mi doporučené žiadné riešenie. opakovane som si vypočula že to je preto lebo nie som pokrstená (mám byt asi chorá lebo nie som krestan), že sa do mňa "vsiakol" stes pri narodení, atd.

Platím si testy aké si len vypátram/aké mi doporučia (ved tú boreliozu som si urobila práve pretože mi to bolo tu doporučené!), veľa ludí mi doporučilo liečitelov/akupunkturu/atd, lenže bohužial pri platení každodenných výdavkov nemám možnost íst na to všetko hned (a to si vela ludí vyloží ako negáciu rád).
Ja nehovorím že žijem perfektný život, ani to že som dossiahla čo chcem, ani to že chcem presný popis čo/kedy/ako mám urobiť aby sa to zlepšilo. Len - či sa s tým niekto stretol, či nemá niekto nejaký nápad/radu.
Ak sa to nejako vysvetlí (a je mi jedno ako to bude) a podloží lekárskou správou (lebo v dnešnom svete v škole ani v práci neuznajú žiadnu alternatívu) tak beriem nech to je čokolvek.

Takže ked dostanem radu dat si život do poriadku - bez danej informácie ako sa stravujem,čokolvek čo je k danej rade myslím potrebné- iba s tým že daj si život do poriadku - odpoviem ako odpoviem lebo to mi teda nepomôže.Ja som si dala život do poriadku ako som vedela. Ked si niekto všetko vypočuje a povie mi že sa to dá urobit inak (zasa, nechcem presný popis/návod, iba informáciu čo v tom prípade urobil daný človek, kedže sa k tomu staví každý inak) aspon to skusim ked už nič iné.

liecitel

Som si precital vsetky komentare.Moj osobny nazor na to vsetko (hlavne na tie tvoje problemy) je taky ze ak vazne chces zazit ten zazrak tak odporucam sa poriadne zamysliet na tym co ti pisal _nemo 8.10.2014.aj ked ta jeho nazor dost nasral,lenze pravdepodobne si zle pochopila co znamena si dat zivot doporiadku (ja som naturalny kulturista a cvicim a ,,zdravo,,sa stravujem 13 rokov ) lenze nestaci len to a tiez som nechapal dlhe roky ze preco stale mam niejake zdravotne problemy (a nielen zdravotne) aj napriek tomu ze cvicim,zdravo sa stravujem,nefajcim,nepijem...az potom ako som sa ,,nahodou,,dostal k informaciam zaoberajucimi sa stresom,emociami,myslenim..atd tak zrazu mi bolo vsetko jasne a od toho uvedomenia sa a prace aj po tej duchovnej a dusevnej stranke (nielen telesnej) mozem prehlasit ze vsetky telesne aj psychicke problemy zmizli a neviem si predstavit zeby som este mal niekedy navstivit klasickeho doktora co ani zdaleka nevie to co by mal vediet o ludskom tele a psychike a ako to jedno s druhym suvisi (neodsudzujem len poukazujem-vsetko je to nevedomost a vetsina tych doktoroch za to nemoze a ani ti co su k tebe taky arogantny a bezcitny-ich to na skole neucili)

nananako

Jaj, + samozrejme opakované návštevy (a výmena) zubára, kde mi teda nový zubár prišiel na akútny hlboký zápal - riešené vytiahnutím že mi to vraj pomôže so všetkým kedže to je možná príčina - bez zmeny.
Reumatologické vyšetrenie - opakovane - 1x aslo 600, vraj by sa s tým mali zaoberat v nemocnici, ale lekár mi povedal že je zbytočné aby ma tam poslal že mu vyhadzujú pacientov - podla nemocnice to je akutne pri hodnotách nad 1000.
+užasná vec čo sa mi stáva "brain fog" (asi neexistuje slovenský termín, neviem) a pár krát som odpadla doma a vonku, kde teda po zavolaní záchranky (nie mnou) mi zmerali tlak a povedali že mi nič nie je.

nananako

Nebola som tu tak dlho lebo som si dala uplný pokoj od internetu - v izbe žiadné elektronické zariadenia, atd. (dalšia rada že by mi to malo po mesiaci pomôct)
Teplota zostala, kašel a vykašliavanie, slabost, bolesti, absolutne všetko zostalo, skôr myslím že sa to pomaly zhoršuje (nemožnost vyjst na 3. poschodie bez prestávky a zadýchania)
Vynechala som na 3 mesiace mieko + bielu muku (a že to bolo tažké je to dneska všade) - tiež žiadná zmena.
Dostala som iba dalšie odporučania na hospitalizáciu - v nemocnici som bola odmietnutá.
Po viacnásobnej návšteve infektológie - neurobili mi ani testy, lekárka sa mi pri každej návšteve vysmiala že to infekčné nebude, prečo otravujem.
Za posledných (ak počítam aj apríl) 9 mesiacov som mala 10 atb s tým že po použití sa stratil iba akutny zápal v hrdle a vysoké horučky ( atb každý mesiac so zapáleným hrdlom a týždnovou teplotou ok. 39)
Budúci týžden idem na imunologiu - moja obvodná mi robí každý mesiac krv + moč + výtery - všetko ok, !slabo" zvýšené leukocyty, ojedinele "slabo" zvýšené crp,inak všetko v norme.
Vyprážané veci nejem, nesolím viac ako 2 roky,jediné čo teda jem a naozaj sa neubránim je čokoláda ale aj to su max. 3 tabulky za mesiac.
Jediná vec čo sa preukázatelne zhoršuje je spirometria, ale po dobratí liekov na astmu - a následnom dalšom klesaní výsledkov mi povedali že "nemám otravovat".
Na prechádzky chodím ako môžem - čo znamená nie na dlho lebo to jednoducho neuchodím.
Jediná vec čo mi skoro všetko zlepší sú kortikosteroidy ale po vybratí 2 dávok mi povedali že mi už nemôžu predpísat lebo je to aj tak zátaž, takže zatial čakám na zázrak že sa niečo ukáže.

nananako

mascha - antiparazitálnou kurou som už prešla - žiadna zmena sa nekonala.
o parazitoch som nenapísala že neverím, ale že si nemyslím, to je velký rozdiel.

RNG - probiotiká beriem po každom atb, žiadná zmena, dala som na teba a oregánový olej beriem viac ako 3 mesiace - žiadná zmena k lepšiemu
mycoplasmy nemám, opakovane chodím na odbery a 4. mesiac mám vo výsledkoch nulu. pozitívna som bola pred viac ako 4. rokmi

asis55 - cukrovku nemám a mandle mám v poriadku, ten "zápal" alebo čo mám dlhodobo v hrdle ale nie na mandliach, bola som aj opakovane s tým na orl, mandle sú v poriadku.

Filipus - posledný pol rok by som povedala že všetky klby
na testoch som bola, v elise mám hraničné hodnoty, 3x som bola na wb teste a tam mám opakovane negatívne

Filipus

Ahoj nananako,
zaujímalo by ma, či ťa bolia aj iné kĺby (napr. lakte, prsty rúk, prípadne sánkové kĺby)?
Niekto tu veľmi trefne spomenul, či si nemala kliešťa. Vravíš, že áno, ale pred 10 rokmi. No musím ti povedať informáciu, ktorú väčšina lekárov nevie (zastarané materiály pri štúdiu medicíny), že borelióza môže v tele "bdieť" aj 20 rokov než sa prejaví (závisí to od poddruhu, pričom v našich podmienkach sa najčastejšie vyskytuje b. burgdorferi). Určite si daj spraviť ELISA test a IgM a IgG Western Immunoblot (a dávaj si pozor aby ti WB spravili hlavne na burgdorferi, lebo často robia b. garinii, ktorá sa u nás moc nevyskytuje). Avšak aj tu je problém, lebo tieto testy nemajú 100percentnú senzitivitu. Prielom pri borelióze je v markeri CD-57, kde ak sú pri ňom znížené hodnoty je veľmi vysoká pravdepodobnosť na boreliózu. Ďalším problémom je liečba v našich podmienkach (slávny doxyhexal ju v skutočnosti nelieči, len prelieči), ale to je nateraz zbytočné spomínať. Ak by ti naozaj našli boreliózu, kontaktuj ma a poradím ti ako ju vyliečiť, nie len preliečiť :) pito.filip@gmail.com