Da sa zit s takymto clovekom?

Príspevok v téme: Da sa zit s takymto clovekom?
Pinky3938

Ahojte..mam taky vacsi mensi problem...mam 14,zijem len s maminou a nedaleko byva babka takze dajme tomu aj s nou.ked som bola krpec mama robila v nemecku,takze otec je nemec a ja tiez.ale ked uz som sa narodila moja mama sa s otcom rozisla.mala priatela ktoreho som ja neznasala.snazil sa ma riadit,proste vychovavat podla seba...ked som mala 6rokov,rozisli sa.otca poznam stretla som sa s nim asi 2x no dojem 0bodov....a asi pred dvomi rokmi ssa mame ozval spoluziak este zo strednej ktory bol paf do nej uz tam.tak sme sa stretli asi 2x..bol uplne super ale este spolu neboli.potom sa dlho neozval az v maji tohto roka.stretli sme sa v juni kedze pracuje v zahranici,bol u nas,my u neho.v auguste sme sa vybrali za nim do it.bol super,uzasny,proste som si ho velmi oblubila..zo srandy sme sa prezyvali otec a dcera :)) prisiel domov teraz v novembri.boli sme u neho,potom asi o dva tyzdne sme sa opat stretli.bol total mimo.s mamou si trochu skocili do vlasov...potom sme sa stretli v sobotu...bol zase taky akko v it :) isli sme nakupovat a bla bla...no na druhy den mu mama volala a ona vedela ze nieco mu je..ze ma cukrovku sme vedeli.ale priznal sa ze ma asi aj schizofreniu..a ze ide na 2mesiace na liecenie.odvtedy vsetci ze to je psychopat ze to nema cenu a s nim sa uz nesmie bavit..a prave toto mi trha zily..ja ho berem ako skutocne otca,aj si zvykneme pisat...ale ja neviem ako ich uz dat dokopy..mozno po lieceni bude ok ja neviem..len uz mam z toho aj ja depku..neraz placem kvoli nemu ..da sa zit s niekym kto ma schizo???ale chce sa liecit??ako mam objasnit mame nech mu da este sancu??prosim pomozte miii

skorosenior

Pinky, život je pes. Ver mi že je lepšie nežiť s niekým kto má čo i len ľahšie formy schizofrénie a na liekoch je schopný fungovať "skoro normálne", hovorím Ti to ako niekto kto má v rodine schizofrenika.
Vyliečiť sa nevylieči, lieky len potláčajú prejavy. Otázka je či bola diagnostikovaná správne? Pokiaľ áno tak mama ma pravdu. Dá sa skúšať pokračovať v živote s niekým kto má schizofréniu ale nestojí za to nadviazať nový vzťah ktorý sa veľmi pravdepodobne zmení na nočnú moru. Inak vieš že marihuana spoľahlivo spúšťa schizofréniu u ľudí ktorí zatiaľ ju mali len v latentnom štádiu a nemusela sa nikdy prejaviť?