Ocne tiky u dietata

Príspevok v téme: Ocne tiky u dietata
miralis

ahoj, prosim ta, nevies nejaku suvislost s cim by mohli suvisiet tiky u 5-roc. dietata? mam na mysli take tikove silne a caste zmurkanie, mrkanie s tikom. nedari sa mi to nejak potlacit uz 2 mesiace, skusam magnezium aj lubovnik, ale neviem ci to okrem psychiky nemoze sposobovat aj napr. nejaky bacil(?) poznas nejaku sivislost chorob s ocnymi tikmi? zacala som davat aj antialergicke kvapky do oci-zatial bez efektu. velka vdaka za rady

miralis

fuha, tak ziadne take vysetrenia jej u ocneho nerobili... a robi sa to vobec tak malym detom? len pozreli pristrojom do oka, ze ma alergicke, to je vsetko. to asi nebudu standardne ocne vysetrenia u deti :(
...o cukrovke nic neviem. myslim ze nie, nerobili jej.moj lekar krv neberie nikdy :) ale robievam jej moc a na tych papierikoch ma cukor vporiadku, lenze mava takmer pravidelne krvinky mierne zvysene a dost casto aj leukocyty, ale vzdy iba tak malo vyrazne a to mi u pediatra povedali ze to je plus-minus, ze to je len minimalne zvysene... neviem ci to ma suvis s tikmi, alebo nieco v tele ma?

Noelani

Robi sa Fluoroangiografické vyšetrenie ciev očného pozadia (FAG) a optickú koherentnú tomografiu (OCT) a robili jej aj tlak v oku? Cukrovku nemá?

miralis

:( hmm, tak cervene ani zaslzene ich nema takto navonok-teda viditelne. ...a to zuzenie ciev v blizkosti okan a nedostatocne prekrvenie? to sa ako prejavuje? a vysetruje? da sa to?

Noelani

Keby mala alergiu by jej to svrbelo či stipalo potom by mala červené a furt by jej tiekli slzy. Tak jedine niečo iné v tom bude

miralis

dakujem. u ocnej som bola, dala mi tie antial. kvapky tusim opatanol(nemam useba teraz) lebo mala na vysetreni na ockach nejaky alerg. teren(prekrvene, al. tak nejak?)Ten stres praveze nepredpokladam. psychicke by to tiez mohlo byt, al. skor neurologicke? ale dufam ze nie. a aj te alergia musi byt ako reakcia na nieco... zvierata nemame a zacalo to v decembri, tak sa pytam co ine vas napada, ak niekto vie, ze by to mohlo este sposobovat, ci nejaky virus a tak co by bolo treba vysetrit... (okrem teda ocneho a neurologie) ci to moze mat aj nejaky iny suvis a s cim

Noelani

A vôbec u tikovej poruchy, ktorá obvykle začína v 4 – 5 roku života a behom roka spontánne odznie, nebýva terapia liekmi nutná.

Noelani

Tiky mávajú psychický pôvod a môžu sa rozvinúť ako reakcia na stres alebo traumatizujúcu udalosť.Veľmi často však tiky signalizujú nedostatok minerálov, predovšetkým horčíka a vitamínov B1, B6 a B12. Bývajú prejavom preťaženia očí alebo nedostatku spánku.Pretrvávajúce tiky môžu upozorňovať aj na zúženie niektorej z ciev v blízkosti oka, ktoré je potom nedostatočne prekrvené, i na vážnejšie neurologické problémy, začínajúcu sklerózu multiplex či prepracovanie. Takže radím ti ist ku očnej.

Noelani

Bože bez toho aby si vedela čo jej je dávaš jej ešte aj alergické kvapky! Žena ty ja fakt nemám slov! Keby tvoje dieťa koktalo dávala by si jej dá ké kvapky či sirup ?