Laserová Operácia očí - úhrada

Príspevok v téme: Laserová Operácia očí - úhrada
Samarithan

Ahojte,
Neviem či taká, alebo podobná téma už existuje ani nejako som nemal čas po tom pátrať ale chcel by som sa opýtať, či nevie niekto ako to je s laserovou operáciou očí ( krátkozrakosť ) a úhradou poisťovne ? Poisťovňa takýto zákrok neprepláca, alebo prepláca iba v určitých prípadoch ako to vlastne je ? So mladý 22 ročný chalan a musím nosiť okuliare -3 do diaľky ( obidve očí ) a veľmi nerád ich nosím preto sa chcem informovať, či si takýto zákrok musím plne hradiť sám, alebo mi to aspoň z častí preplatí aj poisťovňa ? Mám všeobecnú zdravotnú poisťovňu. Vopred ďakujem za informácie.

N-ika

Anka ma pravdu..toto VSZP odpovedala jednemu zaujemcovi o uhradu laserovej operacie...

Všeobecná zdravotná poisťovňa uhrádza na základe verejného zdravotného poistenia excimer – laserové operácie očí zo zdravotnej indikácie, a tou je rozdiel dioptrií medzi oboma očami rovný alebo väčší ako 3,5, za predpokladu, že bola vykonaná v zmluvnom zdravotníckom zariadení. Maximálna hodnota krátkozrakosti je v závislosti od zvolenej operačnej metódy -9,0 alebo -12,0 dioptrií. Vzhľadom na to, že rozdiel dioptrií u Vás je menší než 3,5, nie je splnená zdravotná indikácia, preto tento zdravotný výkon nemôže byť uhradený na základe verejného zdravotného poistenia. Úhradu mäkkej kontaktnej šošovky limituje indikačné obmedzenie. Na základe verejného zdravotného poistenia sú uhrádzané mäkké kontaktné Šošovky pri refrakcii nad 8,0 dioptrií alebo rozdieli dioptrií medzi oboma očami väčšom ako 3.

anka89

poistovna uhradza operaciu oci ale len v tom pripade ,ked je velky rozdiel dioptrii medzi ocami,informovala som sa o tom vo vseobecnej zdravotnej poistovni

N-ika

Nepreplaca nic. Poistovne preplacaju len zdravotne indikovane operacie, ako je operacia katarakty, glaukomy atd. Toto nie je zdravie ohrozujuci stav a nevyzaduje zakrok takze si ho musis hradit uplne sam.