Ako mám zistiť, či je moja mačka kotná

Príspevok v téme: Ako mám zistiť, či je moja mačka kotná
misonka

Ahojte... raz som sem už písala.. Volám sa Simona a moja cica je Kitty.. mala problém a poradili ste mi aby som ju dala vykastrovať... Keďže nie so ešte dospelá a nemám dosť peňazí, aby som ju mohla dať vykastrovať, tak som sa rozhodla, že si budem šetriť. Ale za tú dobu mala moja mačička ruju a ja neviem, či nie je náhodou kotná... viac oddychuje ako predtým, stále by len papala, starkej sa zdá, že je pribratá (len na brušku) je prítulnejšia, no niekedy práve naopak, je nervózna... Prvé čo nás napadlo bolo, či nemôže byť prechladnutá ale to by z toho nemohla pribrať (aspoň myslím :)) A teraz neviem, či sa mám tešiť na mačiatka alebo nie a za pár dní ju to prejde.... Za všetky rady vopred ďakujem...

Naja85

Skadial si? Skus kontaktovat nejake obcianske zdruzenie zaoberajuce sa pomocou zvierat, ak nemate peniaze na kastraciu. Vzdy sa da nejako, ak sa skutocne chce.

zuzka123456

Ako zistiť či je mačka tehotná?

1.: Skontrolujte jej bradavky.
Okolo troch týždňov , mačke často zrúžovejú bradavky.Ak nič nenájdete , pozrite o týždeň. U niektorích mačiek nemusia byť bradavky jasne rúžovej farby , ale zvyčajne áno.
2.:Veľmi jemne prejsť rukou po povrchu bruška.
Neprechádzajte moc silno , ak pocítite hrudky približne veľkosti vlažských orechov , ste práve narazili na hlavy mačiatok.
3.:Ak mačka otehotnie , môže zmeniť správanie.
Tehotné mačky sú veľmi láskavé a prítulné , a nepoužívajú všetky zuby a pazúry , su veľmi kľudné.
4.:Ustúpte a pozorne si prezrite vašu mačku.
Tehotné mačky často vyzerajú prepadnuto , s mierne okrúhlym a vypuklým bruškom.Ak sa z hora pozriete na mačku , všimnete si že od krku po chvost je približne dvakrát väčšia.Ak vaša mačka zmení tvar a näjma profil (približne bude pripomínať oslíka) , to znamená že môže byť tehotná.
5.: Odlíšenie tehotenstva od obezity.
Mačky majú telesný tuk po celom tele, avšak tehotné mačky nie. Ale , majte na pamäti , aj tučné mačky môžu byť tehotné.
6.:Keď tehotná mačka tuší že už by mala sa starať o mačiatka , môže si začať hniezdiť ( napr. aranžovať prikrívku , niečo priniesť alebo preniesť a pod.) na bezpečnom mieste aby jej mačiatka boli v poriadku a nemusela sa o ne báť.
7.:Keď ste v práci , uistite sa že keby vaša mačka začala rodiť , aby mala vo svojom peliešku suché , mäkká a čisté prikrývky , či handry.
8.: Od šiestich týždňov , bradavky sa menia.
Začínajú sa vypĺňať mliekom.
9.:Túžba po väčšom množstve jedla.
Vaša mačka bude chcieť jedť viac a viac . To je dobré . Dajte jej jedla dostatok ( jej zvyčajnú porciu), ale neprekrmujte ju . Niekolko dní pred pôrodom poklesne jej túžba po jedle.
10.: Posledná vec.
Niekedy mačka môže prejaviť tehotenstvo , bez toho aby bola naozaj tehotná.
Tento výnimočný jav nazývame faloná gravidita.