Čo vlastne chcem?

Príspevok v téme: Čo vlastne chcem?
Veritaserum

Začnem asi s tým že som vyštudoval strednú školu, ktorej uplatnenie aj po vyštudovaní vysokoškolskej nadstavby vzhľadom na počet voľných pracovných pozícií a počtu absolventov je riadne mizivé. Tak či tak sam neviem či by som bol v práci ktorú by tento obor umožňoval vôbec spokojný, či by som mal potrebné schopnosti. Čo sa týka predmetov tak na škole ma zaujali tie ktoré vedel učiteľ dobre podať... tak aj nastala situácia kde predmety ktoré ma na základnej škole bavili mi zase na strednej nevraveli nič.

No tak či tak rovnako ako pri výbere strednej školy som bol aj v poslednom ročníku na strednej bezradný. Sám som nevedel čo ďalej chcem. Pokračovať na školu, ísť do práce??? Nakoniec aj vďaka finančnej situácií a neznalosti toho čo vlastne chcem, som zvolil prácu. Márne som si nahováral že zistím čo je mojím životným poslaním... čo chcem dosiahnuť čím sa živiť a tak. Ubehol už viac než rok finančná situácia sa zlepšila a mne nastala možnosť ísť na vysokú školu (aspoň externe). Čo však z toho keď stále neviem čo chcem, čomu by som chcel obetovať roky snahy s vidinou krajšej budúcnosti.

Vždy ma dokázalo zaujať niečo čo bolo dobre podané vysvetlene s nadšením som do toho púšťal aj keď som to na to nemal vlohy, vďaka ktorým som to nebol schopný robiť. Napríklad po skončení školy bol v kurze obchodný zástupca. O jednu takú pozíciu som sa uchádzal, na začiatku mi pridelili jedného takého borca, ktorému to parádne išlo, samozrejme že ma to zaujalo a s nadšením mne podobným som sa do toho ďalší deň pustil. Katastrofa.... veď mne predsa robí problém ľudí len osloviť, nie to ich ešte ich presvedčiť za nie som podvodník ktorý im chce ponúknuť niečo čo ich okradne o peniaze, ale niekto kto im do rozpočtu prinesie pár € navyše, vďaka úspore... haha kdeže. No čo robiť nemal som prostriedky ani predpoklady prekonávať svoju vlastnú podstatu na tom aby som sa niečim takým mohol živiť.

Prečo som to spomenul? No ako som povedal bolo mi to predané skvele, a mňa to natoľko zaujalo že som prehliadal problémy s tým spojene ako napr. že to nevyhovuje mojej náture že sa pri tom môžu vyskytnúť také a také komplikácie atď. . Čokoľvek ma dokáže zaujať, ak je to dobre podané, viem že môžem robiť takmer čokoľvek ak tomu dám dosť času a úsilia, záleží len od času ktorý mi to bude trvať.

Čo však skutočne chcem? Čo mi bude vyhovovať v absolútnej rovine? Asi nič... ako som tak premýšľal tak mi v každom napadlo niečo vďaka čomu by som to rád robil a to čo by sa dalo nazvať nutným zlom. Na istú časť zamestnania by som mal výborné predpoklady a v tej druhej podstatnej časti by som pohorel. Výsledok neistý.

Robil som rôzne testy, okrem všeobecných blbostí mi nevyšlo nič konkrétne... k sebapoznaniu som sa nedostal o nič bližšie. Viem len žeby som chcel robiť niečo čo ma dokáže naplniť a zároveň uspokojiť moje potreby, poskytnúť určité istoty. Napríklad ak by som sa rozhodol že chcem robiť psychológa. Tak ak si to vezmem po poriadku. Ćaká ma 5 rokov školy, potom nákladne školenia... nakoniec budem asi po uši v dlhoch a budem mať možnosť si otvoriť ambulanciu. No a tam ku príkladu môžem zistiť že mi to nejde tak ako by som si predstavoval.. možno by som vedel dobre radiť, ale finančne by sa veľmi ťažko zvládalo. U každého zamestnania by sa dalo nájsť niečo čo by mi vyhovovalo a čo nie.

Stále to musí byť takto? V celku musí existovať klad a protiklad? Čo si vlastne vybrať? Ako teda? Podľa čoho? Toho čo mi vadí viac alebo menej, čo mi vyhovuje viac alebo menej?

_meno

Ahoj Veritaserum

Pozera sa na vonkajsi fyzicky svet a na svoj vnutorny fyzicky svet.

To ta neustale toci vo fyzickom svete.

Buducnost (pritomnost) je nieco co tu este fyzicky nie je .. nasledujuca sekunda tu fyzicky este nie je.

Zdrojova uroven tohto sveta (jemnohmotny svet, duse bez fyzických tiel) vytvara fyzicky svet. Teda ak ty hladas buducnost (hladas co chces robit, co je spravne robit atd) hladas v skutocnosti prave tuto vrstvu sveta.

Zdrojova uroven tohto sveta vytvorila fyzicku uroven tohto sveta ktoru vnimame skrze fyzicke ludske telo (galaxie, vesmir, technologie, tela ludi, zvierat, vodu).

(ty sa divas do seba na svoje fyzicke ludske telo ako som pisal vyssie a vnom vidis len minulost a pritomnost) - preto sa to opakuje lebo vnasas minulost neustale do pritomnosti - to je ten cyklus.

vnimanie zdrojovej urovne sveta je skrze tvoje zdrojove ja- dusa. ... fyzicke telo nevidi zdrojovy svet - preto ludia hovoria o Bohu ale nikdy ho nevideli / nepoculi - prenasaju fyzicke informacie minulosti (budha, krestanstvo atd) do pritomnosti. inak povedane nema to nic spolocne s duchovnou urovnou sveta.

najlahsie to porozumies na strukture hmoty : hrubohmotna uroven je fyzicka, jemnohmotna uroven je duchovna.

(samozrejme jemnohmotny svet nie je vzdy prejaveny do hrubohmotneho .. inak povedane hrubohmotny svet je rozmermi samozrejme ovela mensi svet ako jemnohmotny ....... napríklad za den ma clovek 10 myslienok ale fyzicky vykona, zhmotni len 1 myslienku (fyzicky svet=1 metrov, duchovny svet 10 metrov - symbolicky).

takze ty vlastne hladas sposoby ako vnimat a komunikovat s jemnohmotnym svetom - s tvoritelom (stvoritel, vyssie ja, Boh atd len slovny opis pomocou slov), anjelmi, démonmi, dusami ktory nie su zhmotnene (duse ktore sa vratili naspat z kade prisli...podobne ako kazdy clovek ked zomrie sa vracia naspat do zdrojovej urovne).

rad vysvetlujem cestu vnimania duchovného sveta skrze spanielcinu - teraz spanielsky vôbec neviem..ale ked sa zacnem ucit spanielsky za 2 roky hovorim spanielsky .... co pred 2 rokmi na fyzickej urovni neexistovalo tam teraz existuje).
(inak povedane co na fyzickej urovni bola "pravda" pred 2 rokmi sa teraz stalo klamstvom ... stara pravda sa zmenila na nove klamstvo a stare klamstvo sa zmenilo na novu pravdu :)

podobne aj tak je to s jemnohmotnym svetom - ak ho teraz vôbec nevnimas .... a zacnes prehlbovat svoje vnimanie .. za 2 roky ho vnimas velmi, za 5 rokov viac, za 10 rokov este viac atd svet je nekonecny).

a tu prichadza urcity figel - hruba energia je hrubsia ako energia jemnohmotna - je hlasnejsia .... inak povedane ked si pustim obrovsky reprak hudby vedla seba pocujem len ten reprak .. ked si ho pustim tichsie vnimam viac okolie atd ...... takze ked je okolie ticho, vnimam ovela viac svoje fyzicke telo ..... a ked je moje fyzicke telo ticho (mozog k nam nehovori myslienkami) a svaly su uvolnene, fyzicke telo je uvolnene ........ vtedy zaciname vnimat jemnohmotny svet.
(toto uvolnenie fyzického vonkajsieho sveta a uvolnenie fyzického tela - sme ludia a opisujeme to slovom "meditacia", lahsie slovo je "uvolnenie", "rozjímanie".

mnoho ludi seba nazvaných duchovných operuju na urovni fyzickej .... na fyzickej urovni hovoria o urovni ktoru nezazili - na fyzickej urovni poculi o niekom kto hovori o inej urovni, duchovnej ...... samozrejme je to vyvoj kazdej bytosti, podla toho lahko zbadame kto je na akej urovni Vedomia. (nevedomie - narodil som sa, neviem co tu robim, neviem preco som tu, neviem preco ludia co robia, neviem neviem neviem ... potom je transformacia z nevedomia - co ak vsetko fyzicke je len prejavom ... co ak vyraz "politicky system je dobry" a vyraz "politicky sytem je zly" .. co ak oba vyrazy su skutocne? oni aj su skutocne ... co ak vsetko fyzicke je len prejav?

co ak peniaze len vytvarame ? co ak konanie fyzického tela len vytvarame? co ak mysliekny vo fyzickom tele len vytvarame ?? co potom, ak sa vo fyzickom svete nenachadza zdroj ... co ak sa tu nachadza len prejav??? co je potom skutocne ak vsetko je len volba ?????????? ak mozem zhmotnit zlo rovnako aj dobro, co je potom zdrojom? je zdrojom dobro alebo zlo?

tvoj zivot je vytvarany pre teba Veritaserum, tvoritelom, sprievodcami. co ak tvoj zivot je prejavom toho, ze niekto ti chce ponuknut zivot. co ak tvoje hladanie ti bolo umoznene preto aby si nieco nasiel ?

co ak vsetko co som napisal je skutocne - ako by to zmenilo tvoj zivot?
a naopak, co ak vsetko co som napisal je neskutocne - ako by to zmenilo tvoj zivot? -nijako, pokracoval by si svoj stastny zivot ako doteraz?

Prajem ti krasny slnecny piatok Veritaserum, vela zdravia, radosti a lasky :)

Pecu

Wooow, toľko otázok, toľko neistoty.
Myslím, že nie si sám, kto niečo takéto rieši alebo sa aspoň zamýšľa.
Niektorí ľudia vedia odmalička čím chcú byť, iní majú talent, ktorý určí ich budúcnosť a iní sa musia najskôr spoznať, aby vedeli, čo im bude v budúcnosti prinášať nie len finančné zabezpečenie, ale aj ako takú radosť.
Veľa krát si spomenul, že ťa vedelo vnútorne nadchnúť to, čo ti vedeli ľudia dobre podať. To je úplne logické. Ale stále to bol len podnet „zvonka“, ktorý na chvíľu ovplyvňoval tvoje rozhodnutia.
Myslím, že sám vieš, čo treba spraviť. Spoznať sám seba. Čo môže byť dosť ťažké, ale taktiež nemusí.
Je mnoho dobrých kníh, ktoré by ti mohli pomôcť.
Ak ti mám nejako poradiť na základe vlastných skúseností, pretože mi je to dosť blízke – po škole som si tiež zvolila prácu, začala som i externe študovať, no časom som prišla na to, že nechcem robiť ani jedno. Chcem tým povedať, že nech sa rozhodneš akokoľvek vo svojom živote, nikdy to nebude krok vedľa. Aj keď si zvolíš smer, ktorý ti neskôr vyhovovať nebude – aspoň zase zistíš o sebe niečo viac. A vždy môžeš väčšinu vecí vo svojom živote zmeniť, ovplyvniť ako chceš ty sám. Takže skúšaj, neboj sa omylov, pretože i tie ti pomôžu.
Skutočne sa hlbšie zamysli nad tým, čo by ti najviac šlo a čo by ťa najviac bavilo a pohni sa ďalej. A keď to bude na prd? Priblíži ťa to bližšie k tomu „správnemu“, ako by si len stagnoval. Veľa šťastia :-)