Psychoza kto ju prekonal ?

Michal7789

Ano bol som hospitalizovany. Nie nemam problem ze by ma uspavali lieky. Som len 4 mesiace po psychoze takze davky mam vysoke.

blablara

Ja som napriklad mala antipsychotika Derin urcitu kontinualnu dobu (a jednorazovo si to tiez obcas raz za mesiac dam po dohode s psychiatrickou) proti uzkosti a ked nemozem spat a tie ma strasne uspavali nedokazala som nic robit ked som si to dala rano, ty mas tiez taketo ucinky? Pozeram ze ten tvoj liek je defaultne v 15mg tabletach mozno ta davka je vyssia. Ty si bol aj hospitalizovany?

Michal7789

Lieky beriem pravidelne abilify 30mg.Ja neviem preco prisla mozno zo stresu. A predtym som taky nebol teraz ma uplne nic nebavi

xxyy

aj ja ... ale nie z drog. zijem bez liekov /predtym pobyty na psych. lieky, injekcie.../ viem s tym zit, viem co robit ked to pride, da sa povedat ze to samo od seba odznelo ... snad

mam56

Ja už neviem, mám problém so spánkom, ale ako to mám vyriešiť, tak to neviem. Na liečení ma chceli uspať kadečím, pre účel môjho uspatia, resp. skôr amortizácie som dostával aj 4 seroquely naraz a nič. Všetci z oddelenia sa na mňa prišli pozerať ako na Marťana. Jeden deň do mňa pchali jednu tabletku za druhou, plus injekcie, dostalo ma to do kolien, ale potom, po 5 hodinách môjho uspávania to už jeden ošetrovateľ nevydržal, jednu mi vrazil a hneď som zaspal.
Ja neviem, prečo ľudia tak rýchlo strácajú nervy:-)))

mam56

Ja ti spravím teraz tzv. koloro-terapiu, čiže ideme si zopakovať farby.
Napíš, čo ti ktorá pripomína a ja takisto uvediem, čo ktorá pripomína:
1. červená - červený koberec
3. zelená - tráva
4. žltá - obilie
5. modrá - asfalt
6. čierna - uhlie
7. biela - sneh
7. hnedá - neviem, tu ma nenapadol žiaden príklad, na to prídeš isto aj sám...
A teraz kontinujeme v kombináciách, napr. s farbou, HNEDOU.
- čiže čo znamená červená v kombinácii s hnedou???
- čo znamená zelená v kombinácii s hnedou???
- čo znamená žltá v kombinácii s hnedou???
- čo znamená modrá v kombinácii s hnedou???
- čo znamená čierna v kombinácii s hnedou???
No, už vás nebudem tak dlho napínať a dám jeden príklad aj sám.
BIELA v kombinácii s HNEDOU znamená jednoducho:
HOV.O na SNEHU:-)))
-------------------------

mam57

Hallo, ide aj o to, ako sa u teba tá psychóza konkrétne prejavuje. Vieš, psychiatri neriešia konkrétne to ako sa má človek v psychóze správať, len treba brať lieky a to je všetko. Byť v stave psychózy, je to isté ako keby si bol iným človekom. Môžeš ublížiť tak sebe, ako aj ostatným, to je len jeden z príkladov. Skús opísať, čo sa s tebou konkrétne deje.

LiriDona

Caw,tak akoze v psychoze som myslim ze nebola ale viem co su to psych, problemy a co je siahnut na dno svojich sil a uplne s tebou sucitim co sa tvojho stavu tyka ale si myslim ze to treba brat ako chorobu a za kazdych okolnosti aj ked je cloveku totalne zle si treba uvedomit ze to realny stav nieje ale ze je ten stav, ta nalada vyvolany chorobou.