Priatel so mnou nechce ostavat na internate, nechava ma tam samu - ide domov

Príspevok v téme: Priatel so mnou nechce ostavat na internate, nechava ma tam samu - ide domov
zltykvietok

Mam taky problem, s priatelom sme na 1VS ale on je druhak a ja som prvacka. Lenze hned na zaciatku sme narazili na problem,zepriatel ma sice zaplateny internat ale pomaly kazdy den po vyucbe chce chodit domov, do skoly chodit rano na autobus ktory ide o 5 len aby tam nemusel byt lebo vraj ma z toho uzkost.Chapem ze ju tam mal minuly rok ale teraz ho sale volam aby isiel so mnou ze si urobime pekny vecer, sice nebyvame spolu ale vedla seba mame izby a on ma len jendeho spolubyvjuceho brata ( ktory pride tiez rano) a mohli by sme byt spolu cely vecer. Ale nie vraj na neho len tlacit a ma z toho uzkost.. a dnes je nedela a ja pocestujem sama ( prvy krat tam idem) na cudzie miesto vsetko lebo moj drahy ostava doma.. je mi to luto lebo ja som ta zla ktora chce aby bolo vsetko po mojom a neozem ist snim rano.. Ale skola je velmi narocna a ja nechcem cestovat denne a nakoniec poznat lepsie autobusara ako vratnika :( ak mi rozumiete.. a pritom on ide domov a je doma. nieje to o tom ze by mal niekamisiel alebo tak.. to ich mama na nich ticho tlaci aby tak cestovali. A ja vobec nviem ci ta chyba je naozaj vo mne alebo sa mozno na tu vec neviem pozret z druhej strany :( ale je mi z toho smutno neviem ako to mam riesit dalej

Filip TT

Milučká - aký nežný nick :) - ja tomu rozumiem len tak jednoducho - pár spolu trávi toľko času, koľko ho chce ten, čo ho chce menej. Ten čo chce byť viac, môže pozývať, prosiť, žiadať, zvádzať a to je asi všetko čo s tým môže robiť. Môže ešte skúsiť neohlásené návštevy a nadbiehanie ale to sa nedá robiť dlho, lebo mu ten druhý povie, aby dal pokoj. V čase, keď som sa usiloval o moju manželku a ona ma nechcela, tak som robil to, že som sa len jednoducho vyskytoval tam, kde bola ona, bez toho aby som s nou komunikoval.

Čo sa týka kvality vzťahu, to tiež určuje ten, čo sa chce menej viazať. Darmo bude mať jeden predstavu o vernom vzťahu, keď ten druhý sa necíti viazaný a hľadá alebo čaká na niečo lepšie. Do manželstva tiež musia povedať obaja svoje áno.

Najviditeľnejším indikátorom hĺbky vzťahu by mala byť telesná láska. A tu sa mi zdá, ako to tak sledujem, že ženy to dosť často robia naopak. Tu na zdraví je plno tém, kde sa ženy sťažujú, že ten ich nechce plánovať rodinu, nechce manželstvo, nechce s nimi bývať, dokonca, že ich nechce vytiahnuť von. Len príde, vyspí sa s nimi a odchádza. Vzťah je na úrovni bežného kamarátstva ale spolu spávajú. Naopak v manželstve prvá vec na ktorú ženy obvykle siahnu, keď to vo vzťahu zaškrípe je sex. Manžel môže byť aj vyhostený zo spálne na gauč do obývačky.

Toto je celé zle, to je naopak. Pred manželstvom by mal muž dostávať jasný signál o tom, že pre ženu je súčasný stav vzťahu nedostatočný práve tým, že sa mu žena úplne neodovzdá. V opačnom prípade muž síce počuje, že ústami mu žena niečo hovorí o nedostatočnom vzťahu, ale telom mu hovorí - stačí mi to aj takto.

V manželstve by to malo byť naopak, tam by sa obaja mali snažiť, aby ten vzťah bol za každých okolností čo najfunkčnejší. Stopnutie intímností by malo byť vyhradené pre katastrofy typu nevera a podobne, nie pre bežné problémy. Tie sa dajú oveľa lepšie riešiť láskou, trpezlivosťou a pokorou. Tam kde by malo platiť biblické "hasnúci knôtik nedohasí a nalomenú trstinu nedohasí", dosť žien ten hasnúci knôtik dohasí a nalomenú trstinu dolomí.

Tak tak no, sorry :)

milucka

Ahoj Filip TT. Napisal si zaujimavy nazor: "Formu vztahu urcuje vzdy ten, co ho chce mat volnejsi. Ten, co ho chce mat vaznejsi a tesnejsi nema vela moznosti ho k tomu dotlacit".
Mozes mi tento svoj postreh prosim blizsie vysvetlit? Podrobnejsie, ako si to prosim cele myslel? Dakujem ti

Filip TT

Formu vztahu urcuje vzdy ten, co ho chce mat volnejsi. Ten, co ho chce mat vaznejsi a tesnejsi nema vela moznosti ho k tomu dotlacit...

oui..

Tvoj priatel ma v prvom rade problem- uzkostne stavy su problem, ktory sa da riesit.ak by ho bo ochotny riesit s psychologom a psychiatrom, podporila by som ho, ak by som ho lubila. ak nie, nechala by som, nech si teda uteka domov, ale bezo mna.

zltykvietok

Som zabudla dodat ze hlavne dva argumentysu ze - on to proste nedokaze ( ako keby sme sli na 4 roky do gulagu) a druhy argument- ze nevie akobyto prijali doma ze 21rocny clovek chce ist na internat v nedelu nie v pondelok rano o 5 ......

zltykvietok

Dakujem pekne za rady, musim povedat ze ste mi trosku pomohli odlahcit moje svedomie, lebo ked sme sa teraz o tom rozpravali ( bol to skor ostra polemika) tak mi povedal ze som sebecka a vobec ho nechcem chapat... a pritom som ho prosila aby isiel dnes so mnou, jeden den, ze z toho tiez neisom stastna ale je to v podstate druhy domov. Naozaj take prve osamostatnenie a on ma tam hodi samu lebo on si pojde rano na autobus :( to iste vo svrtok mu konci skola a ja mam az do piatku tak mi povedal ze on v stvrtok na najblizsi autobus pojde domov, keby aspon neskor, ze pobudne so mnou poobedie alebo nieco ale nic, neha ma tam a este sa mam tvarit spokojne aby on nemal uzkost.. Mozno je to aj tym ze nemame tu skolu tak daleko je len 60km takze ta moznost ist domov tam je, ale je to neskutocne umorne a unajuvuce a hlavne ZBYTOCNE. Ved kto mlady pojde o 3 na autobus aby prisiel o 5 domov a rano o 5 zase nas5. ked sa mozeist prejst s partnerom alebo si nieco dobre uvarit :( a pritom sme spolu uz dva a pol roka,

Mesačný princ

Niekedy som bol na intráku aj dva mesiace v kuse a keby ho z času na čas nezatvárali, tak sa odtiaľ nepohnem...zlaté časy :)

oui..

vykasli sa na pozeranie z druhej strany a vycitky. vo vztahu musia byt ochotny obaja pozerat sa z oboch stran a robit umerne ustupky, nie len ze jeden sa prisposobuje a druhy si robi co sa mu zachce. to vedie len k frustracii a strate sebavedomia. fakt moja, nemaj vycitky, Ty mas proste ine predstavy o zivote, on nestiha Tvojmu tempu, to nie je tak, ze by si Ty bola nechapava, proste chces nieco ine ako on. Ty mas tiez kopu blbych pocitov z noveho prostredia, ale si ich schopna a ochotna prekonavat. on nie. myslim, ze mozes byt na seba hrda, ze si sa tak dospelo postavila k situacii a radsej sa chces osamostatnit a zvyknut si na novy zivot, ako sa stale drzat mamickinej sukne, to on je ten, co nedokaze prekonat svoju uzkost. tak ho nechaj s nou, nie je Tvojou povinnostou ho zachranovat. mozes mu este raz poskytnut pomoc s tym, ze ved tam budes pri nom, ale ak ju neprekona, vykasli sa na to. si odvazne dievca a nemusis sa obmedzovat koli vycitkam z toho, ze niekto iny ma problem sam so sebou.

kablica

rob tak, aby to vyhovovalo tebe. si samostatne mysliaca osoba s vlastnou volou a rozhodnutiami. to, ze jemu je prednejsia mamicka, svedci o nezrelosti na vztah.