Preboha čo mám ešte urobit?

Príspevok v téme: Preboha čo mám ešte urobit?
gutentag

Dobrý deň, prosím o akékoľvek rady, lebo už som fakt zúfalá...nemám nejakú nadváhu, ale chcem schudnúť ešte nejakých 5-6 kg na vyformovanie postavy, no už 6 mesiacov sa o to snažím, ale váha stojí...chápete? Za pol roka NIE SOM SCHOPNÁ schudnúť 5 kíl!!! Popíšem vám presne čo a ako jem, aby ste mi mohli poradiť kde robím chybu:
Nejem mäso vôbec, ŽIADNE sladkosti (ani sušené ovocie, ani med ani žiadny cukor), ani biele pečivo či zemiaky alebo cestoviny...sem-tam bielu ryžu (1x za jeden-dva týždne), raz za dva dni si doprajem 1ks grahamového pečiva s bielym jogurtom alebo acidkom, denne pijem polotučné mlieko, jem dosť ovocia a zeleniny, pijem VÝLUČNE ČISTÚ VODU z vodovodu, občas si dám za hrsť vlašských orechov...jedinou mojou neresťou je KÁVA 2v1, s mliekom a sladidlom (ja viem že je to z výživového hľadiska dosť humus, ale neviem a nechcem sa jej vzdať!) toto robím už dva roky a nič sa nezmenilo, už vôbec nechudnem, pohyb mám...Príjem mám cca 6000kJ denne...je možné že telo si na to zvyklo a teraz treba ten príjem zdvihnúť? Ako si mám ale zrýchliť metabolizmus? Veľmi vám vopred ďakujem za všetky rady...

lucia.z

A ty mas vobec nadvahu?

ja so mala priemernu nadvahu a som uzivala 1 mesiac tabletky na chudnutie Garcinia Loss. Zchudla som 12 kil a to bez jo-jo efektu

lilienna

Dobre hovadiny tu davate. Je to presne ako si napisala, sama si si odpovedala. Zrejme si si znizila metabolizmus. ALE ja som mala tento isty problem, lenze s tym, ze metab. som mala taky odjakziva, proste mi to pomaly pali cize mna to doslova prinutilo ist na 600kcal denne prijem a vtedy som KONECNE zacala chudnut do 2 mesiacov 10kg hotovo koniec som spokojna menej mi netreba . Ale nikdy nebudem chuda ako modelka proste sa to neda zeny s pomalsim metabolizmom sa mozu aj poskladat aj keby si jedla jedno jablko denne ti to nepomoze, vzdy iba kratkodobo. Bohuzial. Snaz sa ist na co najnizsi mozny prijem, rychlo schudni co ti treba a potom jedz do 1500kcal denne to mas na udrziavanie vahy.

preto lebo

Nemas vyvazenu stravu. To ze nejes maso, chlieb, zemiaky a podobne je velka chyba. Viem, ze tieto veci nie su idealne, ale pri chudnuti ide o kombinaciu vyvazenej stravy z hladiska zlozenia (co jes, kedy jes a v akom mnozstve a ako to striedas). Ty sa nemozes vystrihat sacharidov, ktore maju zemiaky alebo bielkovin ktore ma maso. telo chudne ked ma vsetky potrebne latky a nepotrebuje si ukladat na zle casy.
Ja som schudla 10 kil (bez pohybu - zo zdrav. problemov nemozem cvicit a potit sa) takze viem o tom dost a chodim k poradcovi na stravu, takze trochu sa v tom orientujem
napriklad si daj na obed maso so zemiakmi normalnu porciu, a na veceru si daj maso so salatom zeleninovym, pretoze na vecer niesu dobre sacharidy.
To je proste kombinatorika a praca so sacharidmi, bielkovinami a podobne. Nikdy neschudnes ked sa budes stravovat tak ako popisujes.

Lailina

Tak často záleží aj od génov mohla si napísať aj výšku/váhu či sa neskúšaš dostať do anorexie lebo stravu máš biednu stravu je chyba vynechať úplne mäso a sacharidy. Ale tak je to tvoja vec ked chceš tak veľmi schudnúť ešte rob kardio cvičenia.