Rýchle chudnutie

Príspevok v téme: Rýchle chudnutie
Bilingo

Dobrý deň prajem všetkým, som tu nový.
Chcel by som sa Vás opýtať. Mám 20 rokov, výšku 188cm a váhu 102kg. Od štvrtku (10.3.2015) som sa rozhodol schudnúť. Ombedzil som sladké, pečivo, maslo, vyprážané... a snažil sa to nahradiť zeleninou. Vo štvrtok som mal ešte 105kg a dnes ráno som sa postavil na váhu a 102kg (možno je niečo s váhou), nie je to podľa Vás príliš rýchle? Nechcem dosiahnúť neslávny jojo efekt, popr. ovisnutú kožu.
Od pondelka začínam pracovať ako poštár, takže pohybu bude dostatok.
Alebo by ste mi radili navštíviť nejakého výživového poradcu?
Vopred Vám ďakujem za odpovede.

miki26

Tak ono vždy je to tak, že z hľadiska chudnutia je názorov vždy dosť. Každý má vlastný recept dosiahnúť svoju ideálnu váhu a postavu. Niektoré fungujú, iné zase nie. Môžeš to skúsiť aj sám, ale tam je to ťažšie, lebo počas chudnutia je nutné robiť zmeny priebežne, aby bolo to najefektívnejšie a aj výsledky boli zaujímavé. Nemusíš vedieť sa rozhodnúť vždy správne a efekt bude potom mizerný a môže snahu zničiť, hoci v mojom prípade každá aktualizácia mi pomohla, ktorú som sa rozhodol urobiť.

Osobne chudnem rok a pol sám, s posilkou a pohybovými aktivitami mi radili na začiatku moji verní skvelí kamaráti, ale výsledok je pre mňa viac ako solídny. Zo 104 kg pri výške 184 cm som sa dostal na viac ako solídnych 78kg. No a číselne vyjadrenie nepoznám, lebo som sa nemeral nikdy, ale viac menej tieto atribúty som posudzoval to podľa oblečenia a zrkadla napr. rifle som mal na začiatku 39 a teraz nosím 33 od Vianoc a aj tie už začínajú byť voľnejšie.

Kýčera

Bilingo,utrieď si v hlave,čo vlastne chceš a ako chceš chudnúť. Nedaj sa strhávať názormi na rôzne svetové strany,kt. nikam nevedú,budeš mať v tom ešte väčší guľáš ako teraz. Ak chceš,aby som Ťa tým viedla ja,tak si vytlač POKYNY,kt. sa budeš držať,neustále sa k nim vracať,ak nie,daj vedieť,nie som urážlivá. Ale neopakuj otázky,na kt. tam už máš odpoveď,používaj hlavu,ak niečomu nerozumieš,pýtaj sa"prečo?". Písala som Ti"nekupuj nízkotučné potraviny/cukry/", t.z.,že si máš kupovať PLNOTUČNÉ,tuk potrebuješ,a ten je v nízkotučných nahradený cukrami,...a tie sú kontraproduktívne pri chudnutí a zdravej výžive. Uprednostňuj slovenské výrobky,študuj,správna výživa je veľmi komplikovaná,kt. ani ja celkom neovládam, a to si dovolím tvrdiť,že niečo o nej viem. Koľkokrát do týždňa sa budeš vážiť,Tvoju hmotnosť neovplyvní,ale psychiku môže,pretože Ti váha bude skákať,na to som Ťa predsa upozornila. A dr.I.Bukovský je výborný,ten to má v malíčku. Akú knihu od neho máš-"Teraz to zíde?" Môžeš ísť aj podľa neho,i tej stránky/Elis 85/,dokonca niektoré skombinovať,záleží len na Tebe. Sacharidy jedz najneskôr na obed, večer bielkoviny+zelenina. Mačingovej recepty sú VYNIKAJÚCE,len ako všetko na svete,aj toto má pár nedostatkov,knihu si môžeš aj stiahnuť. Med tiež doobeda,primerane,aj orechy a semená. S cvičením pomaly,aby Ťa neodradila svalovica. Choď do lekárne,kúp si Glauberovu soľ, popros o recept na čistenie čriev,ak ho nedostaneš,napíšem Ti. Počítaj s tým,že zostaneš doma 2 dni,bude Ťa preháňať. Existujú aj iné prostriedky.

meerada

tyzdene max 1kg je optimalne.chlieb pecivo nevylucuj zo stravy.beznoym varenym jedlom kt sa doma navari sa da schudnut ale to len v pripade ze denne si zasportujes napr beh.ziadnu dietu nemusis drzat len jest zo vsetkeho jednu porciu.a to pecivo chlieb je nizkokaloricka strava takze denne 1-2ks mozes jest.ak bvas v poschodovom dome tak denne vybehnut 4x behom na 12.poschodie je skvele na chudnutie.1kg tyzdenne je optimalne chudnutie v pripade ze vsetko jes a nic nevylucujes zo stravy a k tomu pravidelne sportujes.za mesiac 3-4kg su optimalne.pokial si zdravy tak nemas problem schudnut.ziadna delena strava ani dieta kde vsetko musis vylucit ale sportuj

Bilingo

Vážim sa pravidelne stále ráno, mám knihu od pána Igora Bukovského: Plán B a tam odporúča vážiť sa vždy ráno a 3x do týždňa.
A ako dlho má ten detox asi trvať?
Kupujem si nízkotučný biely jogurt a dávam si ho väčšinou na desiatu alebo večeru.
Na večeru sa hlavne snažím obmedzovať pečivo a radšej si pridám niekoľko plátkov uhorky.
Boj určite nevzdám, mám silnú motiváciu a idem si za tým.
Pozeral som sa na blog a recepty od pani A.Mačingovej, niektoré recepty vyzerajú naozaj chutne. Hlavne musím zmeniť raňajky a večere, pretože ich mám dosť jednotvárne.
Ale musím povedať, že ma zdravé jedenie a zdravý životný štýl aj začínajú baviť. Už len po tích 3kg sa cítim lepšie a aj sa mi lepšie zaspáva.
Ďakujem za radu na cvik, hneď ako dopíšem si pár sérií dám.
Rotanu nie je porblém kúpiť, zrejme sa zajtra prejdem do nejakého obchodu a nahodím trocha svižnejšie tempo.
Med v primeranom množste môžem používať bez problémov?
Veľmi Vám ďakujem za podporu a Vaše rady.
Elis85: Pozeral som sa na to a majú pobočku aj u nás, no neviem, vyzerá to dosť komerčne, aby potom nezačali vnucovať nejaké ich výrobky a nie sú tam ani adresy na ich pobočky. Ale k tím kilám dole gratulujem :)
Snád sa aj mne podarí do leta dostať pod 90kg :)

Elis85

Bez zmeny stravovacích návykov to nejde. Ja som sa dala na www.chudnemzdravo.sk kde mi zadarmo pomohli zmeniť stravovacie návyky a kilečká už idú pekne dole :) do leta som kočka :)

Kýčera

Proteíny sa nachádzajú v mäse, vajciach,mliečnych výrobkoch,strukovinách,... Na zmenšenie objemu pásu pomáha tento cvik-stoj spojný,ruky vzpažiť a naťahovať hore akoby si oberal jablká,sťahovanie brucha so zadržiavaním dychu,...môžeš si tiež kúp rotanu?-kruh,na kt. sa budeš otáčať do strán,alebo cvič podľa E.Sipeky z knihy "Vysoká škola chudnutia",tým dosiahneš zmenšenie objemov,spevnenie tela a zároveň zlepšenie zdravia. Ovsené vločky áno,rôzne otruby aj pomleté ľanové semiačka/3-omega/+ med,čerstvé/sušené ovocie,...

Kýčera

Ovocie jedz len doobeda,večeru máš slabú,plátok šunky nestačí,môžeš jesť aj 6x denne,hlavne malé porcie. 17kg zhodíš aj skôr,ideálne je 0,5-1kg týždenne,ale u Teba to bude viac. Ak by si prestal chudnúť,musíš niečo vo svojej stratégii zmeniť. Využi tie prvé týždne,kedy to pôjde rýchlo,povzbudí Ťa to,svoj boj nevzdávaj. Trenérov môžeš využiť,nie sú to zbytočne vyhodené peniaze. Môžeš to skúsiť aj sám,obrátiť sa na blog Mira Veselého,A.Mačingovú, využiť kalkulačku.cz,delenú stravu,...Hlavne si veľa veci naštudovať,aby si si nespôsobil nejakú zdravotnú ujmu tým,že sa začneš stravovať jednostranne. A.Mačigová má uvedený aj jedálniček,ak sa rozhodneš pre ňu daj vedieť,má tam nejaké veci,kt. sa musíš vyhnúť. V každom prípade daj vedieť,pre akú alternatívu si sa rozhodol. Veľa šťastia!

odpovedam

pri chudnuti nejde dole len tuk, ale aj zadrziavana voda. preto su na zaciatku chudnutia (hlavne u vyssej hmotnosti) vyssie ubytky vahy. ak chudnes, obmedzuj sacharidy, ale nezabudni na dostatok bielkovin, aby si nechudol aj zo svalovej hmoty. tu si potrebujes uchovat. drzim palce.

Kýčera

Ak som dobre počílala, Tvoje BMI pri váhe 102kg je 28,8-čo je pásmo miernej obezity, keď Ti klesne pod 25 dosiahol si normálnu hmotnosť. Musíš tiež zmenšiť objem pásu/viscerálny tuk/,mal by byť okolo 85cm/zisti si presné číslo/, čo je u Teba oveľa nebezpečnejšie,ako samotná hmotnosť. Váž sa pravidelne, v rovnakom čase,nahý,váhu nepremiestňuj. Ak Ti prudko vyskočí,môže byť za tým zadržiavanie vody v organizme,takže žiadna panika. Ak chceš dosiahnuť aj zdravotný benefit,mohol by si vyskúšať detox-aspoň hrubého čreva,kým ešte nepracuješ. Benefit dosiahneš aj tým,že hneď ráno budeš piť pohár teplej vody s citrónom, medzi pitím a jedlom budeš dodržiavať 1/2 hod. prestávky,doobeda telo nechaš čistiť-hlavne ovocie na lačno a piť bylinkové čaje. Pi iba filtrovanú/prevarenú vodu-na 10kg 2,5-3dcl vody,nezabudni k tomu prirátať aj polievky,zeleninu a ovocie. Nesoľ, používaj rôzne bylinky,ak soliť,tak himalájska,...,nekupuj nízkotučné produkty/tuk je nahradený cukrom/,ber čisté produkty/biely jogurt/,kyslomliečne a nepasterizované/bryndza/ s bifidobaktériami,kupuj si potraviny s najmenším počtom "E-čiek",nos so sebou niečo na zahryznutie,namiesto bieleho cukru používaj med,trstinový,stéviu,...,jedz celozrnné potraviny,cestoviny z durum pšenice,var ich "al dente", na určitý čas si zaraď bezlepkové potraviny,objem zeleniny a ovocia zvyšuj pomaly/nafúkovanie/,jedz ju surovú,ak ju chceš tepelne spracovať, tak krátko/vitamíny,minerály/,maj na pamäti,že krájaním zvyšuješ jej GI, poriadne potravu požuj,používaj kvalitné oleje/olivový,.../,maslo,dbaj na pravidelné vyprázdňovanie,dopraj si aj relax-masáže,...a hlavne SAUNU.

Bilingo

Takže zo začiatku stačí len chôdza, ak som správne pochopil.
Ak by som tích zvyšných 17 kg chudol napr. pol roka, nie je to veľmi rýchlo?
Na proteíny som čítal, že sa vraj hodí kuracie mäso, vajcia, tuniak, losos, jablká, banány.
Ak sa môžem opýtať, aké cviky su na oblasť pásu najvhodnejšie?
Sacharidy môžem dopĺňať aj napr. ovesnými vločakmi?
A aký je Váš názor na výživových poradcov, ktorí by mi zostavili jedálniček na mieru? Oplatí sa to, alebo sú to vyhodené peniaze?
Ďakujem Vám za rady.
vlasto: Ja som obmedzil mastné jedlá, biele pečivo (mám v prvom príspevku) a snažím sa to nahrádzať zeleninou.
Aké cviky by si odporúčil na domáce cvičenie?