Suchy dusivy kasel trvajuci viac ako tyzden

Príspevok v téme: Suchy dusivy kasel trvajuci viac ako tyzden
kerolajn123

Dobry den, velmi by som vas prosila o pomoc. Mam 17 rokov a uz viac ako tyzden ma trapi velmi silny suchy drazdivy kasel. Cez den sa to ako tak da prezit, ovela horsie to je v noci, okolo 23:00 ma zacinaju chytat zachvaty dusiveho kasla, evokuje mi to pocit na zvracanie. Trva to zvycajne tak dve hodiny, potom zaspim vycerpanim. Tiez pocitujem silnu bolest na hrudniku (pocas kaslania). O stvrtej sa znovu zobudim na to ze sa dusim kaslom a kaslem az do siestej pricom pobudim celu rodinu. V piatok som bola u doktorky, vzala mi krv, popocuvala ma, vysledky su negativne, caka sa len na vysledok plucnych chlamydii a mykoplaziem. Prosim vas, nemate niekto skusenost s niecim podobnym? Neviete ake ochorenie by to mohlo signalizovat? Nemate nejake osvedcene rady ako tlmit kasel? Antihistaminika mi nezaberaju, kasel nieje alergickeho povodu... vopred velmi dakujem

lombardo1981

Chlamýdie sú veľmi atypické baktérie.
Nedokážu vytvárať ATP, čo je zdroj energie a preto energeticky parazitujú na hostiteľskej bunke (ako vírusy).
Ich rozmnožovanie má dve fázy. Prvou je tzv. fáza elementárneho telieska. Ide o veľmi infekčnú a metabolicky neaktívnu formu, ktorá je krátku chvíľu schopná prežiť aj mimo bunky. Do bunky sa dostane pomocou fagocytózy. Po takých 8 hodinách sa začne premieňať na neinfekčné metabolicky aktívne retikulárne teliesko, ktoré sa binárnym delením opäť mení na elementárne telieska. Väčšinou následne dôjde ku roztrhnutiu bunky a vyplaveniu elementárnych teliesok. Tie infikujú ďalšie bunky. Ak nie tak ich bunka aktívne vylúči. Tento proces trvá 2 až 3 dni.
Pri chronickej (perzistentnej) infekcii môže (ale nemusí) byť retikulárne teliesko zmenené na perzistujúce (kryptické). V ňom prebieha expresia génov trochu odlišným spôsobom. Častokrát dochádza aj ku poškodeniu tkanív a tak ku vzniku hypersenzibility, ktorá je podozrivá z prekancerózy.
A je taktiež citlivejšia na stres, či už samotnej chlamýdie či človeka. Môže k nej dôjsť napríklad pri nedostatku esenciálnych aminokyselín, hladovaní, pri imunitnej odpovedi tela produkujúce interferón gama, niektoré lieky).
Ďalšou takou "nepríjemnosťou" je, že sú celkom dobre adaptované aj na život napríklad v makrofágoch (bunkách imunitného systému). V nich sa dokonca dokážu i replikovať. Toto je typické pre perzistentné štádium.

Moireal

omg/wtf, chlamydie niesu ziadna sranda, svoje o tom vedia ludia na tom chlamydiovom fore. Tieto miniparazity su ovela nebezpecnejsie nez tie co su vidiet na wecku. A rovnako nestaci brat len atb ale zvysovat si imunitu. Je vela sposobov ako na ne ale zvysovanie imunity je zaklad.

omg/wtf

moireal-povedz mi ako sa da zistit (odmerat) dlzka "pobytu" chlamydii v plucach?
Ako vie lekar zistit, ci ich tam ma dotycny rok, dva alebo desat, ked nema ziadne priznaky?
a samozrejme, dlzka liecby je zavisla od toho ci ich tam ma niekto rok alebo desat...
boze netresci ale uder...

omg/wtf

RNG do USA este asi pokrok z SK nedorazil, ale tu sa plucne chlamydie liecia bezne tri tyzdne atb...neviem o akom roku uzivania stvorkombinacie atb tu pises

Kýčera

Musíš brať ATB a doplniť to môžeš alternatívnou liečbou,ak má niekto v Tvojom okolí Zapper,použi ho,...

GammaRay

kerolajn123: Dusivý kašel spôsobujú dusivé látky, napríklad fozgén, alebo otravy sprevádzané soplíkom, napríklad z amalgámov v zuboch a očkovania.

RNG: odkedy si sa pridal na stranu oficiálnej medicíny a šíriš sprostoti okolo chlamídií? A nezabudni sa požalovať na súde. :-D

RNG

Na plucne chlamidie maju zialbohu lekari okrem dlhodobeho brania kombinacie atb(Protolol Vanderbilt Weldon Stratton) vyse roka. Kedze tak dlhy cas moze telo poskodit, lepsie je to riesit neskodnymi doplnakami pozri cez Google.sk pod mojim nickom a slovom chlamidie.
Kedze je to velmi pomaly rozmnozujuci mikrob, vnutrobunecny parazit, a kedze podstatne znizuje celkovu imunitu, clovek s tym je neustale chorlavy a lekari obvykle liecia len sekundarne infekcie, do nekonecna.