Zamilovaná do kňaza

Príspevok v téme: Zamilovaná do kňaza
Lostinlove

Ahojte! Prosím o radu! Som už vydatá a mám aj detičky malé do 6 rokov, ale stalo sa mi niečo čo som nečakala a ani nemala v pláne. Zaľúbila som sa do kňaza a akosi sa neviem z toho vymotať... on o tom nevie, aspň si myslím, aj keď občas mám pocit, že mu niesom ľahostajná (napr. minule pri spovedi sme si vymenili niekoľko pomerne dlhých pohľadov, pri omši keď som si vsimla že na mňa pozerá a pozrela naň tak uhol po chvíľke pohľadom, ...), ale nechcem narobiť zbytočné problémy ani sebe, ani mojej rodine, ani jemu... Poraďte mi ako sa s tým vysporiadať? vyhýbať sa mu nedá, lebo nemáme kňazov na výber, takže stretnutie je nevyhnutné na omšiach a na spovedi...

Zuzana209

Najlepšia rada - ako sa "odzamilovať" od kňaza - je zamilovať sa do Pána Ježiša. Kúpte si obraz Božieho milosrdenstva a dajte si ho do spálne. Modlite sa každý deň Korunku k Božiemu milosrdenstvu. Ak nie je možné sa kňazovi vyhnúť - vždy je nutné si pred napr. omšou vizualizovať ukrižovaného Pána Ježiša ( v umučení dostal 5480! rán za nás) a z celej sily sa pomodliť k jeho ranám "Pane Ježišu - pre zásluhy tvojich svätých rán, odpusť nám a buď nám milostivý. Zakry ma prosím svojou predrahou Krvou." Pán Ježiš nepredstaviteľne trpel keď bol mučený - odporúčam si podrobnejšie prečítať napr. tento zdroj, a aspoň chvíľu sa pokúsiť rozjímať nad hĺbkou tohto umučenia. Toto rozjímanie má silu prelomiť nesprávnu "zamilovanosť".

a-repko.sk

Jana Lukacova

heyyou:

nemusí to byť tým, že si vyberáte kňazov, pretože sú nedostupní, priťahujú Vás kvality, ktorými oplývajú a Vy ich v sebe máte "nerozvinuté" - nenechávate ich prejaviť sa... nastavujú Vám zrkadlo v tom, čo potrebujete objaviť v sebe samej.

heyyou

ja som už dlhšie zaľúbená do kňaza, nielen pre jeho vonkajší vzhľad samozrejme, ale pre jeho vnútorné kvality, aj keby nebol kňazom, je to dobrý človek s veľkým srdcom...to je už druhý farár, do ktorého som sa zaľúbila, pred rokmi sa mi to stalo tiež...prečo si vyberám nedostupných mužov?

anjelik *

To bola rada. Pretože, pokiaľ nevieš, čo konkrétne ťa k nemu priťahuje, tak nevieš proti tomu ani nič postaviť. Takže sa naozaj zamysli, čo ti chýba doma a čo vlastne chceš od neho. Lebo definovať to ako *niečo* nestačí. Potom to, čo ti poskytuje tvoja zamilovanosť, vieš vytvoriť aj u seba. Nerob zo seba chuderku a postav sa k tomu ako dospelá žena, matka a manželka. Odľúbiť sa musí tá, čo sa zaľúbila a pokiaľ na svojom zaľúbení nevidíš nič zlého...tak sa to nestane. Neodpovedala si mi ani na jednu otázku. Pretože ti to bolo nepríjemné, poškvrnila som to *čisté*, čo k nemu cítiš. V tom je tvoj problém. Vytvorila si si ilúziu a tou žiješ. Že si pre niekoho znovu výnimočná. Len ono to asi tak nebude. Je mi to ľúto, ale prísť na to musíš sama. :o)

Filip TT

Lostinlove - ja to vidim tak, ze v hlave to mas upratane, takze presvedcovania o nicom nepotrebujes, Co sa tyka srdca - mozes ho obdivovat, mozes uznavat jeho kvality, ktore si na nom vazis, mozes mu priznat aj to, ze je to pekny muz. Mozes mu priat dobre, mozes sa za neho modlit.

Toto sa konci presne na hranici, ked by si ho chcela pre seba. Ked by si chcela pre seba jeho pozornost, aby ti venoval slovo, pohlad, hocico. Proste vyciarkni z toho celeho svoj zaujem. Tvoj zaujem patri tvojmu muzovi - od neho ocakavaj pozornost, slovo, pohlad, dotyk atd.

Aby sa to zvyraznilo, tak navod so svojim muzom manzelske chvile, ked sa venujete sebe - ked sa rozpravate, hovorite si vyznania, ked sa milujete.

Lostinlove

anjelik * ďakujem za "krásne" oslovenia, chcela spm rady na odľubenie nie na vzťah ... Prajem Ti aby sa Ti to nestalo lebo je to nepríjemný stav, a nenastal za deň ani za dva ale je aktuálny v poslednej dobe... Nemyslím si že je sexi, ... niečo na ňom je čo ma priťahuje, ale každý za tým hľadá to čo je v jeho prirodzenosti... Možno je to platonika, ale nemám nikoho komu by som to mohla povedať aby sa to nedostalo medzi ľudí, a aby mi odpovedal bez toho aby o tom vedel celý okres ....

laurora

Ahoj, mne to úplne pripadá, akoby si dosť namýšľala. Je úplne v poriadku, keď si mu sympatická, pretože si napríklad pekná, charizmatická, milá, usmievavá. Úplne v poriadku je aj to, že sa na teba pozerá na omši, lebo je to lepšie sa pozerať na teba ako na nejaké staré babky, ktorých je plný kostol. Určite musí cítiť aj sympatie z tvojej strany. Ale skôr mi to príde, že sa nudíš, potrebuješ zažiť telenovelu a riešiš pekného kňaza. Prepáč, ale nezdá sa ti to trošku detinské? A ešte to aj nazývať zaľúbenosťou? Je to dosť silné slovo, pretože je to úplná platonika, skôr by som povedala, že ide len o nejaké sympatie, páči sa ti možno ako chlap. Vtedy je to normálne. Ak si zaľúbená a ešte si namýšľaš, že aj pre neho znamenáš niečo viac, vtedy je to chyba a snaž zamestnať niečím užitočným. Prepáč, to je môj názor, skôr mi to príde akoby to písala 18 ročná baba ako dospelá žena s deťmi, ktorá sa ma zamýšľať nad úplne inými vecami ako nad sexy kňazom v kostole...

anjelik *

Taže si zamilovaná, A čo konkrétne ťa na ňom priťahuje? Chceš ho do postele, alebo aby ti doma súkromne kázal? Si na omši a predstavuješ si, ako kráčate lesom a on ti vraví o svojom sľube Bohu? :o) Alebo sa iba neeeskutočne v živote nudíš a prvý trochu súcejší chlap, čo sa objavil v tvojom živote, je ten pravý? Aj keď teda nosí tú sukňu? Možno je na chlapcov, možno je pedofilný, ženy sa mu vôbec nepáčia a ty jak tupka o ňom snívaš. Vieš, nie je prirodzené zrieknuť sa pohlavného života, niečo ho k tomu viedlo a tak ťažko by si s ním svoje šťastie našla. Ak ho k tomu viedla jeho viera, tak je tam *rovnaká* šanca, že skončí s tebou.Tak sa zamysli a konečne dospej a najbližšie sa skús zamilovať do poštára. :o))

Lostinlove

Filip TT áno možno si to namýšľam, no nakonci keď spovedá tak to je už len štýlom hriechy, trest, rozhrešenie, nestíha vtedy je najviac ľudí a potom je omša .... hocikedy spovedá aj dlhšie 10-15 min. lebo je veľa ľudí, každopádne, nikdy som mu o svojich pocitoch nepovedala, ... neriešim či vie on ale že viem ja... :-X