Pád na zadok

Príspevok v téme: Pád na zadok
Naty2291

Zdravím Vás.
Viem že tu už boli riešené pády na zadok, ale chcem sa ešte raz opýtať. Pred mesiacom som spadla zo schodov rovno na zadok, mala som na jednej strane otrasnu modrinu a hrču, myslela som si ze to prejde a hrča zmizne.No modrina je preč ale bolestivá hrča mi ostala a zda sa mi ako keby sa posunula trošku na hor.Nemozem si lahnut normalne na chrbat ani na tu stranu, bolestivo ma tam picha aj pri sedeni.ale ked som v klude tak to moc neboli no citim ze to tam mam.Ale nemam to v strede ako je kostrč ale skôr pod platničkamy.Hanbim sa ist s tym k doktorovi ak to nic nie je aby ma nevysmial.Poradte mi prosím.
Diky za radu

Michaela M.

Ahojte, určite treba ísť k lekárovi, ktorý vás pošle na röntgen, a jedine z neho vie zistiť, či je kostrč zlomená, podpružená, posunutá, alebo či je v poriadku.

Ak by s ňou niečo bolo, bude to treba napraviť. Lekárka hovorí:"Kostrč sa napráva cez konečník. Zákroku sa netreba báť, oblasť sa predhreje a svoje urobí aj užitie tabletky proti bolesti. Keď sa cez konečník dostanem k vnútornej strane kostrče, urobím pár jemných uvoľňujúcich ťahov na svaloch upínajúcich sa na kostrč a mierne ňou pohýbem. Netrvá to dlhšie než tridsať sekúnd a stačí to urobiť raz,“

Myslím, že radšej pretrpieť takýchto 30sekúnd, a potom sa kostrč zahojí do polroka, ako žiť s bolesťami niekoľko rokov alebo celý život!!

RNG

Ja som si narazil kostrc, ked som sa smykol na mokrom kameni a narazil si kostrc, v jazierku(Hawaii, seven sacred pools, kde je plno mokryuch balvanov) a je to uz pomaly 30 rokov, a casto, ked sedim napr v lietadle dlhe hodiny, tak si musim podlozit podusku pod zadok, inac ma to poriadne rozboli na tych tvrdych sedadlach.

buzola

Neodkladaj navstevu lekara, mozem mat narazenu, nalomenu alebo posunutu kostrc. Lekar ta prehnmata a asi posle na rtg.

Naty2291

Diky za rady,v pondelok idem k doktorovi.Som zvedava co mi povie.
A ,,xem" poprosila by som bez zbytocnych urážok.

RNG

Nuz modriny a krvne zrazeniny pomoze rozpustit napr nattokinaza, serrapetaza alebo aspon bromelain vo vyssich davkach.

xem

nataly p, tak máš 16násť .. neodkladaj to čoak tam máš nejakú krvnú zrazeninu ktora sa nevtrebala alebo hoci čo čo može skončiť veľmi zle

Naty2291

Nie,nemam 15.ale uz som par krat bola pri doktorovi kt.na mna kukal ako po blbej ked som mu povedala co sa mi robi..
A ano ta hrča je aj viditelna.Budem musieť isť,lebo uz ma boli aj kostrč pri dlhšom sedeni.

xem

koľko máš rokov 15 ? aby ta doktor nevysmial ? bože .. chod normálne k doktorovi bez obáv nikto ťa nevysmeje je ta "hrča" aj vidieť či to len nahmataním ?

Naty2291

Veď aj nad tym som rozmyslala,ale bojim sa ze to je zrazenina a o tom som citala ze neodporucaju masirovat.Ale dik