Biopotraviny a bezpečnosť vo výžive najmenších

Táto diskusia patrí k článku: Biopotraviny a bezpečnosť vo výžive najmenších
Biopotraviny a bezpečnosť vo výžive najmenších

Biopotraviny vníma verejnosť ako zdravú alternatívu, ktorá aj bez „zbytočnej“ chémie dokáže ponúknuť viac, než bežné potraviny. Výnimočná je i ekológia produkcie potravín pre najmenších, pričom bezpečnosť a kontrola je tu významne vyššia, ako pri produkcii potravín na ekofarmách či z domáceho prostredia.

Moireal

Treba rozumiet pojmu bio. Bio je skor oznacenie pre produkt, ktory sa predava v predajniach zdravej vyzivy a berie do uvahy mozne alergie ludi. Preto su bio predajne samozrejme pre alergikov, lebo predavaju alternativy masa, mlieka ,bielej muky, proteinov.
Ale co sa tyka maskrt z bioobchodu, je len malo takych, ktore su ozaj nezavadne zlozenim.
Co sa tyka ovocia a zeleniny, je mozne poznat ze v bioobchodoch je to menej striekane, aj ked urcite trosku je. Avsak ta chut sa neda porovnat. Take cherry paradajky z bio obchodu a obzvlast teraz ked je sezona chutia jedna basen oproti takym z lidlu, kde clovek citi tu chemiu, ktorou to poriadne prestriekali.

Mesačný princ

vitavi - to, že niekto na etiketu napíše, že je to ,,BIO,, alebo, že to neobsahuje chemické látky ešte neznamená, že to tak nie je. Niekdy to bio obsahuje tých látok oveľa viac ako tie ostatné produkty.

vitavi

A si mám vybrať medzi potravinami dopovanými chémiou počas pestovania, spracovania a uskladnenia alebo tými, do ktorých chémia pridávaná nebola, je to jasné, chémiu nechcem.
Nemyslím si že by mohla prospievať môjmu zdraviu, a moje orgány neboli tak postavené, aby vedeli spracovať tie cudzorodé látky.

Mesačný princ

BIOPOTRAVINY NEEXISTUJÚ!!!

Je to všetko len reklamný ťah ako zvýšiť zisk jednotlivých podnikateľských subjektov.

Možno existuje aj to ,,bio,, ale vo veľmi malom množstve a keďže chémia je všade (dážď, pôda, vzduch) tak je úplne smiešne, ako niekto môže veriť takémuto niečomu.

Veď nech niekto skúsi dopestovať kvalitné a pekné ovocie, super tvar, farba, vôňa, bez jediného pričinenia chémie.
veď teraz sú už hormóny aj vo vode, antibiotiká v potravinách a v tak veľmi propagovanom lososovi je dioxín, ktorým tie kŕdle rýb striekajú v skafandroch na farmách, aby nemali vysoký úhyn.

BIO neexistuje a čím si to skôr ľudia uvedomia, tak tým lepšie.

gastanko2016

Snažím sa malému variť z čerstvých a hlavne kvalitných potravín. Ale to neznamená, že kupujem iba bio. Bio je už dnes hodne preceňované a vo veľa prípadoch biznis. Chodím hlavne na farmárske trhy po zeleninu a ovocie a mäso si objednávam tiež z fariem, kde viem na čom zvieratá chovajú.

AndreaRadovska

Od kedy som začala jesť biopotraviny, tak som začala mať viac energie a lepšie sa cítiť. Stačí mi menej spať, som veselšia a menej v strese. Ide iba o to, nájsť ten správny obchod, ktorý dodáva naozaj kvalitné bio, ako je zabehaný už veľa rokov. Ja som fanúšik obchodíku www.vitafit.sk