Nedokážem sa s tým zmieriť

Príspevok v téme: Nedokážem sa s tým zmieriť
asdfgh

Ahoj,
tento týždeň som bola na laparoskopii a mali mi vyberať z vaječníka nejaký dermoid (niečo ako cysta), no vraj to nevedeli oddeliť či čo a vybrali mi celý vaječník. Nedokážem sa s tým vyrovnať,neviem,čo mám robiť. Mám ešte len 17 a bojím sa, že prídem aj o druhý. A ten ,,múdry lekár'' mi to ešte oznamoval s úsmevom od ucha k uchu. Moja mamka najprv stresovala a jak bolo po operácii a ja ,,v pohode'' ta už celá vysmiata a vyzerá to akoby jej to nevadilo abo čo..a som rada že už nie je taká v strese, ale ma strašne irituje to, aká je spokojná a hovorí (teda nielen ona), že aká je rada že dobre dopadla operácia. Podľa mňa ale nedopadla.
Neviem, čo mám robiť, ako sa s tým vyrovnať? Nechcem byť stále bez nálady a nervózna,ale veľmi sa bojím,že čo bude.
Ďakujem za každú odpoveď

strelka5

Je možné, že si tam mala nádor a museli to takto riešiť. Tým, že operácia dopadla dobre, každému, komu na tebe záleží, sa uľavilo. Preto tie úsmevy a spokojnosť. Teš sa aj ty, aj s jedným vaječníkom môžeš otehotnieť.

mifor

Ja som sa narodila s Turnerovým syndrómom, čiže vaječníky mám nefunkčné, som teda neplodná. No a som tu a žijem!

Moireal

Je mi luto, ze ti museli zobrat ten vajcenik. Si skutocne este mladucka ale stava sa to skratka. Ja som mala nadore na sluchovom nerve na jednom uchu a som hlucha a bolo aj 18 rocne dievca s nadorom na spanku a bohviekde vsade este a vybrat jej nemohli vsetko a este k tomu ani mamu uz nemala...Ked sla na operaciu, nemohla ju mama ani objat. Vtedy som si ja o 9 rokov starsia povedala, aka som stastna ze pri mne stala moja mamka. I ked v zivote sa to vyrovnava, ja som zas nemala podporu v inej rodine ani priatelov. Je to tazke ale skus sa inspirovat takymito pripadmi, lahsie sa to potom znasa a ako vravi Kýčera, zacni sa tesit zo zivota. Si mladucka a mas cely zivot pred sebou a mas mamku, ktora ta velmi lubi a isto aj vela inych ludi. Drz sa :)

ajaj123

ahoj, uplne ta chapem, ja som par dni po operacii cysty na vaječniku a tiež to bol dermoid, ešte den pre operaciou mi tvrdili podla sona že vsetko je ok, že zvysok vaječnika vyzera byť v poriadku a pri operacii zhodnotili že je zdegenerovany a preto ho cely vybrali :-( tiež sa s tym neviem vyrovnať, hlavne preto, lebo to iste sa môže vytvoriť aj na druhom, ....
uplne chapem tvoje pocity....len plačem a plačem, tehotenstvo v nedohladne a neviem vôbec ako sa s tym v vyrovnať...

Kýčera

Ahoj,kočka.Neuvažovala si nad tým,že rodina i lekár sa tešili napr. z toho,že si tam mohla mať aj horší nález,že si sa zobudila z narkózy,čo sa mimochodom aj nemuselo stáť,...Ja Ťa dokážem pochopiť,ale nik z nás nevie,prečo ten lekár postupoval tak,ako postupoval a ani on/ak nie je jasnovidec/nevie čo objaví v tele,či si nezačala mať problémy počas narkózy a on musel urýchlene konať,...Takže sa upokoj,ŽIJEŠ,nemáš následky,príjmaj radosť ľudí,teš sa s nimi a začni urýchlene pracovať na odstaňovaní svojich negatívnych pocitov,lebo skutočne OCHORIEŠ.

==========

samozrejme, ze je rodina rada, pretoze tam vzdy bola moznost, ze to bude ZHUBNE.
no a tebe neprinalezi hodnotit, ci sa s tym mal pan docent viac babrat, alebo nie, lebo na to nemas vzdelanie, vek, skusenosti, ani nevies, ako to vlastne v tom vajecniku vyzeralo, len automaticky predpokladas, ze sa mu nechcelo, alebo co...mimochodom, kvoli comu hned predpokladas, ze to odflakol? robis to aj u inych ludi, alebo je obetou predsudkov iba dotycny lekar?

naco-meno

Hej lenze choroby parovych organov zvyknu postihnut oba,cize je dost pravdepodobne,ze to,co bolo na jednom sa obhavi aj na druhom. A neviem sa s tym zmierit lebo mudry pan docent mi ani len slovkom nenaznacil,ze je moznostaby vybrali cely vajecnik (mali vyberat iba tu vec). A on mi na druhe rano s usmevom na tvari oznamil,ze to nevedel vybratvci co ta vybral cele. Podla mna tam bolo viac prace keby sa s tym sral tak mi vybral cely. A ani mi nevysvetlil nic ze ako co bolo a tak. Strasne ma vytocil. A este ma iritovalo ze cela rodina jaka stastna ze v ohode dopadla operacia,co podla mna vobec nebola pravda.
Ale uz som pochopila ze sa mam skor sustredit ako si ochranit druhy a co robit a zistit co to spravil vlastne a preco a nie trapit sa nad tym.

ddana

S čím sa nedokážeš vvyrovnať? Že zostal už len jeden vaječník? Milá moja - vaječníky sú párový orgán - tj. ak sa jeden odstráni druhý prevezme aj jeho funkciu. Mimochodom, sesternici zostala len štvrťka z jedného vaječníka, a má krásne dve deti. Hlavu hore a žiadna panika :-)