Nízky tlak

Príspevok v téme: Nízky tlak
aadka

Ahojte,asi pred rokom som mala jeden problém, ktorý som neskôr vyriešila,schudla som asi 9 kg, od vtedy mávam závraty, slabosť, točenie hlavy.Doktor mi zistil nízky tlak 70/50.Nedal mi žiadne lieky, kázal mi dodržiavať pitný režim,a trochu pribrať,teraz naposledy mi predpísal vitamín E.Poraďte mi ako dosiahnúť, aby sa mi tlak normalizoval. Ďakujem

valery

naposledy som mala tlak 7030 a lekarka mi len odporucila pit kavu, cervene vino, silne caje. nic z toho ma vsak nelaka. ale povedala mi ze ked sa budem casto hnevat tak sa mi tlak zvysi :)

Veronika L.

no kazdy doktor ti povie,ze zeny (a hlavne tie mladsie) mavaju nizky tlak ono to s poctom rokov ide zvycajne pekne hore tak ako s kileckami :)))

ja osobne mam tiez nizky tlak, ked mam 106/65 tak som rada a hovorim si,ze mam opat "rekordne vysoky" takze som tiez zasla za lekarkou,ale ona mi povedala,ze na nizky tlak nie su tabletku tak ako na vysoky, ze zeny maju odjakziva nizky tlak hlavne v mladsom veku a ak chcem,aby sa mi trosku upravil mala by som dodrziavat pitny rezim, sportovat a jest zdravo. Ja osobne neohrdnem ani kavickou. No verim, ze nieco na tom pitnom rezime a pohybe ci cviceni bude, prave preto som sa prihlasila od buduceho tyzdna aj na airobik.

RNG

Ja som bol jeden z tych, co mal tiez dedicne nizky tlak90/50.
Lekar mi chcel predpisat strychnin(jed na potkany) a odporucil mi kavu, fajcenie a cervene vino
Jedy, alkohol ,kofein, dechty z cigariet(naschval nespominam nikotin, ten je casto uzitocny) definitivne zvysia tlak, ale za aku cenu?
Zeleny caj by bol definitivne dnes moj vyber(ja somar som pred tym fajcil a pil kavu, obcas aj cervene vino, co bolo skoro rozumne oproti druhym zlozvykom).
Je viacej bylin s obsahom alkaloidov(zelena kava, zeleny caj, caj mate...)
ktore zvysia tlak a popritom davaju do tela vyborne antioxidanty.
Mne sa tlak upravil sam, mozno vekom, mozno tym ze som pribral

71gloria

Ginko má schopnosť vyrovnávať tlak, vysoký tlak zníži a nízky zvýši. Možno doplnky výživy z ginka, čaj...je dobrým riešením

andr

ahoj,pri nizkej vahe som mala aj ja taketo problemy,tlak az na odpadnutie.Nemyslim ,ze treba uzivat nejake specialne lieky v mladsom veku,skor zabezpecit pravidelny prisun tekutin,pravidelne porcie jedla,udrzat si stabilnu hladinu cukru krvi.Kofein tiez dviha tlak,neviem ci pijes kavu,alebo si skus dat zeleny caj.Pravidelny pitny rezim,upravi sa to.Nehovorim ,ze si treba vypestovat hned zavislost na kave,mozno to len pomoze.

lilly

Neviem, či to je z tlaku, lebo ja mám tiež 85/60 a podobné problémy mávam len niekoľko posledných rokov. Nízky tlak mám ale celý život, tak to nedáva logiku, však áno? Ja som prekonala psychicky aj zdravotne veľmi ťažké obdobie a toto je toho psychický následok - úzkosť (točenie hlavy, slabosť, závrate...)