Môj muž sa neustále točí okolo mamičky

Príspevok v téme: Môj muž sa neustále točí okolo mamičky
bajkala

Som vydatá žena a môj muž sa neustále točí okolo mamičky ( bývame totiž v jej dome). Je normálne ak jej volá z práce ak je doma, tak sú spolu pomerne často a celkovo odo mňa si vyžaduje starostlivosť ako od nej a hovorí jej úplne všetko? Je to normálne? Robíte to aj vy? Alebo ja som nenormálna? Veď ja mám pocit, že som uňho na druhom mieste až za ňou alebo prinajlepšom na rovnakom, ale ženatý muž by sa nemal od metere už odpútať? Veď toto, čo on stvára to robia snáď len 10-roční chlapci. Prosím odpovede a ďakujem za každý názor. Dá sa s tým aj niečo robiť? Keby som mohla v momente sa odsťahujem.

Murak

Ja svoju mamu vidim raz za 2 mesiace a telefonujeme spolu malo a vzdy mi zavola ona nie ja. Ak by nevolala, tak sa ozvem asi raz za pol roka a aj to viacmenej len zo slusnosti. Mam dobru mamu, starostlivu a viem, ze jej to vadi a bola by najradsej, keby som jej volal kazdodenne. Ale ja proste nedokazem udrziavat kazdodenny kontakt s niekym, len preto, aby som sa mohol porozpravat. To je myslim opacny pripad, nez tvoj manzel, ale nemyslim si, ze by si bola spokojnejsia, keby bol takyto. Najlepsia je podla mna zlata stredna cesta - s matkou vychadza dobre, pomaha jej, ale na prvom mieste si ty, deti a az potom jeho mama.

mother

taky mam pocit ze do zbierania informacii ako som si to uz davnejsie vsimla ste zapojili aj matku svagrunej co?za takyto chory vztah moze vzdy matka.akokolvek zije so svojim manzelim zila nikdy by si svojho syna nemala vychovavat a brat ako partnera potom sa v synovi moze vyvynut pocit viny ak vobec niekoho bude mat.za toto moze vzdy matka.aj ked je pravda v zivote kazdeho muza je prvou laskou matka ale ak je zdravy normalny vztah a matka je normalna tak ho nevychovava smerom ze svoju nevestu vnima ako konkurentku ktora mu vzala syna ale tesi sa laske svojho syna.tieto veci sa takto vyvijaju ked zena je ebnuta a nema uspokojivy vztah s manzelim potom so syna chce nieco podobne vyvorit.tak muzi ani neviem ci niekedy budu vediet milovat svoju zenu lebo ich matka ich vychovavala sposobom ze ona je ta co ich najviac milovala co je chore.vzdy matka za to moze.

tinabrej

Mala by si sa s ním o tom porozprávať, povedať mu že chceš aby si ťa viac všímal. Ak by ani to nezabralo tak sa odsťahuj, manželka by predsa mala byť na prvom mieste. Možno keby si odišla by pochopil že si ťa mal viac vážiť. :)

Agnes989

Ak nemáte ešte deti tak rýchlo nohy na plecia a utekaj. On sa nezmení ani keby ste žili oddelene. Jednak je veľmi nepravdepodobné, aby s tým súhlasil, ale aj keby k tomu došlo, veľa sa tým naozaj nezmení. Ak by ste žili v rovnakom meste, utekal by za ňou aj tak každý deň. Ak v inom, možno to vyzerá ako výhra, ale ani to by nebola, lebo chyba je v jeho hlave. Ja som mala pred veľa rokmi priateľa, čo žil v BA lebo tu si našiel prácu, bývali sme potom spolu v podnájme. Mamu mal na strednom svk a každý víkend za ňou chodil. Každý deň od pondelka do štvrtka pracoval dlhšie, aby v piatok mohol skončiť už o 15 a šumajde rýchlo za mamičkou. Vracal sa buď v nedeľu o 22-23, alebo až v pondelok, od mamičky išiel rovno do práce. Ak som chcela, vzal ma so sebou, ale mňa to tam večne nebavilo. Nikdy sa s ním nedal urobiť žiaden program na víkend, vôbec nič, lebo furt chodil len za mamičkou. Ak bol v strede týždňa jeden deň sviatok a teda voľno, on deň predtým na konci práce utekal za mamičkou, hoc len na jeden deň. Na Vianoce mal z práce dlhšie voľno, samozrejme hneď utekal za mamičkou, strávil s ňou Vianoce, Silvestra aj prvé januárové dni. V tom čase mal 29 rokov. Po roku ma to prestalo baviť a rozišla som sa s ním.

doubledog

jedna vec je to, ze je tak naviazany. uz to je trochu divne, ale ako tak sa to este da pochopit.
druha, o dost horsia vec je ale to, ako reaguje na tvoje vyhrady.
povedat svojej zene, ze je prijebana, to je fakt prilis.

[zruseny35]

Ela06...,ja som suhlasila s tebou a ten rozchod, to bolo plus k tomu.To by somurobila JA:
Ja si len neviem predstaviť čo od takeho "decka " sa dá čakať? To sa s mamkou rozpráva o všetkom ? Aj o sexe ? A KED NIEčO NEKLAPE ,UTEKá ZA MAMINKOU A ZASE JE VšETKO VYROZPRáVA..VED BY SOM SA CíTILA TRáPNE SAMA ZO SEBA A NAVYSE JEHO MAMKA PREDSA NIEJE PSYCHOLOG,KTORý IM BUDE VEDIEť pomoct ako potrebuju.Keby bola jeho mamka rozumna sama ho predsa upozorní,,že nerobí dorbe,že manželstvo je o tom,že problemy a všetko vlastne ma riešiť s manželkou.Je tá jeho mamka sama ,ked si takto syna "drží pri tele" ? A nahrádza si partnera(ktoreho nema) alebo smutne manželstvo kde už niet citov synom? Ved jediný kto je tu "navyse" je to chuda manželka.Načo sa ženil ,ked su ju nevsíma? Ved kazdý normálny muž chápe,že manželka je tá pre ktoru to modre z neba bude znášať, nie ju ešte nejak trápiť svojou extremnou laskou k mamke...
Ked nepomohol rozhovor, jeho to ani nezaujíma..všetko toto čo sa deje,lebo to povazuje za normálne.Muža sa nedá dotlačiť do odsťahovania sa ked si to sám neuvedomuje.Co tým dotlačením/prehováraním ona-manželka potom získa?Aby jej to potom ešte nevyhadzoval na oči..Ved on mal pochopiť predsa sám tým rozhovorom,že manželke ubližuje ,že je malo zrely, a že odsťahovať sa bude rozumne-pre zachranu jeho manželstva...

Ela06

Bajkala nedaj sa,uvažuješ zdravo a chceš pre oboch len to najlepšie.Rob ako cítiš,počúvaj svoj vnútorný hlas.

bajkala

Ale ja nevravím, že teraz má mňa a ju má odkopnúť a nevážiť si ju...to som nepovedala len chcem, aby ju neťahal do nášho života, aby jej určil hranice lebo tie čo som určila ja tie nerešpektuje a nerešpektuje ani naše súkromie.
Brala som si jeho a nie jeho aj s matkou... nech si ju váži, nech ju má rád, ale nech je to zdravé a prirodzené a toto zďaleka zdravé nie je...
Inač sme mohli mať krásny vzťah a práve asi kvôli nej sa rozpadne lebo toto tolerovať nebudem a myslím si, že asi žiadnej žene by sa toto nepáčilo. A ďakujem za názory.

moj nazor!

Ja by som to nevidela tak jednostranne. Predtym ako sa vydas; zisti aky ma tvoj buduci vztah ku svojim rodicom..to ti vela napovie o tom; ako sa bude spravat k tebe. Keby si svoju matku nevazil a odkopol ju len preto ze ma teraz teba; tak by sa ti velmi lahko mohlo stat ze tak lahko po case odkopne aj teba. Naopak, ked si svoju matku vazi za to ze ho vychovala a nadalej sa stara o to; ako sa ma; svedci to o jeho charaktere. Je samozrejme; ze to nesmie prehanat. Ale ja osobne by som na svoju svokru neziarlila..skor naopak...bola by som rada ze je v tom svokra a nie druhe zeny. Vidim to tak; ze ma svoju mamu rad a vie sa vcitit do jej situacie. Ona to nema lahke ked jej syn sa osamostatni a jeho srdce ziska ina zena...to urcite pochopis ked bude tvoj syn v tom obdobi...potom budes tiez rada ked sa ti bude tvoj syn snazit dat pocit; ze si pre neho stale nemenej dolezita a ze dokaze mat rad dve zeny... Je to ale o dusevnej vyspelosti..zda sa mi primitivne ziarlit na svokru...