Teplota na pracovisku

Príspevok v téme: Teplota na pracovisku
nicknamegrr

Dobry den

Pracujem ako lakyrnik praskovej farby a chem sa vas poprosit o radu ako postupovat pri mojom probleme . teplota na pracovisku kolise od 32-46°C ale v zmysle ze jeden den je cely den 46 a dalsi je zase len 35 robime 8H podla potreby aj 16 ked jeden lakyrnik vypadne tak druhy ho musi zastupit cirkulacia vzduchu je veskera ziadna . druha vec pracujeme 7,5 hodiny denne ale musime napriklad povysavat upratat pracovisko vycistit filtre atd su to veci ktore musime robit cez prestavku ktora neni platena .. jasne vasa reakcia preco to robim cez prestavku ... ked to neurobim cez prestavku nestihnem to 13:55 sa vypina dopravnikovy pas musime odovzdat smeny povysavat po sebe aby sme odovzdavali ciste pracovisko dalsej smene a do satne vchadzam 14:05 -14:10 MHD odhadza 14:20 a cesta z pred firmi na MHD trva 5 minut rychlim tempom. kedze je to praskova farba a robime v tychto teplotach tak sme spoteny aa farba sa lepi ovela viac na kozu takze nejaky cas na umytie sa potrebujeme ako postupovat ? jednanie firmi je v zmysle nepaci sa ti ? dovidenia pridu novy . o pracu prist nechem je tam super kolektiv praca ma bavy ale ten pristup neni v poriadku .. Dakujem za vasu reakciu Michal

ospravedlnujem sa za pravopis :D

nicnamegrr

ano ved ja cez ten obed vypnem pas na 30 minut vsetci idu na obed ale j amusim cistit ano stazoval som sa a bolo mi povedane ze oni mi to nekazu robit cez prestavku co je sice pravda ja to mozem kludne urobit na konci smeny ale ked linku vypiname 13:50 14:55 ... musis sa umyt prezliect povysavat pracovisko a 14:10 ti ide autobus k vlaku ked ho nestihas dalsi ide o pol 5 :D tak kedy mam na konci cistit opadovy filter ked to zaberie dalscih 20-25 minut ? a fakt cesta na buss od firmi je 5 minut ako porataj to ako ches ale nestihnes to ... a nad sebou mam technologa ktory mi proste povedal ano ja viem ze to neni dobre ale co ja stym mam robit ... ked osom mu povedal ze STn EN a cisla je norma ktora urcuje v akom teple je mozne a ako dlho robit ze to udava aj zakonik prace z usmevom mi odpovedal zakonik prace ja predca nato aby sa porusoval ci nie ? a ktym injektorom este ... kolko si ich mal ? menil si ich 20 ? kedze si to robil netreba ti pisat otom ze dokladne vycistenie je viac nez potrebne atd .... a este k Laure ano mas pravdu ked sa pridu a povedia vsetci bud to zmenite alebo nerobime je tam sanca ze sa to zmeni ... ale pozri sa ja mam 25 nemam deti ani nic vyhodia ma dalsiu robotu mam behom mesiaca co spravim 45 rocny chlap co zivy dve deti ma doma manzelku a plati avsetky ucty ? on do toho nepojde ani ked mu to zarucis ... klima proste to tam nejde ako vyrenie vzduchu je neziaduce .. ale nerobim lakyrnika 2 den bol som rped tym v inej firme a tam to proste slo ... fyziku neoklames teplo ide hore .. v streche 4 okna ...a bolo po probleme .. bola horuco otvorili sa a 5-10 stupnou kleslo zase ked je vonku 30 nemozem cakat v hale 25 ale vzdy to pomoholo riesenia su jednoduche len ich nikto neche hladat a nech idem vo firme za kym kolvke kazdy mi povie ja viem a co ja stym ? 4 den neni ani solvina ani midlo ani uterke proste banalita ktora by sa nemal astavat v ziadnej firme ved sme ludia a nie zvierata ze sa nemozes nestihas a uz ked mozes a stihas tak nemas cim a do coho utriet

Janco12345

potom mas zly system v praci, vsak tam nejsi sam, predpokladam ze mas nad sebou nejakeho procesneho inziniera, pripadne kolegu co ta zastupi aby si mohol mat prestavku...co robis ked maju prestavku ti co nakladaju?aj vtedy cistis linku?
vymenit ciapocky a urobit udrzbu injektorov nie je tak strasne, ja som to stihal...
ohladom tej prestavky by som sa stazoval, bud nech ti ju zaplatia alebo zastav linku a povedz ze mas narok na 30 minutovy obed...
v overale robim aj ja, pod nim nemam nic len trenky, je to na porazku a vypotim aj desat litrov, ale tak musim...
a ked bola u nas kontrola z inspektoratu a kontrolovala horko na halach tak povedali ze davaju zenam prestavky kazdu hodinu 10 minut a aj to tak robili...takze kontrola s tym neurobila nic.
A co sa platu tyka, ja odrobim mesacne cca 157 hodin a plat mam 800 cisteho...a nenarobim sa...robil som aj za pasom, operatora vyroby a to bola ina makacka...

laura321

Janci tak zakladatel temy je este za hlupaka, ze sa vobec ozyva?? Jasne, ty si ten typicky slovacisko , drzat hubu a krok, vsak moze byt este horsie. Jasne moze byt a stale bude, dokial sa ludia nechaju takto otrocit za par korun a nebudu drzat spolu a nepostavia sa vsetci za jedneho tak sa to nezmeni. Keby cela fabrika prestala robit, ze v takom horku odmietaju a postavia sa pred fabriku tak by sa lady pohli, aj na klimu by sa prachy nasli, lenze ludia drzia huby a pred tu fabriku keby sa postavilo, tak len zopar ludi a ti by dostali okamzitu vypoved, taka je realita. Keby ludia neboli blbi a strajkovali vsetci, vsetkych nevyhodia, ver tomu.

nicknamegrr

janco

ano ale mi striekame praskom pri striekani karilom nepotrebujes vyplovaciu teplotu 200°C a to ze je to vymyslene tak ze mas vyplaovaciu pec 12m od miesta kde striekas je dost na ... a ci sa stihnem najest nestiham ani si ani zapalit udrzba linky ok beriem robi sa pravidelne 3X dene vzdy pri vymene farby z ciernej na bielu mas cca 20 minut prestavku od striekania za tych 20 minut stihnes vycistit kabinu ciapocky na pistoliach a to je tak vsetko ejektori sa menia len ked sa ide z ciernej na ciernu ze si mozes dovolit zanedbat dokladne cistenie ktore potom musis dobehnut cez prestavku z + dalsimi X vecami a kralovsky plat ? :DD ako nato ze mam odrobenych 227 hodin tak 700€ je dost malo by som povedal a ked linka stoji ze nestihaju navesiavat alebo balit tak si od hlavy az po pety zaje... a za 2-3 minuty dokym si to oni dobehnu sa nenapas ano tvoja reakcia mas nosit overal a nezaspinis sa .... mas pravdu overal je "vzducho tesny " da sa povedat takze ten prasok sa ti nedostane na telo ale je vtom aj 2x teplejsie tak co si vyberies ?

RNG

Maximalna produktivita prace je v teplotach od 20 do 26 stupnov celzia. Zamestnavatel, co to nezariadi je hlupak, lebo prichadza o znacnu cast produktivity prace.
Nehovoriac o tom, ze neskor moze byt sudeny za ujmy na zdravi.
Dnes je to na Slovensku este vzacne, ale prijde to aj tam.

Janco12345

Vy ste tu všetci tak naivní, čo si myslíte že hneď nabehne kontrola?Kontrola sa vopred ohlasuje. Za druhé, asi nikto neviete že pri lakovaní je akékoľvek vírenie vzduchu zakázané. Bezpečák s tým to nemá nič, dohliada na správny odev, filtre a štuple do uší. A dáva fúkať.
Robil som na acryl linke a viem čo to je za robotu a viem aké sú tam podmienky. Ale plat je kráľovský aj benefity firmy. Sa ti nepáči choď muklovať za pás. Uvidíš kde sa nadrieš viac.
A ani ja nemám prestávku a k tej práci patrí aj údržba linky, ale dá sa najesť popri tom, prípadne keď sa lakuje, mi nehovor že sa tam celý čas nezastavíš.
A keďsa ti stále nepáči, daj výpoveď. Uvidíš aké luxusné podmienky sú inde :-D

laura321

Tasty a nech poriadne zavari zamestnavatelovi, keby mu na ludoch zalezalo, spravi tam klimu, co je zalezitost cca milion eur, co je to pre velku vyrobnu firmu? Ziadny velky peniaz. Ked zamestnavatela nezaujima, ze ohrozuje zdravie zamestnancov, predsa len, robia tam aj starsi ludia, co maju problemy aj s tlakom a vselicim za smiesne platy, preco by mal zamestnanec brat ohlad nato, ci zamestnavatelovi zavari, alebo nie, zdravie mame len jedno a ludia chcu pracovat aj za tieto platy, ked nemaju na vyber, len v normalnych podmienkach.
nicknamegrr chod do toho a najlepsie, keby vas viacero podalo tu staznost, ale nie interne, ale na patricne urady, aj ked ludia na slovensku su dosrati sa stazovat a radsej sklopia hlavy, pripadne ta este nabonzuju, ze to chces nejak riesit.

N-ika

manzel robi operatora lakovacej linky...podmienky su rovnake...bezpecak to neriesi, ten dava len fukat a NIP to ma v pazi tiez...okrem toho oni ohlasuju vopred kedy pridu
napises aj kde robis? aspon mesto...

tasty

nip- národný inšpektorát práce, napísať im list nech prídu na kontrolu, či sú dodržané bezpečnostné predpisy :D

ale to poriadne zavaríš tak zamestnávateľovi :D